လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, May 18, 2009

အမဲသား ငရုတ္ခ်ဥ္ေလာင္း



အမဲသား ငရုတ္ခ်ဥ္ေလာင္းဆိုတာ ျမန္မာလိုေခၚလိုက္တာပါ
Kitchen ထဲမွာ Hong Kong Beef လို႔ပဲေခၚပါတယ္
အစပ္ၾကိဳက္သူေတြ အဆင္ေျပမယ္လို႔ထင္ပါတယ္
ေတာ္ေတာလူၾကိဳက္မ်ားလို႔ညႊန္းတာပါ
Chilly Beef လို႔ေခၚလည္းရပါတယ္ Hong Kong ဆိုေတာ့ နာမည္လွလို႔ေပးတာပါ
လိုအပ္တာက

  • အမဲသား မိုးခိုသား ပါးပါး(အင္မတန္ပါးေအာင္လွီးပါ) ၂၀၀ ဂရမ္
  • ငရုတ္သီးအနီ အေျခာက္ေတာင့္ ၂၀ဂရမ္ခန္႔(ေရစိမ္ထားပါ )
  • ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာခန္႔(နုတ္နုတ္စဥ္း)
  • နံနံပင္ အနည္းငယ္ နွတ္နွတ္စဥ္း
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
  • ၾကက္သားမွုန္႔ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္
  • ခရုဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • Custard Powder လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • Corn Flour လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ ၁လံုး
ျပဳလုပ္ပံု
အမဲသားပါးပါးလွီးထားတာကို Custard Powder Corn Flour ဆီ ၾကက္ဥ စတာေတြနဲ႔ အရင္နယ္ပါ
ခဏထားပါ Sauce စပ္ပါမယ္ ငရုတ္သီးေရစိမ္ထားတာကို ၾကိတ္ပါ မညက္တညက္ေလးၾကိတ္ပါ
အိုးတစ္လံုးမွာ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ နွမ္းဆီ ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္ ၾကက္သားမွဳန္႔ စတာေတြကို ထည့္ပါ
သမေအာင္ေမႊေပးပါ နည္းနည္း ဆူလာျပီဆိုရပါျပီ အရသာျမည္းျပီး ခ်လိုက္ပါ
ေရေႏြးျပန္တည္ပါ ဆူလာရင္ ပဲပင္ေပါကိ ထည့္ပါ ၃မိနစ္ေလာက္ဆို ျပန္ဆယ္ပါ
အမဲသားနယ္ထားတာကိုျပဳတ္ပါ အက်က္စားခ်င္ရင္ ၅မိနစ္ေလာက္
Medium ဆို ၃မိနစ္ေလာက္ဆိုရပါတယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္မွာျပင္ပါ
အလွဆင္တာ ဘာဘာညာညာက က်ေနာ္ ဓါတ္ပံုရိုက္မွာ မို႔လို႔ပါ

2 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

မိုးေကာင္းသူ said...

ဒါလဲ စားခ်င္စရာပဲ။ တကယ္လုပ္ေကြ်းေတာ႔။

leomark said...

အင္း..တရက္ေလာက္ လုပ္ၾကည္႕အံုးမယ္