လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, May 4, 2009

ၾကက္သားလံုးေၾကာ္


အလုပ္ျပဳတ္မွာေၾကာက္လို႔ေနာ္ ဟီး စတာ တကယ္မအားတာပါ
စားေစခ်င္လို႔ ေၾကာ္လိုက္တယ္ ၾကက္သားလံုးကိုခရုဆီ နဲ႔ေၾကာ္ထားတယ္
ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္သိလား ေျပာတာမဟုတ္ဘူး :D
လိုအပ္တာေတြ

  • ၾကက္သားလံုး အနည္းငယ္
  • ပန္းေဂၚဖီ အနည္းငယ္(အပြင့္ေလးမ်ားျဖတ္ထားပါ)
  • ပဲသီး အနည္းငယ္( လက္၁ဆစ္ခန္႔)
  • မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ခရုဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း(ၾကက္သားလံုး ၂၅၀ဂရမ္ အတြက္)
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား/အခ်ိဳမွဳန္႔ အနည္းငယ္
  • နွမ္းဆီ အနည္းငယ္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္
  • ဆီ စားပြဲစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္(ျဖဴ/နီ) အနည္းငယ္ကုိဒါးျပားရိုက္ထားပါ
  • ဂ်င္း အနည္းငယ္ကုိဒါးျပားရိုက္ထားပါ
ျပဳလုပ္ပံု
ၾကက္သားလံုးကို လုပ္ျပီးသား၀ယ္ရင္၀ယ္ပါ
မ၀ယ္ခ်င္လည္း က်ေနာ္ အသားလံုးနည္းေရးျပီးသားပါ
အနည္းငယ္ဆိုတာ ကုိယ္ဘယ္ေလာက္စားမလည္းကိုမူတည္ပါတယ္
အသီးအရြက္ေတြကို ျပဳတ္လိုက္ပါ အက်က္ျမန္ေအာင္
ဒယ္အိုး၁လံုးမွာ ဆီပူေအာင္တည္ပါ
ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ ဂ်င္းကို ဆီသတ္ပါ
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ေၾကာ္တာေကာင္းပါတယ္
က်ေနာ္တို႔က်ေတာ့ Wok ေတြနဲ႔ေၾကာ္တာပါ
ေမႊးတာေပါ့ မီးနံေလးလည္းပါတယ္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြလည္းမႏြမ္းဘူး
အရသာထည့္ပါ ၾကက္သားလံုးထည့္ပါ
၃မိနစ္ေလာက္မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ
ျပီးတာနဲ႔ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ ပန္းကန္ကိုေတာ့ ၾကိဳက္သလိုျပင္ေပါ့ဗ်ာ :D

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Anonymous said...

အဲ....လွလိုက္တာ
စားရက္ဘူးေတာ္
အင္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးေမာင္ေလးေ၀ယံရဲ ့မေဟသီကေတာ့
ကံေကာင္မွာေသခ်ာတယ္။