လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, December 15, 2008

ကင္ခ်ီလုပ္နည္း


Koreaကားေတြၾကိဳက္တဲ့လူေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္
ကင္ခ်ီကိုလည္းၾကိဳက္မ်ားၾကိဳက္မလားထင္ျပီးေရးတာပါ
ခံတြင္းျမိန္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ နဲနဲေတာ့အနံျပင္းတယ္
Korea Kimchi ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မုန္ညင္းရြက္(chinese cabbage)
  • မုံလာဥအေသးေလးမ်ား(Turnip)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္
  • ျငဳတ္သီးအနွစ္
  • သၾကား
  • ဆား
  • ဂ်င္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ
  • MSG
  • နွမ္းဆီ
  • နွမ္းေစ့
ျပင္ဆင္ပံု
မုန္ညင္းရြက္,မုန္လာဥေလးမ်ားကို ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္သန္း၁ေခ်ာင္းစာလွီးပါ
မုန္ညင္းရြက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးပါဆားနယ္ပါ သပ္သပ္ထားပါ
ဂ်င္းနွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအနွစ္ျဖစ္ေအာင္ သီးျခားစီေထာင္းပါ
ျပဳလုပ္ပံု

ဆားနယ္ထားေသာမုန္ညင္းရြက္ႏြမ္းအိပါကေရစင္ေအာင္ျပန္ေဆးပါ
ၾကက္သြန္နွင့္ဂ်င္းကို ငရုတ္သီးအနွစ္နွင့္ေရာနယ္ပါ,အရသာထည့္ပါ
မုန္ညင္းရြက္ကိုနယ္ပါ,မုန္လာဥ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ကိုလည္းေရာနယ္ပါ
ငရုတ္သီးအနွစ္ နွင့္ မုန္ညင္းရြက္ဆားနယ္မွ အရည္ရလာပါမယ္
အဖတ္ေတြအကုန္လံုးကို ရလာတဲ့အရည္ျမဳပ္ေအာင္စိမ္ထားေပးပါ
အရည္နည္းတယ္ဆို ဆားရည္ေဖ်ာ္ျပီးထည့္နိုင္ပါတယ္
မငံေစဖို႔ေတာ့သတိထားပါ (မေဆာင္းေျပာလို႔ က်န္ခဲ့တာ ျပန္ျဖည့္ထားတာပါ)
အရည္ကိုျမဳတ္ေအာင္ထားပါနွမ္းေစ့ေလးမ်ားအေပၚမွျဖဴးပါနွမ္းဆီထည့္ပါ
အခ်ဥ္ေပါက္လ်င္ပံုး၁ခုထဲထည့္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားတိုင္ပါျပီ

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

ေဆာင္း said...

ေက်းဇူးပါဘဲ ကုိေဝယံေရ. အသက္သတ္လြတ္ဆုိလို ့သေဘာက်တာ က်မရဲ့ ကုိးရီးယားသူငယ္ခ်င္းသင္ေပးတာက ငံျပာရည္ သံုးလုိ ့ အသက္သတ္လြတ္စားလို ့မရလို ့စိတ္ပ်က္ေနတာ