မေလးတို႔ဟူးေၾကာ္(Tofu Goreng)
မေလးနာမည္ကိုလူပိုသိပါတယ္ အင္ဒိုနီးရွားကေနဆင္းသက္လာတဲ့ အစားအစာ၁ခုပါပဲ
က်ေနာ္လည္း ခုတေလာ စာမေရး အကိုအမေတြကိုလိုက္မနွတ္ဆက္နိုင္တာၾကာပါျပီ
ခုေတာ့ အားမရွိတဲ့ၾကားကေန ၁ခုေရးလိုက္ပါတယ္ တို႔ဟူးေၾကာ္ေလးပါ
က်ေနာ္အေရွ႔မွာေရးခဲ့တဲ့ Peanut Sauce ေလးနဲ႔တြဲစားမယ္ဆိုလည္းလိုက္ပါတယ္
အင္ဒိုနီးရွားေတြကေတာ့ အဲလိုစားတယ္ဗ် တို႔ဟူးဆိုေပမယ့္ အမွန္ေတာ့ ပဲျပားပါပဲ Bean curds
သူတို႔ကေတာ့ တို႔ဟူးလို႔ေခၚတာေပါ့ က်ေနာ္တို႔သုတ္စားတဲ့တို႔ဟူးလိုမ်ိဳးေတာ့မဟုတ္ဘူး
ေျပာရင္းနဲ႔တို႔ဟူးသုတ္ေတာင္စားခ်င္လာျပီ ထားပါေလ ကဲခ်က္ပါျပီ စျပီးေတာ
စကားမစပ္ သူက ပဲျပားအစာသြပ္လိုပါပဲ concept ခ်င္းေတာ့ အတူတူပါပဲ နိုင္ငံမတူလို႔
လုပ္ပံုလုပ္နည္းကြာသြားတာပါပဲ့
လိုအပ္တာ
- ပဲျပား ၁တံုး(၂ျခမ္းျခမ္းပါ)
- သခြားသီး အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီး)
- ေဂၚဖီထုတ္ အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီး)
- ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္(ဒါးျပားရိုက္ ပါးပါးလွီး)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္(ဒါးျပားရိုက္ ပါးပါးလွီး)
- ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း(Shouyu ကိုညႊန္းပါတယ္က်ေနာ္ကေတာ့)
- သံပုရာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ (၂ဆ ၁ဆ)
- နံနံပင္ အနည္းငယ္နွတ္နွတ္စဥ္း
- အရသာမွဳန္႔ အနည္းငယ္
လြယ္ပါတယ္ ေတာ္ေတာ့္ကိုလြယ္တာပါ
ပဲျပားကို ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္ပါ ဆီက ပဲျပားနစ္ရပါမယ္
အေပၚယံေက်ာတင္းျပီး အေရာင္ရလာျပီက်က္လာျပီဆို ရပါျပီ
ပဲျပားကို ဆယ္လိုက္ပါ
အနည္းငယ္ေအးေအာင္ေစာင့္ေပးပါ
အလယ္ကေနခြဲလိုက္ပါ သခြားသီးနဲ႔
ေဂၚဖီထုတ္ကိုအစာသြပ္ပါ
အေပၚက ငရုတ္သီးအနီကေတာ့ က်ေနာ္တို႔ အလွဆင္ထားတာပါ
အခ်ဥ္ေလးနဲ႔တို႔ျပီးစား ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္ သံုးေဆာင္ၾကပါဗ်ာ
2 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
TOFU ေၾကာ္လာစားတာပါ။
TOFU ဆိုရင္ဘယ္လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္တယ္။
ေနာက္ထပ္နည္းေလးရွိရင္မွ်ပါအံုးကိုေ၀ယံေရ...........
သူေရးမွ ပဲဲျပားကိုငါးဖယ္အစာသြပ္ စားခ်င္လာၿပီ။
Post a Comment