လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, December 8, 2008

ဆႏြင္းမကင္း


ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ
အဓိကဟင္းေတြေရးတာမ်ားေနျပီေလအခိ်ဳပြဲေလးေရးမလားလို႔
နည္းနည္းေတာ့အလုပ္ရွုပ္ပါတယ္
စိတ္မပူပါနဲ႔ Short cut နည္းေလးပါလြယ္မွလြယ္
ဆန္............၄လံုး
သၾကား......၈၀၀ဂရမ္
အုန္းနိဳ႔.......၃၀၀မီလီလီတာ
ဆီ............၃၀၀မီလီလီတာ
ဘိန္းေစ့(နွမ္းေစ့) အနည္းငယ္
ဆား,ဆႏြင္း....အနည္းငယ္
ဆန္ကိုမလုပ္ခင္၁ရက္ၾကိဳေရစိမ္ပါ
Blender တြင္ဆန္နွစ္ျဖစ္ေအာင္ၾကိတ္ပါ
အုန္းနို႔နွင့္ဆန္နွစ္သမေအာင္ေမႊေပးပါ
သၾကားထည့္ပါ,ဆားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းထည့္ပါ
အိုး၁လံုးတြင္ဆီထည့္ပါ,ဆႏြင္းဆီသတ္ပါ
မုန္႔နွစ္ထည့္ပါမီးေအးေအးနွင့္ၾကိဳပါမုန္႔နွစ္က်က္ျပီး
ေရခန္းလ်င္ဘန္း၁ဘန္းကိုဆီသုတ္မုန္႔နွစ္ထည့္္
နွမ္းေစ့(သို႔)ဘိန္းေစ့ျဖဴး
Ovenထဲထည့္ဖုတ္ပါ
၁၆၀C တြင္ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ဖုတ္ပါ
Oven မရွိသူမ်ားအေပၚမီးေအာက္မီးသံုးနိုင္ပါတယ္

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Margaret Joe said...

အခ်ိဳပြဲေလးလာကူးယူသြားပါတယ္။လုပ္စားၿပီးမွျပန္ေျပာမယ္
ေနာ္။ေက်းဇူးပါကြယ္