ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္
ကုန္းေဘာင္ဆိုရင္လူေတြကကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္လို႔ေျပာၾကပါတယ္
ကုန္းေဘာင္ရဲ့သမိုင္းက Chef နာမည္ကေနစပါတယ္
Chef Gong Bao က ဒီေၾကာ္နည္းကိုထြင္ခဲ့တာပါ
တရုတ္လို က်ီး ကၾကက္ကိုအဓိပၸယ္ေဆာင္တာပါ
ကုန္းေဘာင္ၾကီးဆိုတာကကုန္းေဘာင္stlyeၾကက္ေၾကာ္ပါ
ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ဆိုတာမွားေနပါတယ္
ေလေက်ာေလးနည္းနည္းရွည္တာပါ
ဘာျဖစ္ျဖစ္စားၾကမွာပါပဲ....
ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္
ၾကက္သား............အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ား...၂၂၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ(အေနေတာ္အတုံးေလးမ်ား).............၅၀ဂရမ္
ငရုတ္သီးအနီအေျခာက္....................................၄ေတာင့္
ဆီ.................................................................အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္(အေနာက္)...........................၁ဇြန္း(စားပြဲဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္).............................၁ဇြန္း(စားပြဲဇြန္း)
ခရုဆီ....................................................၁ဇြန္း(စားပြဲဇြန္း)
ေကာ္မွုန္႔......................................................အနည္းငယ္
ဆား......................................၁ဇြန္း(လက္ဘက္ရည္ဇြန္း)
အခ်ိဳမွုန္႔(စားလ်င္).............ဇြန္း၀က္(လက္ဘက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ျမိတ္(လက္၂ဆစ္တိုင္ျဖတ္ထား)..အနည္းငယ္
ဂ်င္း(ပါးပါးလွီး)............................................အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ(ပါးပါးလွီး)...............................အနည္းငယ္
ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကိုေကာ္မွုန္႔နွင့္နယ္ပါ.....
ဆီအိုးတြင္ အေပၚရံတင္းရုံနွစ္ေၾကာ္ပါ,ျပီးလ်ွင္သပ္သပ္ထားပါ
ဒယ္အိုးတြင္ဆီပူေအာင္တည္ပါငရုတ္သီးအေျခာက္ကိုပြျပီး
ကၽြတ္လာေအာင္ေၾကာ္ပါျပီးလ်င္ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျမိတ္
ေရာထည့္ဆီသတ္ပါေမႊေပးပါ
ၾကက္သားနွင့္အရသာထည့္ျပီးအရသာနွံေအာင္ေမႊေပးပါ
အားလံုးနွံျပီဆိုရင္သံုးေဆာင္ပါေတာ့
့နွမ္းဆီၾကိဳက္ရင္နည္းနည္းျဖဴးနိုင္ပါတယ္
မဂစ္ဂဲလ္ရဲ့အာက်ဴပါ....... :peace:
0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
Post a Comment