နွတ္ဆက္ျခင္း
မဂၤလာပါခင္ဗ်ာ နညိးနည္းလွ်ာရွည္ပါရေစ
က်ေနာ္ေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္ နွစ္သစ္ကူးျပီးကတည္းက
Blog ေရးတာကိုခဏနားရပါတယ္ ဘာလို႔လည္းဆိုေတာ့
က်ေနာ္တို႔ မီးဖုိေဆာင္မွာလုပ္တဲ့လူေတြရဲ့ဘ၀က သနားဖို႔ေကာင္းပါတယ္
အိမ္ေတြမွာလို ေစ်း၀ယ္ ခ်က္ျပဳတ္ ရံုနဲ႔မျပီးပါဘူး
မဆီမဆိုင္အလုပ္ေတြလည္းလုပ္ရပါတယ္
ဥပမာဆို မီးဖိုေဆာင္မွာရွိတဲ့ စားဖိုခ်ဳပ္မွဴးၾကီး (Executive Chef :D)
ဒုတိယ စားဖိုခ်ဳပ္မွဴးၾကီး(Executive Sous Chef) ေတြ ခိုင္းတာေတြလုပ္ရပါတယ္
စားဖိုခ်ဳပ္မွဴးၾကီးရဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ လမ္းစဥ္ ၇ ရပ္(HACCP) ကိုလိုက္နာရပါတယ္
ဟင္းခ်က္ရာမွာ သန္႔ရွင္းမွဳ ရွိ မရွိ
စည္းမ်ဥ္းစည္းကမ္းေတြနဲ႔ ညီ မညီ
စတာေတြကို ေရွာင္တခင္၀င္ေရာက္စစ္ေဆးမွဳေတြကို
ပိပိရိရိ လိမ္ေပးရပါတယ္ :D ေပါက္ကရေတြေလ်ာက္ေျပာေနတာပါ
စိတ္မဆိုးပါနဲ႔ ခုတေလာမွာ စစ္ေဆးေရး၀င္ပါတယ္
က်ေနာ္တို႔ေတြခ်က္ျပဳတ္တာဟာ
သူတို႔ရဲ့စည္းကမ္းေတြကို လိုက္လိုက္နာနာ နဲ႔ခ်က္ျပဳတ္တာလား
ေပါက္ကရေတြ ေလ်ာက္လုပ္ေနတာလား စစ္တာပါ :D
ဟင္းခ်က္တဲ့ အပူခ်ိန္ေတြ (Cooking Temperature)
ေကႊၽးေမႊးတဲ့အခ်ိန္မွာရွိတဲ့ ဟင္းပြဲအပူခ်ိန္(Serving Temperature)
မီးဖိုေခ်ာင္သန္႔ရွင္းေရး (Kitchen Cleaning)
ေရခဲေသတၱာမ်ားသန္႔ရွင္းေရး(Chillers Cleaning)
တစ္ကုိယ္ေရသန္႔ရွင္းေရး(Personal Hygiene)
ဟင္းပြဲမ်ားအပူခ်ိန္မွတ္တမ္း(Temperature records)
စည္းမ်ဥ္းစည္းကမ္းေတြ အလြတ္ရမရ စံုေနေအာင္စစ္တာပါ
က်ေနာ္တို႔မွာခ်က္ျပဳတ္ေရးသာမက
အဲ့ဒီ့ စစ္ေဆးေရးအတြက္ပါ ျပင္ဆင္ေနရတဲ့အတြက္
ေမာင္ေ၀ယံ Blog စာမ်က္နွာေပၚတတ္မလာနိုင္ျဖစ္တာပါ
ဟင္းခ်က္နည္းမေရးခင္ အကို အမ မ်ားကို အရင္ရွင္းျပတာပါ :D
ေပါက္ကရေတြလည္း ေရးခ်င္တာပါတာေပါ့ေနာ္ အဟီး
အညႊန္း
Executive Chef=စားဖိုမွဴးၾကီး kitchen ထဲတြင္သူ႔ထက္ၾကီးသည္မွာဆင္ပဲရွိသည္
Executive Sous Chef=လက္ေထာက္စားဖိုမွဴးၾကီး
HACCP=Hazard Analysis Critical Control Points
(အစားအစာ သန္႔ရွင္းလံုျခံဳေစရန္ထိန္းသိမ္းရသည့္အခ်က္မ်ား)
Cooking Temperature=75'C and above
Serving Temperature=63'C
Chillers=စားေသာက္ဆိုင္သံုးေရခဲေသတၱာမ်ား
Personal Hygiene=တစ္ကိုယ္ေရသန္႔ရွင္းမွဴ
Temperature Records=က်ေနာ္တို႔ခ်က္တဲ့ဟင္းပြဲမ်ား၏အပူခ်ိန္
(ရွဴပ္ေနတာပဲ သိလား ေခါင္းကိုမူးေရာ :D)
0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
Post a Comment