Thai Fish Cake
ထိုင္းငါးဖယ္ဆုပ္ပါ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ခံတြင္းျမိန္တယ္
အားလံုးလုပ္နိုင္ေအာင္လို႔ေရးေပးလိုက္တယ္
ငါး(အတံုးေသးမ်ား)...............၃၀၀ဂရမ္(အရိုးလြတ္)
Red Curry Paste................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲသီး......................................၅၀ဂရမ္(နုတ္နုတ္စဥ္း)
ေရွာက္ရြက္(ပါးပါးလီွးပါ)........၃-၄ရြက္
ငရုတ္သီးနီ...............၂ေတာင့္(အေစ့ထုတ္နုတ္နုတ္စဥ္း)
ငံျပာရည္.................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္ဥ....................၁လံုး
ေျပာင္းဖူးေကာ္မွုန္႔....စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
သၾကား..........လက္ဘက္ရည္၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
ဇလံု၁ခုတြင္
ငါးနွင့္RedCurryPasteကိုေရာနယ္ပါျပီးလ်ွင္
Blender ထဲတြင္Paste ျဖစ္ေအာင္ၾကိတ္ပါ
ပဲသီးငရုတ္သီးနီေရွာက္ရြက္အရသာထည့္ပါ
သမေအာင္နွင့္က်စ္လစ္ေအာင္အနည္းငယ္အားသံုးျပီး
နယ္ေပးပါ သမလ်င္ လက္၁ဖက္တြင္ဆီသုတ္ျပီး
က်န္လက္၁ဖက္မွ အလံုးေလးမ်ားလံုးျပီး
ဆီသုတ္ထားေသာလက္မွ ညီညာေအာင္ဆုပ္ေပးပါ
ပန္းကန္တြင္ဆီသုတ္ျပီးငါးဆုပ္လံုးေလးမ်ားအားညီညီညာညာစီပါ
ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္၇မိနစ္ေပါင္းပါျပီးလ်င္ေၾကာ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါျပီ
ေၾကာ္ရန္
ဆီအိုးတည္ပါ..ၾကက္ဥေခါက္ထားပါ,ေကာ္မွုန္႔အနည္းငယ္လိုပါသည္
ငါးဆုပ္မ်ားကိုၾကက္ဥတြင္နွစ္ပါျပီးလ်င္ေကာင္မွုန္႔ကပ္ပါ..
ဆီပူလ်င္ေၾကာ္နိုင္ပါျပီ
Sweet Chilli Sauce နွင့္တြဲဘက္စားနိုင္ပါတယ္
*Red Curry Paste နွင့္ Sweet Chilli Sauce
Super Markets မ်ားတြင္၀ယ္နိုင္ပါသည္
0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
Post a Comment