လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Saturday, April 25, 2009

Laksa Paste


ကဲ Laksa Paste ေလး အိမ္မွာခ်က္ရေအာင္
၀ယ္လို႔ေတာ့ရတာေပါ့ေလ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္တာ ပိုသေဘာက်တယ္
အရသာ ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျပင္နိုင္တယ္
Laksa Paste
ၾကက္သြန္နီ ၅၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃၀ ဂရမ္
ငပိ ၅ ဂရမ္
နႏြင္းမွဳန္႔ ၅ဂရမ္
မက်ည္းနွစ္ ၃ဂရမ္
ပုဇြန္ေျခာက္ ၅ဂရမ္(ေရစိမ္ထားပါ)
ဂ်င္း ၅၀ဂရမ္
စပါးလင္ ၈၀ဂရမ္
ပဒဲေကာ ၅၀ ဂရမ္
ငရုတ္သီးအနီ ၂၀ဂရမ္
ဆီ ၁၅၀ဂရမ္

ပါတဲ့ပစၥည္းေတြကို Blender ထဲထည့္လို႔ ေရာ ၾကိတ္ပါ
ဆီနည္းနည္းထည့္ပါ Blender မနာေအာင္
ျပီးရင္ အနွစ္ျဖစ္သြားပါမယ္
အဲ့ဒီ့အနွစ္ကို ဆီသတ္ပါ ငရုတ္သီးငပိခ်က္ ခ်က္သလိုမ်ိဳး မီးေအးေအးနဲ႔
အနံေပ်ာက္ျပီး ေမႊးလာရင္ မီးဖိုေပၚကေနခ်ပါ
အေအးခံထားျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားနိုင္ပါတယ္
ငရုတ္သီးငပိခ်က္လိုမိ်ဳးစားနိုင္ပါတယ္

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

မိုးေကာင္းသူ said...

laksa paste လုပ္နည္းမွတ္သြားတယ္။ ေမာင္ေလး ေ၀ယံ လုပ္လဲ လုပ္တတ္တယ္။