လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Thursday, May 14, 2009

ဘိုစာ


ပါးလံုးက က်ေနာ့္ကိုအပ်င္းၾကီးတယ္တဲ့
အဟီး ဟုတ္ပါတယ္ ခုတေလာပ်င္းတာပါပါတယ္
ပါးလံုးေမြးေန႔အတြက္ေနာက္က်မွေရးေပးတဲ့
ေမြးေန႔လက္ေဆာင္ post ေလးပါ ေနာက္က်မွဆုေတာင္းေပးတာခြင့္လြတ္ပါ
Happy Birthday ပါ ပါးလံုး ေမြးေန႔အတြက္ ဘိုစာခ်က္ထားတယ္
Lamb Chop ပါ သိုးနံရိုးကင္ထားတာ
သိုးနံရိုးကေတာ့ Food Center ဒါမွမဟုတ္ butchery ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္
Rosemary Herb ကိုသံုးပါတယ္ သိုးသားအတြက္
သိုးသားကို ဆား ငရုတ္ေကာင္း Rosemary နဲ႔နယ္ပါ paprika ရွိရင္ ထည့္နယ္ပါ
ခဏထားပါ အရသာ၀င္ေအာင္ ျပီးရင္ ဒယ္ျပားမွာ ဆီပါးပါးနဲ႔ Pan Fry ပါ
Griller ရွိရင္ Griller နဲ႔ကင္နိုင္ပါတယ္
၁၅မိနစ္ေလာက္မီးေအးေအးနဲ႔ကင္ထားရင္က်က္ပါတယ္
အသားကင္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ Blanching လုပ္ပါ
Blanching ဆိုတာ ေရေႏြးေဖ်ာတာပါ Kitchen အေခၚေပါ့
က်ေနာ္သံုးတာ
မုန္လာဥနီ(Carrot)
ဂ်ပန္သခြား (Zucchini)
ကညြတ္ (Asparagus)
ဘိုစားပဲ(French Bean) အဲ့တာေတြသံုးတာပါ ေနာက္ Grilled Tomato ေလးပါ
သိုုးသားက အီတယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးကင္ထားတာနဲ႔တြဲစားရင္ေကာင္းပါတယ္
လိုက္ဖက္တဲ့ Sauce ကေတာ့ Mint Sauce ပါ ပူစီနံ နံ႔ေလးေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေရေႏြးမွာေဖ်ာပါ မုန္လာဥနီကိုအရင္ထည့္ပါ ေရမဆူခင္
ေရဆူလာရင္က်န္တဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ပါ ၂မိနစ္ေလာက္ထားပါ
ပိုက်က္ေစခ်င္ရင္ ၃မိနစ္ထားပါ ဆယ္ထားလိုက္ပါ
က်ေနာ့္ပံုထဲမွာ ထမင္းဆုပ္ေလးေတြထည့္ထားပါတယ္
ဥေရာပသားေတြကေတာ့ အာလူး၁မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔တြဲစားပါတယ္
ၾကိဳက္သလိုစားပါ အသားက်က္ခါနီးရင္ Juice ေတြထြက္လာပါတယ္
အဲ့တာကို Gravy အေနနဲ႔ဆမ္းစားနိုင္ပါတယ္
ကဲ ပါးလံုးေရ ေမြးေန႔အတြက္ ခ်က္ေပးလိုက္ပါတယ္ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ပါးလံုးမွမဟုတ္ပါဘူး အကိုအမေတြအားလံုး သံုးေဆာင္ပါေနာ္
ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

leomark said...

ေကာင္းမဲ႕ပံုပဲဗ်။