ကင္ခ်ီလုပ္နည္း
Koreaကားေတြၾကိဳက္တဲ့လူေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္
ကင္ခ်ီကိုလည္းၾကိဳက္မ်ားၾကိဳက္မလားထင္ျပီးေရးတာပါ
ခံတြင္းျမိန္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ နဲနဲေတာ့အနံျပင္းတယ္
Korea Kimchi ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္ညင္းရြက္(chinese cabbage)
- မုံလာဥအေသးေလးမ်ား(Turnip)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္
- ျငဳတ္သီးအနွစ္
- သၾကား
- ဆား
- ဂ်င္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ
- MSG
- နွမ္းဆီ
- နွမ္းေစ့
မုန္ညင္းရြက္,မုန္လာဥေလးမ်ားကို ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္သန္း၁ေခ်ာင္းစာလွီးပါ
မုန္ညင္းရြက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးပါဆားနယ္ပါ သပ္သပ္ထားပါ
ဂ်င္းနွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအနွစ္ျဖစ္ေအာင္ သီးျခားစီေထာင္းပါ
ျပဳလုပ္ပံု
ဆားနယ္ထားေသာမုန္ညင္းရြက္ႏြမ္းအိပါကေရစင္ေအာင္ျပန္ေဆးပါ
ၾကက္သြန္နွင့္ဂ်င္းကို ငရုတ္သီးအနွစ္နွင့္ေရာနယ္ပါ,အရသာထည့္ပါ
မုန္ညင္းရြက္ကိုနယ္ပါ,မုန္လာဥ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ကိုလည္းေရာနယ္ပါ
ငရုတ္သီးအနွစ္ နွင့္ မုန္ညင္းရြက္ဆားနယ္မွ အရည္ရလာပါမယ္
အဖတ္ေတြအကုန္လံုးကို ရလာတဲ့အရည္ျမဳပ္ေအာင္စိမ္ထားေပးပါ
အရည္နည္းတယ္ဆို ဆားရည္ေဖ်ာ္ျပီးထည့္နိုင္ပါတယ္
မငံေစဖို႔ေတာ့သတိထားပါ (မေဆာင္းေျပာလို႔ က်န္ခဲ့တာ ျပန္ျဖည့္ထားတာပါ)
အရည္ကိုျမဳတ္ေအာင္ထားပါနွမ္းေစ့ေလးမ်ားအေပၚမွျဖဴးပါနွမ္းဆီထည့္ပါ
အခ်ဥ္ေပါက္လ်င္ပံုး၁ခုထဲထည့္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားတိုင္ပါျပီ
1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
ေက်းဇူးပါဘဲ ကုိေဝယံေရ. အသက္သတ္လြတ္ဆုိလို ့သေဘာက်တာ က်မရဲ့ ကုိးရီးယားသူငယ္ခ်င္းသင္ေပးတာက ငံျပာရည္ သံုးလုိ ့ အသက္သတ္လြတ္စားလို ့မရလို ့စိတ္ပ်က္ေနတာ
Post a Comment