လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, April 24, 2009

စင္ကာပူက လာလည္သူမ်ားအတြက္









































Laksa က စင္ကာပူရဲ့နာမည္ၾကီးေခါက္ဆြဲ၁မ်ိဳးပါပဲ
အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲနဲ႔ဆင္ပါတယ္ ပုဇြန္သံုးျပီးခ်က္တာပါ
Laksa ခ်က္ဖို႔ Laksa Paste လိုပါတယ္ Laksa နဲ႔ဆင္တာက
မေလးက curry mee ပါ သူလည္းအုန္းနို႔နဲ႔ငါးနဲ႔ သံုးျပီးခ်က္တာပါပဲ
က်ေနာ္ေတာ့ အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲ လြမ္းရင္ အဲ့တာစားတာပဲ
အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲစားဖိုု႔ ပဲမွဳန္႔မွမရွိတာေလ ပဲအစိမ္း နဲ႔ခ်က္ရေအာင္လည္း
Kitchen ထဲမွာအခ်ိန္မရွိဘူးေလ အဲ့တာ အလြမ္းေျပ ဒါေလးပဲစားရတာေပါ့ :D
စကားေတြရပ္ျပီး အလုပ္ေတြစလိုက္ရေအာင္

လိုအပ္တာေတြက

  • Udon Noodle(Laksa ေခါက္ဆြဲက Udon နဲ႔တူပါတယ္ နန္းလံုးပံုစံမ်ိဳး)
  • အုန္းနို႔ ၁၅၀ဂရမ္
  • ပုဇြန္ ၃၀၀ ဂရမ္(အသားသီးသန္႔)
  • ပဲျပားေၾကာ္ အတံုးေလးမ်ား အနည္းငယ္
  • ၾကက္ဥျပဳတ္ ၁လံုး
  • ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ လီတာ၀က္
  • ငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႔ အနည္းငယ္
  • ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္(ေရေႏြးေဖ်ာ)
  • သံပုရာရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေရွာက္ရြက္ အနည္းငယ္ ၃ရြက္ခန္႔
  • Laksa Paste စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဟင္းခ်က္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပဳလုပ္ပံု
ပထမဆံုး ေခါက္ဆြဲကိုအရင္ျပဳတ္ပါ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါမကပ္ေစရန္
ေခါက္ဆြဲနူးလာလွ်င္ ဇကာထဲတြင္ဆယ္၍ေရစစ္ထားပါ ခဏဖယ္ထားပါ
အိုး၁လံုးတြင္ Laksa Paste ကိုဆီသတ္ပါ အနည္းငယ္ညိဳလာလွ်င္ ေရွာက္ရြက္ထည့္ပါ
အုန္းနို႔နွင့္သံပုရာရည္ ထည့္ပါ မီးေအးေအးနွင့္ေမႊးလာသည္အထိေမႊေပးပါ
ပုဇြန္မ်ားကိုထည့္၍ဆီသတ္ပါ ပုဇြန္အေရာင္ရလာသည္အထိေစာင့္ပါ
ပုဇြန္မ်ားအေရာင္ ရလာလွ်င္ ၾကက္ျပဳတ္ေရထည့္ပါ မီးေအးေအးနွင့္တည္ပါ
ဆူလာလွ်င္ အျမဳပ္မ်ား အေပၚဆီမ်ားကိုဖယ္ေပးပါ အရသာေကာင္းမြန္ေစရန္
မိနစ္ ၂၀ ခန္႔တည္ျပီူလွ်င္ အရသာထည့္ပါ အေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္ပါ
အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ ေခါက္ဆြဲကို ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ
ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာ ၾကက္ဥျပဳတ္ ပုဇြန္တို႔ကိုေသခ်ာျပင္ဆင္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ
က်ေနာ္ နမူနာျပထားတာ ၾကက္သားနဲ႔ပါ ပန္းကန္ကလည္းေသးပါတယ္
ကိုယ္ပံုစံနဲ႔ကိုယ္ျပင္ဆင္နိုင္ပါတယ္ ပဲသီးကိုၾကိဳက္ရင္ထည့္နိုင္ပါတယ္
Laksa Paste ခ်က္နည္းကို ေနာက္မွာေရးေပးထားပါတယ္
ဆိုင္ေတြမွာ အလြယ္တကူ၀ယ္နိုင္ပါတယ္ အိမ္မွာလုပ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းထားလို႔ရပါတယ္

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Anonymous said...

ကိုေ၀ယံ.........
လာခ့္စာလာစားတယ္။။
ေခါက္ဆြဲဆိုဘာေခါက္ဆြဲ
ပဲျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္တယ္။