လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, February 6, 2009

တပို႔တြဲရဲ့ နွမ္းမနွဲ(ထမနွဲ)

ငယ္ငယ္တုန္းကေက်ာင္းစာမွာသင္ဘူးတယ္
ေနာက္ျပီး အျမဲတမ္းလည္းစားတယ္
ရိုးရာအစားအစာေလးေပါ့
ဗမာျပည္နဲ႔ေ၀းေတာ့မွ သတိရတာေလးေတြပါ
နက္ျဖန္ဆိုပဲ တပို႔တြဲလျပည့္ျပီ ထမနွဲထိုးခ်င္ထိုးနိုင္ေအာင္ပါ
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ေကာက္ညွင္းဆန္ ဂလံုး(၁ျပည္)
ဆီ ၂၅က်ပ္သား
ေျမပဲ ၂၀၀ဂရမ္
ခ်င္း(ဂ်င္း) ၅၀ဂရမ္
ဆား စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
အုန္းသီး အနည္းငယ္ (အသားခ်ည္းသပ္သပ္)

ျပဳလုပ္ပံု
ေကာင္ညင္းဆန္ကိုေရစိမ္ထားပါ နူးလြယ္ေစရန္
ေကာက္ညွင္းဆန္ေပ်ာ့ေလာက္ပါက ေရစစ္ထားပါ
ဒယ္အိုးေစာက္နက္ ၁လံုးတြင္ ဆီတည္ပါ
ေျမပဲ အုန္းသီး ဂ်င္း ဆီသတ္ပါ ဆားါ၁ခါတည္းေရာထည့္ပါ
ျပီးလ်ွင္ေကာက္ညွင္းဆန္ထည့္ပါ သမေအာင္ေမႊေပးပါ
အားလံုးသမသြားရန္ ေရကို ဆန္ အထက္ လက္၄လံုးျမဳတ္ေအာင္ထည့္
ျပီးလ်ွင္ဆူေအာင္တည္ပါ မီးမျပင္းပါေစနဲ႔ အကယ္၍ဆန္မနပ္ေသးရင္
ေရနည္းနည္းခ်င္းလုိက္ေပးပါ ေရခန္းျပီး ဆန္နဴးျပီဆို
မီးဖိုေပၚကခ်ပါ ေယာက္မ ၂လက္နဲ႔ ေၾကေအာင္ထုိးေမႊေပးပါ
ဆန္လည္းက်က္ အစာေတြလည္းနွံျပီ ေက်ျပီဆို နွမ္းမနွဲ(ထမနွဲ)ရပါျပီဗ်ာ
ဓါတ္ပံုေတာ့မရွိလို႔မတင္ေတာ့ဘူးဗ်ာ :((

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: