တို႔ဟူးေႏြး စားခ်င္တယ္
က်ေနာ္ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တာေျပာရရင္တို႔ဟူးေႏြးပါ
ရွီးတို႔ဖိန္႔ ေပါ့ :D က်ေနာ္တို႔ေခၚတာေျပာတာေနာ္
ေရေရလည္လည္ၾကိဳက္တာပါ မနက္ေစာေစာ ေဆာင္းတြင္းဘက္ဆိုလို႔ကေတာ့
ဘာေျပာေကာင္းမလည္း အဲ့တာေလးစားလိုက္မွ အာသီသ ေျပတာ :D
ကဲကဲ ေလေပါတာရပ္လို႔ တို႔ဟူးက်ိဳၾကပါစို႔ဗ်ာ က်ေနာ္ကေတာ့ ကုလားပဲကိုပဲ သံုးပါတယ္
လိုတာေတြက
- ပဲအစိမ္း
- ၾကာညို႔(ပဲငံျပာရည္)
- နွမ္းဆီက်က္
- ငရုတ္ဆီက်က္
- ေခ်ာက္ေကာ့ပါေကာ့(Chisnese spices)ဆီက်က္
- နံနံပင္နည္းနည္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္
ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ မရွိရင္ ကုလားပဲကို သံုးပါ
ကုလားပဲ ၅၀၀ ဂရမ္ ၁ထုတ္ဆို မိသားစု ၁စုေကာင္းေကာင္းစားနိုင္ပါတယ္
ကုလားပဲ အစိမ္းကိုေရစိမ္ပါ ၁နာရီေလာက္ၾကာရင္ၾကိတ္ပါ
ဇကာစိတ္စိတ္ေလးမွာ အရည္စစ္ယူလိုက္ပါ အိုး ၁လံုးမွာ မီးေအးေအးနဲ႔ၾကိဳပါဒီလိုမ်ိဳးေပါ့ ဆား အခ်ိဳမွုန္႔ဆႏြင္းေလးထည့္က်ိဳရင္ေတာ့ေကာင္းပါတယ္
ဆႏြင္းမၾကိဳက္ရင္မထည့္လို႔ရပါတယ္
ပ်စ္လာျပီ ေမႊေပးတဲ့ whisk မွာ တို႔ဟူးေလးေတြ ေညာင္ေစးတန္းလာျပီဆိုရပါျပီ
ပန္းကန္၁လံုးမွာ ေခါက္ဆြဲထည့္ပါ ေခါက္ဆြဲမၾကိဳက္ဘူး တို႔ဟူးေႏြးသီးသန္႔စားမယ္ဆုိစားပါ
က်ေနာ္ကေတာ့ ဆန္ေစးၾကိဳက္ပါတယ္ ဆန္ေစးနဲ႔စားမယ္ပန္းကန္ထဲမွာျပင္ျပီးရင္ လိုအပ္တာေတြထည့္ နယ္ျပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ျပင္ျပီးဆင္ျပီးေတာ့ဗိုက္ဆာလို႔စားလိုက္တာ ေနာက္ဆံုးပံုေလးမရွိေတာ့ဘူး
:D အကိုအမေတြ အားမနာနဲ႔ စားေနာ္ တို႔ဟူးေႏြးက ပူတုန္းစားမွေကာင္းတာ
ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ ကိုသံလြင္လည္းစားေနာ္ ၾကိဳက္မွာပါ တို႔ဟူးေႏြး
လိုအပ္တာရွိရင္ က်ေနာ့္အားနည္းခ်က္မို႔လို႔ ခြင့္လႊတ္ပါဗ်ာ
3 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
ဘယ္လိုေခၚတယ္???????????
သိပါဘူးျမဴးတို ့ျမစ္ၾကီးနားမွာေတာ့
တိုဖူးေပ်ာ့လို ့ေခၚတယ္။။
ပါးပါးနဲ ့စားရတာၾကိဳက္တယ္။
ပါးပါးဆိုတာေခါးပုတ္ပါးပါးေလးေတြပါ။
ေ၀ယံသိလား??မီးကင္ျပီးညွပ္ထည့္တာပါ။
အကိုေ၀ယံ သတိေမ႔ျပီး အကုန္တြယ္လိုက္တာ စားဖို႔ေတာင္ က်န္ေတာ႔ဘူး :((
ဒီဒီလည္း ၾကိဳက္တယ္။ မာမားကလည္း အရင္တုန္းက ခဏ ခဏလုပ္ေကၽြးတတ္တယ္။ သတိတရနဲ႔ စားသြားလိုက္ပီ.. ေက်းဂ်ဴးးးးး
ရွလြတ္႕႕႕႕သြားရည္ယိုလာပီ
စားခ်င္ေနတာၾကာလွေပါ႔
ကိုယ္႔ၿမိဳ႔ကိုၿပန္ေရာက္ရင္ေတာ႔
ေမာင္တင္ထားၿပီးသားပဲ
အီၾကာေကြးေလးန႔ဲတိုဟူးေႏြးေလး
လိုက္မွလိုက္႕႕႕႕
Post a Comment