လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, May 4, 2009

ပဲပင္ေပါက္ ပဲျပား


စားခ်င္တာေလးေရးလိုက္တာပါ ပဲပင္ေပါက္ ပဲျပားကို စားခ်င္ေနတယ္
တကယ္မခ်က္စားျဖစ္လိုက္ပါဘူး Chef ၾကီးေရာက္လာလို႔ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲကို
ျပင္ျပီး ပံုပဲယူလိုက္ရတယ္ :D သနားစရာေကာင္းတာ

လိုအပ္တာ
ပဲပင္ေပါက္ ၁ကီလို
ပဲျပား ၁ထုတ္(အထုတ္နဲ႔လာရင္)
ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေစ့ထုတ္ ေလးျခမ္းစိတ္
တရုတ္နံနံ အနည္းငယ္
ဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
ဆား/အခ်ိဳမွုန္႔ အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆီ(ပဲျပားေၾကာ္ရန္) ၅၀၀လီတာ(၃၀သားခန္႔)

ျပဳလုပ္ပံု
ပထမဆံုး ပဲျပားကို အတံုးေလးေတြတုံးျပီး ဆီပူပူမွာေၾကာ္လိုက္ပါ
အေရာင္ရလာရင္ဆယ္လိုက္ပါ သပ္သပ္ထားထားပါ
လြယ္လြန္းေတာ့ စိတ္မ်ားဆိုးသြားမလားမသိဘူး :D
အိုးတစ္လံုးမွာ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ပါ ပဲပင္ေပါက္ ပဲျပားထည့္ပါ
မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ေၾကာ္ပါ အရည္ေလးနဲ႔စားခ်င္ရင္ ေရ နည္းနည္းေလးထည့္ပါ
သတိထားပါ ပဲပင္ေပါက္မွာ ေရပါျပီးသားပါ ေၾကာ္ရင္ေရထြက္လာပါတယ္
ေရထည့္လိုက္ရင္ ပိုမ်ားလာပါတယ္ အေရေသာက္ေလးစားခ်င္ရင္ေရထည့္ေပါ့ဗ်ာ
နည္းနည္းႏြမ္းျပီးေရထြက္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နံနံပင္ထည့္လိုက္ပါ အရသာျမည္းၾကည့္ပါ
အားလံုးျပီးရင္ ပူပူေႏြးေႏြးေလး စားေနာ္
ေၾကာ္ထားတဲ့ပံု မတင္နိုင္တာ Chef ၾကီးကိုစိတ္ဆိုးပါ
ေမာင္ေ၀ယံ ကေၾကာ္ခ်င္ပါတယ္ သူကမ်က္ေစာင္းၾကီးထိုးေနေတာ့
ေၾကာက္တယ္ေလ သူက စားဖိုခ်ဳပ္မွဳးၾကီးေလ :D

2 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Anonymous said...

ေမာင္ေလးေရ....
ဘယ္ႏွစ္မ်ိဳးေတာင္ခ်က္ေကြ်းေနတာလဲ

Ven. Dhammapala said...

ဒကာျကီးေရ..... ဦးဇင္းလဲပဲပင္ေပါက္ေျကာ္ဘုဥ္းခ်င္တာနဲ. အင္တာနက္မွာရွာလိုကတာ... ဘုန္းျကီးဆိုေတာ့ စားခ်င္တယ္လို.ဒကာေတြကို ေျပာရမွာရွက္လို. အင္တာနက္က ဒကာျကီး တင္ထားတဲ့ပံုနဲ.ဘဲ ဓါတ္ပံုထည္းကေန ဘုဥ္းလိုက္ဲပီ... သာဓု သာဓု သာဓု