လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Saturday, December 20, 2008

DimSum


DimSum ကနာမည္ၾကီးတရုတ္စာ၁မ်ိဳးပါခံတြင္းလိုက္စာစာရင္း၀င္
အမ်ိဳးေပါင္းေျမာက္ျမားစြာရွိပါတယ္ နာမည္ၾကီးတာကေတာ့
ေပါက္ဆီ အသားေပါင္း ေကာ္ျပန္႔ ဖက္ထုတ္ အမ်ားၾကီးပါ
ေကာ္ျပန္႔လည္း DimSum စာရင္း၀င္ပါ ခုေရးမွာလုပ္ရလြယ္တဲ့
အသားေပါင္းပါ ပုဇြန္,ၾကက္သား,ၾကိဳက္တာသံုးနိုင္ပါတယ္
ေရာသံုးလည္းရတယ္တရုတ္လို SiewMai လို႔ေခၚတယ္
Chicken and Prawn SiewMai

ၾကက္သား(ၾကိတ္ထားပါ)................၂၀၀ဂရမ္
Wanton Skin................................၁ထုတ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္(နုတ္နုတ္စဥ္း).........၂ပင္
ၾကက္ဥ...........................................၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ(နုတ္နုတ္စဥ္း).......စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းစီ
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.......................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
နွမ္းဆီ..........................................စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
ေကာ္မွုန္႔(corn flour)................စားပြဲဇြန္း၃ဇြန္း
ဆား,ငရုတ္ေကာင္း,အခ်ိဳမွုန္႔.......လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
အရသာကိုလိုသလိုျပင္ပါအေပါ့ၾကိဳက္ရင္အေနေတာ္ပါ
ျပဳလုပ္ပံု
ဇလံုအၾကီး၁လံုးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားေရာထည့္ပါ
သမေအာင္ေသခ်ာေမႊပါ ဖက္ထုတ္ဖတ္ ကို အနားမ်ားျဖတ္ပါ
ေလးေဒါင့္မွ ၈ေဒါင့္ျဖစ္လာမည္ အလယ္တြင္ အစာသြပ္ပါ
လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းအနားသားေလးမ်ားကိုလိုက္ပိတ္ပါ
လက္နွင့္အနည္းငယ္ညိွေပးပါ ၁၅မိနစ္ေပါင္းျပီးလ်င္စားသံုးနိုင္ပါျပီ
ဓါတ္ပံုမ်ားနဲ႔ထပ္ျပပါမယ္

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: