လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Wednesday, April 1, 2009

ထုိုင္း လယ္သမားဟင္း အနွစ္


Thai Green Curry Paste ကိုအိမ္မွာ ခ်က္စားမယ္ဆိုလုပ္လို႔ရေအာင္ပါ
ငရုတ္သီးအစိမ္း ၄၃ ဂရမ္
စပါးလင္ ၂၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၃ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီအေသး ၁၃ ဂရမ္
ဆား ၄ ဂရမ္
ပဒဲေကာ ၂ ဂရမ္
ဇီယာမွဳန္႔ ၂ ဂရမ္
နံနံေစ့ ၂ ဂရမ္
သံပုရာသီးအစိမ္း(အခြံ) ၁ လံုး
နံနံပင္အရိုး ၂၀ ဂရမ္
ေသခ်ာခ်ိန္ထည့္ပါ အတိအက်ထည့္ပါ ေကာင္းမြန္တဲ့ Green Curry Paste ရပါမယ္ Red Curry Paste ဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း အနီ(အေျခာက္)ကိုသံုးနိုင္ပါတယ္ အကုန္လံုး Blender ထဲထည့္ ၾကိတ္ပါ အိုးတစ္လံုးမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ ၾကိတ္ထားလို႔ရတဲ့ အနွစ္ကို မီးေအးေအးနဲ႔ ဆီသတ္ပါ မိနစ္ ၃၀ေက်ာ္လာရင္ အေရာက္ က အနည္းငယ္စိမ္းပုတ္ပုတ္ေရာင္ျဖစ္လာပါျပီ အဲ့တာဆိုက်က္ပါျပီ၀ယ္လိုက္တာလြယ္ပါတယ္ နမူနာပံုေတြတင္ေပးထားပါတယ္ ၀ယ္မယ္ဆိုရင္ရွာရလြယ္ေအာင္

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: