လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Wednesday, April 15, 2009

အမဲသားလံုးနည္း

အမဲသားကိုကိုယ္တိုင္လံုးခ်င္တယ္ဆိုေျပာတာပါ
အမဲသားလံုးေတြကေတာ့ ready to eat ၀ယ္လို႔ရပါတယ္
Frozen ေတြေလ
မ၀ယ္ခ်င္ဘူးကိုယ္တိုင္မွလံုးခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့
အမဲသားလံုးရန္အတြက္

  • အသား(ၾကိတ္ထားပါ)................၂၀၀ဂရမ္
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္(နုတ္နုတ္စဥ္း).........၂ပင္
  • ၾကက္ဥ...........................................၁လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ(နုတ္နုတ္စဥ္း).......၁၀၀ဂရမ္စီ
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္.......................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ..........................................စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
  • ေကာ္မွုန္႔(corn flour)................စားပြဲဇြန္း၃ဇြန္း
  • ဆား,ငရုတ္ေကာင္း,အခ်ိဳမွုန္႔.......လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
အရသာကိုလိုသလိုျပင္ပါ
အေပါ့ၾကိဳက္ရင္ဒီအခ်ိဳးကအေနေတာ္ပါ
အိုး၁လံုးမွာေရေႏြးတည္ပါဆူရင္မီးေလ်ာ့ထားပါ
ေရခဲေရဇလံု၁လံုးေဘးမွာထားပါ
အသားကိုလက္နဲ႔က်စ္ေနေအာင္နယ္ေပးပါ
လက္ထဲမွာဆုပ္ျပီးညွစ္လိုက္ပါ
ထြက္လာတဲ့အနွစ္ကိုဇြန္းေလးနဲ႔ျခစ္ျပီးအလံုးေလးေတြလံုးပါ
ေရေႏြးအိုးထဲကိုထည့္ျပဳတ္ပါ အေပၚတတ္လာရင္က်က္ပါျပီ
ဆည္ျပီးေရခဲေရထဲကိုစိမ္လိုက္ပါ ေရခဲေရထဲကေနထုတ္ျပီးျပီဆို
ေရစစ္ထားလိုက္ပါ လိုသေလာက္ခ်က္စားဖို႔ဖယ္ျပီးက်န္တာကို
ခဲ(frozen)ထားနိုင္ပါတယ္ဗ်ာ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္
က်ေနာ္ကေတာ့ kitchen ထဲမွာ ခဏခဏလံုးရတယ္ :D
ဒါကအမဲသားမွမဟုတ္ဘူးေနာ္ ၾကက္သားလည္းလံုးလို႔ရတယ္

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: