လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, April 17, 2009

ေရႊၾကည္


ေရႊၾကည္ထိုးၾကမယ္ေလ မေကာင္းဘူးလား ဒူဘိုင္းမွာ မ်က္နွာရခဲ့တဲ့ျမန္မာ့အခ်ိဳပြဲေတြပါဗ်ာ
က်ေနာ့္ဆရာ ကိုထူးကိုေသခ်ာေမးထားတာ တိတိက်က်
လုပ္နည္းေလး က်ေနာ္က မုန္႔ဖုတ္တာေသခ်ာမသိေတာ့ :D
ေရႊၾကည္အတြက္လိုတာက

  • ေရႊၾကည္မွဳန္႔(ွSemolina flourအဂၤလိပ္လို) ၁ကီလို
  • ႏြားနို႔ ၂.၅ကီလို(လီတာ)
  • အုန္းနို႔ ၃၀၀ ဂရမ္(ၾကိဳက္လ်ွင္ ၄၀၀)
  • သၾကား ၉၀၀ဂရမ္
  • ေထာပတ္ ၂ကီလို
  • စပ်စ္ေျခာက္ ၅၀၀ဂရမ္
  • သီဟို၌ေစ့ ၁ကီလို
  • ဆား အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု
ေရႊၾကည္ကိုေလွာ္ပါ(Roastလွ်င္လည္းရပါသည္)
အိုး၁လံုးတြင္ ႏြားနို႔ အုန္းနို႔ သၾကားေထာပတ္ တို႔ကိုေရာက်ိဳပါ
ထို႔ေနာက္ ေရႊၾကည္မွဳန္႔ကိုထည့္ပါ ပ်စ္လာပါမည္
ပ်စ္လာလွ်င္ စပ်စ္ေျခာက္ သီဟို၌ေစ့ထည့္ပါ
ဘမ္း ၁ဘမ္းတြင္ထည့္၍ ၁၅မိနစ္ မိနစ္၂၀ခန္႔ဖုတ္ပါ
ဘိန္းေစ့ရွိလွ်င္ထည့္ဖုတ္နိုင္ပါသည္

3 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

သီဟသစ္ said...

စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္
အျပင္မွာ ေခၚေကၽြးကြာ..

ကုိယ္တုိင္ မုန္႔လုပ္ရမွာေတာ့ ပ်င္း၏..

Anonymous said...

ေရႊၾကည္လည္း ဒီဒီ့အၾကိဳက္ပဲ... သြားေရ က်လာပီေနာ္။ ကိုေ၀ယံက ဒီဒီၾကိဳက္တတ္တဲ႔ အစားအေသာက္ေတြ အေတာ္မ်ားမ်ား လုပ္ေပးတယ္။ အကိုခ်က္သမွ် တင္တာနဲ႔ ၾကံဳလို႔လား။ ဒီဒီကပဲ ခ်က္သမွ် စားတတ္တာလား မသိဘူး။ အခုကထဲက အကိုေတာ္ရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနပီ... :D

ညေလး said...

ေရႊၾကည္လုပ္နည္း ေသခ်ာမွတ္သြားပါတယ္။ အိမ္မွာ ထိုးေနၾကေပမယ့္ ေဘးကူဆိုေတာ့ ခု အေ၀းေရာက္ေနခ်ိန္မွာ ျပန္စဥ္းစားလို႔ မရေတာ့ဘူး ဒါက ဘယ္ႏွေယာက္စာလဲ ဘယ္ႏွဗန္းရလဲ ေရးေပးပါလား။ ဒါမွ အနည္းငယ္ လုပ္စားတဲ့သူေတြ ခ်ိန္လို႔ရေအာင္ပါ။