ေရႊၾကည္
ေရႊၾကည္ထိုးၾကမယ္ေလ မေကာင္းဘူးလား ဒူဘိုင္းမွာ မ်က္နွာရခဲ့တဲ့ျမန္မာ့အခ်ိဳပြဲေတြပါဗ်ာ
က်ေနာ့္ဆရာ ကိုထူးကိုေသခ်ာေမးထားတာ တိတိက်က်
လုပ္နည္းေလး က်ေနာ္က မုန္႔ဖုတ္တာေသခ်ာမသိေတာ့ :D
ေရႊၾကည္အတြက္လိုတာက
- ေရႊၾကည္မွဳန္႔(ွSemolina flourအဂၤလိပ္လို) ၁ကီလို
- ႏြားနို႔ ၂.၅ကီလို(လီတာ)
- အုန္းနို႔ ၃၀၀ ဂရမ္(ၾကိဳက္လ်ွင္ ၄၀၀)
- သၾကား ၉၀၀ဂရမ္
- ေထာပတ္ ၂ကီလို
- စပ်စ္ေျခာက္ ၅၀၀ဂရမ္
- သီဟို၌ေစ့ ၁ကီလို
- ဆား အနည္းငယ္
ေရႊၾကည္ကိုေလွာ္ပါ(Roastလွ်င္လည္းရပါသည္)
အိုး၁လံုးတြင္ ႏြားနို႔ အုန္းနို႔ သၾကားေထာပတ္ တို႔ကိုေရာက်ိဳပါ
ထို႔ေနာက္ ေရႊၾကည္မွဳန္႔ကိုထည့္ပါ ပ်စ္လာပါမည္
ပ်စ္လာလွ်င္ စပ်စ္ေျခာက္ သီဟို၌ေစ့ထည့္ပါ
ဘမ္း ၁ဘမ္းတြင္ထည့္၍ ၁၅မိနစ္ မိနစ္၂၀ခန္႔ဖုတ္ပါ
ဘိန္းေစ့ရွိလွ်င္ထည့္ဖုတ္နိုင္ပါသည္
3 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္
အျပင္မွာ ေခၚေကၽြးကြာ..
ကုိယ္တုိင္ မုန္႔လုပ္ရမွာေတာ့ ပ်င္း၏..
ေရႊၾကည္လည္း ဒီဒီ့အၾကိဳက္ပဲ... သြားေရ က်လာပီေနာ္။ ကိုေ၀ယံက ဒီဒီၾကိဳက္တတ္တဲ႔ အစားအေသာက္ေတြ အေတာ္မ်ားမ်ား လုပ္ေပးတယ္။ အကိုခ်က္သမွ် တင္တာနဲ႔ ၾကံဳလို႔လား။ ဒီဒီကပဲ ခ်က္သမွ် စားတတ္တာလား မသိဘူး။ အခုကထဲက အကိုေတာ္ရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနပီ... :D
ေရႊၾကည္လုပ္နည္း ေသခ်ာမွတ္သြားပါတယ္။ အိမ္မွာ ထိုးေနၾကေပမယ့္ ေဘးကူဆိုေတာ့ ခု အေ၀းေရာက္ေနခ်ိန္မွာ ျပန္စဥ္းစားလို႔ မရေတာ့ဘူး ဒါက ဘယ္ႏွေယာက္စာလဲ ဘယ္ႏွဗန္းရလဲ ေရးေပးပါလား။ ဒါမွ အနည္းငယ္ လုပ္စားတဲ့သူေတြ ခ်ိန္လို႔ရေအာင္ပါ။
Post a Comment