လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, May 4, 2009

မနက္စာအတြက္


မနက္စာ စားမယ္ဆို ဒါေလးကသင့္ေတာ္ပါတယ္
အဆီနည္းတယ္ က်န္းမာေရးညီညြတ္တယ္
လြယ္ပါတယ္
ကညြတ္ေရေႏြးေဖ်ာ ၾကက္ဥ ေရစပ္စပ္နဲ႔ဲျပဳတ္တာပါ(poached egg)
က်ေနာ္ျမန္မာလိုေသခ်ာမေျပာတတ္ပါဘူး
kitchen အေခၚကေတာ့ poached ပါ
သင္တန္းမွာေျပာတာက ေရစပ္စပ္ျဖင့္ျပဳတ္၍ခ်က္ေသာဟင္းခ်က္နည္းပါ (poaching)
ကညြတ္ အနည္းငယ္ ယူပါ အရိုးပိုင္းကိုျဖတ္ပါ
ေရေႏြးပူပူမွာ ၂မိနစ္ေလာက္စိမ္ပါ ျပီးရင္ဆယ္ထားပါ
ေနာက္ ေရေႏြး ၁အိုးတည္ပါ ဆူလာရင္ မီးေလ်ာ့လိုက္ပါ
ေျဖးေျဖးျခင္းပြက္ေနပါေစ
ရွာလကာရည္ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ထည့္ပါ ေရထဲကို
ျပီးရင္ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ျပီးေျဖးေျဖးေလးထည့္လိုက္ပါ ပံုထဲကလိုမ်ိဳးရပါမယ္
ဆီမပါလို႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းမွာပါ
အနွစ္က မေဖာက္နဲ႔ေနာ္ ပံုမွာက လွေအာင္ ေနာက္ အေရာင္ရေအာင္
မေကာင္းရင္လည္း ေမာင္ေ၀ယံ ညံ့တာကိုခြင့္လြတ္ပါဗ်ာ
ဒါေလးက poached egg ပါ ရွာလကာရည္ပါတဲ့ေရေႏြးမွာျပဳတ္ထားတာ
ရွာလကာရည္က ၾကက္ဥ မျပန္႔သြားေအာင္ထိန္းေပးတယ္ေလ လွလွေလးျဖစ္ေနေရာ
ကညြတ္ေတြေလ အရိုးပိုင္းျဖတ္ ေရေဆး ျပီးေတာ့ ေရေႏြးေဖ်ာ စားၾကေနာ္ အားမနာနဲ႔

6 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Anonymous said...

ဘယ္ႏွစ္မ်ိဳးေကြ်းဖို ့အစီစဥ္ရွိလဲဟင္
ေစာင့္ေနမလို ့ပါ

ေႏြးေနျခည္ said...

မစားဖူးဘူး
ပုံၾကည္႕ရေတာ့ နည္းနည္းေလး မ၀ဘူး။ ေနာက္တပြဲဗ်ိဳ႕

yehtutnaung said...

မင္းအတြက္ >> မနက္စာအတြက္.. ဆိုလို ့ မစားဖူးတာ လာစားသြားပါတယ္။ :P

စူးနွယ်လေး said...

ကညြတ္ ေရေႏြးနဲ႔ ၂မိနစ္ မေျဖာတတ္ဘူး။ မာေနေသးတယ္လို႔ပဲ ထင္ေနတယ္။ အၿမဲ လက္လြန္လြန္သြားတယ္။

Thinzar said...

လာဖတ္သြားပါတယ္။ ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ခ်က္နည္းေတြကို ကူးသြားပါတယ္။ :)

ၿဖိဳးဇာနည္ said...

ညသန္းေခါင္မွာ လာစားသြားပါတယ္႕႕႕
ဗိုက္ဆာေနတာန႔ဲအေတာ္ပဲ႕႕ဟီးဟီး