မနက္စာအတြက္
မနက္စာ စားမယ္ဆို ဒါေလးကသင့္ေတာ္ပါတယ္
အဆီနည္းတယ္ က်န္းမာေရးညီညြတ္တယ္
လြယ္ပါတယ္
ကညြတ္ေရေႏြးေဖ်ာ ၾကက္ဥ ေရစပ္စပ္နဲ႔ဲျပဳတ္တာပါ(poached egg)
က်ေနာ္ျမန္မာလိုေသခ်ာမေျပာတတ္ပါဘူး
kitchen အေခၚကေတာ့ poached ပါ
သင္တန္းမွာေျပာတာက ေရစပ္စပ္ျဖင့္ျပဳတ္၍ခ်က္ေသာဟင္းခ်က္နည္းပါ (poaching)
ကညြတ္ အနည္းငယ္ ယူပါ အရိုးပိုင္းကိုျဖတ္ပါ
ေရေႏြးပူပူမွာ ၂မိနစ္ေလာက္စိမ္ပါ ျပီးရင္ဆယ္ထားပါ
ေနာက္ ေရေႏြး ၁အိုးတည္ပါ ဆူလာရင္ မီးေလ်ာ့လိုက္ပါ
ေျဖးေျဖးျခင္းပြက္ေနပါေစ
ရွာလကာရည္ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ထည့္ပါ ေရထဲကို
ျပီးရင္ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ျပီးေျဖးေျဖးေလးထည့္လိုက္ပါ ပံုထဲကလိုမ်ိဳးရပါမယ္
ဆီမပါလို႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းမွာပါ
အနွစ္က မေဖာက္နဲ႔ေနာ္ ပံုမွာက လွေအာင္ ေနာက္ အေရာင္ရေအာင္
မေကာင္းရင္လည္း ေမာင္ေ၀ယံ ညံ့တာကိုခြင့္လြတ္ပါဗ်ာ
ဒါေလးက poached egg ပါ ရွာလကာရည္ပါတဲ့ေရေႏြးမွာျပဳတ္ထားတာ
ရွာလကာရည္က ၾကက္ဥ မျပန္႔သြားေအာင္ထိန္းေပးတယ္ေလ လွလွေလးျဖစ္ေနေရာ
ကညြတ္ေတြေလ အရိုးပိုင္းျဖတ္ ေရေဆး ျပီးေတာ့ ေရေႏြးေဖ်ာ စားၾကေနာ္ အားမနာနဲ႔
6 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
ဘယ္ႏွစ္မ်ိဳးေကြ်းဖို ့အစီစဥ္ရွိလဲဟင္
ေစာင့္ေနမလို ့ပါ
မစားဖူးဘူး
ပုံၾကည္႕ရေတာ့ နည္းနည္းေလး မ၀ဘူး။ ေနာက္တပြဲဗ်ိဳ႕
မင္းအတြက္ >> မနက္စာအတြက္.. ဆိုလို ့ မစားဖူးတာ လာစားသြားပါတယ္။ :P
ကညြတ္ ေရေႏြးနဲ႔ ၂မိနစ္ မေျဖာတတ္ဘူး။ မာေနေသးတယ္လို႔ပဲ ထင္ေနတယ္။ အၿမဲ လက္လြန္လြန္သြားတယ္။
လာဖတ္သြားပါတယ္။ ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ ဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ခ်က္နည္းေတြကို ကူးသြားပါတယ္။ :)
ညသန္းေခါင္မွာ လာစားသြားပါတယ္႕႕႕
ဗိုက္ဆာေနတာန႔ဲအေတာ္ပဲ႕႕ဟီးဟီး
Post a Comment