လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, December 12, 2008

ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္

ဗမာျပည္ကထြက္လာရင္ဗမာစာေတာ့လြမ္းမွာပဲ
ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့လြမ္းတယ္
ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလည္းၾကိဳက္မယ္ထင္ပါတယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............၃,၄လံုး
မွ်င္ငပိ.......................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ...............၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ..............အနည္းငယ္
ပုဇြန္ေျခာက္..............အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း.............၂ေတာင့္
နံနံပင္........................အနည္းငယ္
နႏြင္းမွဳန္႔...................အနည္းငယ္
အခ်ိဳမွဳန္႔..................အနည္းငယ္
ဆီ........................စားပြဲဇြန္း၄ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီ,ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို နွတ္နွတ္စင္းပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္းအတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးပါ
ပုဇြန္ေျခာက္ကိုေရစိမ္ပါ.ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ပါ
ဒယ္အိုး၁လံုးမွာၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ ဆီသတ္ပါ
နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ပါၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငပိ,ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ အားလံုးႏြမ္းေအာင္ဆီသတ္ပါ
ျပီးရင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ျဖစ္ေအာင္တည္ပါ
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ဆိုရပါျပီ
က်က္ရင္ငရုတ္သီစိမ္းေလးဒါးရိုက္ျပီးထည့္ပါ
နံနံပင္အုပ္လိုက္ရင္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငပိခ်က္ရပါျပီ

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: