လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Tuesday, December 16, 2008

ပုဇြန္ဆီျပန္


ပုဇြန္အခ်ိဳဆီျပန္ခ်က္ေလးပါ......ေရခ်ိဳပုဇြန္ဆိုေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္
ပုဇြန္ရယ္ ၾကက္သြန္နီရယ္နႏြင္းရယ္အခ်ိဳခ်က္တာပါ
လိုအပ္တာကေတာ့ေရခ်ိဳပုဇြန္(ၾကိဳက္ရာသံုးပါ)
ၾကက္သြန္နီ၂ဥ,ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္
နႏြင္းမွုန္႔,ဆီ,နံနံပင္(သို႔)ပင္စိမ္း,ဆား,အခ်ိဳမွုန္႔
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴကိုနွတ္နွတ္စဥ္းပါ
ပုဇြန္ကိုဆားဆႏြင္းနယ္ပါ
အိုး၁လံုးမွာဆီတည္ပါ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ပါ
ပုဇြန္ထည့္ပါ လံုးေပးပါ အရသာထည့္ပါ
ေရေလးနည္းနည္း(ဇြန္းခြက္အေသး၁ခြက္)ထည့္ပါ
မီးေအးေအးနဲ႔တည္ပါ ေကြးရင္က်က္ပါျပီ နံနံပင္ သို႔ ပင္စိမ္းအုပ္ပါ
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ ဒါကအခ်ိဳၾကိဳက္သူေတြအတြက္ပါ
ခ်ဥ္စပ္ၾကိဳက္မယ္ဆိုခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္အေရာင္တင္မွုန္႔
ထည့္ခ်က္နိုင္ပါတယ္

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Michelle Myat said...

a ya tharr htae so dar bar dway ko pyaw der lal hin? sarr doe barr doe lar?