အမဲသားေခါက္ဆြဲ
ေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္ ဟင္းမခ်က္တာၾကာပါျပီ အလုပ္ေတြပိေနလို႔ပါ
ေတာင္းပန္ပါတယ္ အခုခ်က္ပါျပီ စားဖို႔ျပင္ထားၾကပါဗ်ာ :D အမဲသားေခါက္ဆြဲေလးေျပာခ်င္ပါတယ္
ဗီယက္နမ္ပံုစံပါ ဗီယက္နမ္မွာ နာမည္ၾကီးတယ္ဗ် Pho တဲ့ က်ေနာ္တို႔ေခၚတာကေတာ့ PhoBo လို႔ေခၚတယ္
အမဲသားအေလလြင့္ေတြကုိသံုးျပီးခ်က္တာ အေလအလြင့္ကေန အသံုးတဲ့တာေပါ့ဗ်ာ
Pho အတြက္
အေမႊးအၾကိဳင္္္္္္္္
- နံနံေစ့
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္
- နာနတ္ပြင့္
- ဖာလာေစ့
- ေလးညွင္း
- ၾကက္သြန္နီ မီးဖုတ္
- ဂ်င္းမီးဖုတ္
- အမဲသားအရိုး
- အသားပိုအစမ်ား
- မိုးခိုသားပါးပါးလွီး(စားခါနီးမွထည့္ရန္)
- ပူစီနံ
- မုန္ညွင္းရြက္
- သံပုရာစိတ္
- ပဲပင္ေပါက္
- ငရုတ္သီးအနည္းငယ္
- Rice Stick Noodle(ဆန္ျပား)
အိုး၁လံုးယူပါ အမဲရိုးနွင့္အသားစမ်ားကိုျပဳတ္ပ
အေမႊးအၾကိဳင္ထုတ္ကိုထည့္ျပဳတ္ပါ မီးေအးေအးနွင့္တည္ပါ ၁နာရီခန္႔ (အမွန္အကန္ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္စားခ်င္လ်ွင္ ၃နာရီခန္႔တည္ပါ)
အရသာကို ဆားအနည္းငယ္နွင့္ ငံျပာရည္သံုးပါ သင့္ေတာ္သလိုစပ္ပါ
Pho ကအင္မတန္ေမႊးပါတယ္ အရသာက နာနတ္ပြင့္ပါလို႔ နည္းနည္းခ်ိဳတယ
္ တည္လို႔ျပီးရင္အရည္သပ္သပ္က်န္ေအာင္စစ္လိုက္ပါ
ျပီးလ်ွင္ မိုးခိုသားပါးပါးလွီးထားေသာအသားမ်ားထည့္ပါ
အသားက်က္ေအာင္တည္ပါ အသားက်က္လ်ွင္ Pho ရပါျပီ
စားသံုရန္အတြက္ကေတာ့ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ပါ
ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ မုန္ညွင္းရြက္နွင့္ပဲပင္ေပါက္ကိုေရေႏြးေဖ်ာပါ
ေခါက္ဆြဲနွင့္အတူတူျပင္ထားပါ Pho ဟင္းရည္ကုိေလာင္းထည့္ပါ
လွပစြာျပင္ျပီးလ်င္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ပူစီနံ သံပုရာစိတ္ ငရုတ္သီးက ေဘးကေနတြဲစားဖို႔ပါ အမဲသားကိုေတာ့
Sriracha Chilli Sauce Hoisin Sauce နဲ႔တို႔စားနိုင္ပါတယ္ ေလာေလာဆယ္ဓါတ္ပံုကို
Site ၁ခုကပံုတင္ထားတာပါ က်ေနာ့္ဆိုင္ကပံုကိုေနာက္ျပန္တင္ေပးပါမယ္ က်ေနာ္တို႔ဆိုင္မွာဆိုရင္ေတာ့
အမဲသားလံုးေလးေတြပါတယ္(beef balls) ေလးေတြပါပါတယ္ပိုစားေကာင္းတာေပါ့
1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
ဗီယက္နမ္ေခါက္ဆဲြ ခဏခဏစားဖူးတယ္။ ကိုယ္တုိင္ေတာ႔တခါမွမစားျဖစ္ေသးဘူး။ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္။
Post a Comment