လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Tuesday, March 24, 2009

မုန္႔ဟင္းခါး



ျမန္မာျပည္ရဲ့ အဓိက စားဖြယ္ရာပါ မနက္စာဆုိ မုန္႔ဟင္းခါးဆိုင္ေတြမွာ လူေတြ အျပည့္ပါပဲ
ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ၾကပါတယ္ ဒီမွာဆို နိုင္ငံျခားသားေတြလည္းၾကိဳက္ပါတယ္
ကၽြန္ေတာ္တို႔အတြက္ဂုဏ္ယူစရာပါ ခ်က္ရတာေတာ့နည္းနည္းလက္၀င္ပါတယ္
လြယ္တာၾကိဳက္ရင္ Ready To Eat အထုတ္ေတြရွိပါတယ္ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ိဳ တို႔ဆိုခ်က္ရတာလြယ္ပါတယ္
ကၽြန္ေတာ္တို႔အလုပ္မွာေတာ့ မရပါဘူး ကိုယ့္ဟာကုိယ္ခ်က္ရတာပါ နည္းနည္းေတာ့ အခ်ိန္ယူတာေပါ့ဗ်ာ
ကဲ....ေလမရွည္ေတာ့ဘူး ေျပာမယ္
မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္တာ ငါးဆီသတ္တာအေရးၾကီးပါတယ္ ဆီသတ္တာေျခာက္မွ ေကာင္းမွာပါ
ေနာက္ငါးျပဳတ္တာလည္းလိုပါတယ္ငါးျပဳတ္တာေသခ်ာျပဳတ္ရပါမယ္ ငါးကိုေတာ့ ငါးခူ ရယ္ ငါးျမစ္ခ်င္း
၂မ်ိဳးေရာ သံုးတာေကာင္းပါတယ္ ငါးခူကခ်ိဳပါတယ္ ငါးျမစ္ခ်င္းက အရသာေလးပါတယ္ ၂မိ်ဳးေပါင္းေတာ့
ရွယ္ေပါ့ဗ်ာ ကဲပါေလ စခ်က္ၾကရေအာင္
မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ရန္

  • ငါး ၅၀သား (၁ကီလိုနီးနီး ၁ကီလို=၆၅က်ပ္သား)
  • ၾကက္သြန္နီ ၅၀သား
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ဥ
  • ဂ်င္းတက္ ၂လက္မအရြယ္
  • စပါးလင္ ၄ေခ်ာင္း(၂ေခ်ာင္းကိုနွတ္နွတ္စဥ္းရန္)
  • ကုလားပဲ ၂၅က်ပ္သား(ပဲမွဳန္႔အက်က္ရွိလ်င္သံုးနိုင္သည္)
  • ဆီ ၂၀သား (၃၀၀ဂရမ္ခန္႔)
  • ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔(အခ်ိဳ႔သံုးၾကသည္)
၁....ငါးျပဳတ္ပါ အိုး၁လံုးတြင္ ငါးနွင့္ စပါးလင္ကို ေရာ၍ျပဳတ္ပါ ဂ်င္းအနည္းငယ္ထည့္လ်င္ပိုေကာင္းပါသည္ငါးကုိ ဆားဆႏြင္းနယ္ထားျပီးမွျပဳတ္ပါ
၂....ငါးျပဳတ္ထားခ်ိန္တြင္ တဖက္မွ ၾကက္သြန္နီ,ၾကက္သြန္ျဖဴ,ဂ်င္း,စပါးလင္ကို နွတ္နွတ္စဥ္းထားပါ ေထာင္းရန္ဆံုရွိလ်င္ ညက္ေအာင္ေထာင္းလ်င္ပိုေကာင္းပါတယ္
၃....ငါးျပဳတ္ရည္ရလ်ွင္ ငါးကိုဆယ္ပါ အရည္ကိုသတ္သတ္ဖယ္ထားပါ ကုလားပဲ အနည္းငယ္ကို ျပဳတ္ပါ
၄....ကုလားပဲျပဳတ္ထားခ်ိန္္တြင္ ငါးကိုအရိုးႏြင္ထားပါ ေနာက္ အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီတည္ထားပါ
၅....ၾကက္သြန္ျဖဴနီ,ဂ်င္း,စပါးလင္ ကိုဆီသတ္ပါ ငါးအသားႏႊင္ထားသည္မ်ားကိုပါဆီသတ္ပါ ဆီသတ္တာအေရးၾကီးပါတယ္ ၾကာၾကာနဲ႔ေသခ်ာသတ္ပါ
အနွစ္ျဖစ္သြားတဲ့အထိသတ္ပါ အနွစ္ရရင္ကၽြန္ေတာ္တို႔ မုန္႔ဟင္းခါး စခ်က္နိုင္ပါျပီ ငါးအနွစ္ထဲကို ငါးျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ
မီးအေနေတာ္နဲ႔တည္ထားပါ ပဲအနွစ္ထည့္ပါ အရသာကိုေတာ့ ဟင္းခိ်ဳမွုန္႔ ရယ္ ငံျပာရည္ရယ္သံုးျပီး ျမည္းၾကည့္ပါ မပ်စ္မက်ဲ နဲ႔ အရသာလည္းအေနေတာ္ျပီဆိုရင္မုန္႔ဟင္းရည္ရပါျပီ ဘဲဥျပဳတ္ေတြထည့္တည္ထားရင္ အိုးဘဲဥရပါတယ္
မုန္႔ဖတ္ကိုေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာဆို လြယ္ပါတယ္ နိုင္ငံျခားမွာက လူၾကံဳရွိမွပါ မရွိရင္ Somen ဆိုတဲ့ဂ်ပန္ေခါက္ဆြဲက မုန္႔ဖတ္လိုပါပဲ ဒါမွမဟုတ္ရင္လည္း Thai Rice Flat Noodle သံုးနိုင္ပါတယ္ Kway Teow ေခါက္ဆြဲဖတ္လည္းရပါတယ္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲေပါ့ဗ်ာ တြဲဘက္စားတာေတြကေတာ့ နံနံပင္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ဆီက်က္ သံပုရာသီးစိတ္ ပဲေၾကာ္ ရွိရင္ပဲေၾကာ္ အစရွိတာေတြတြဲျပီးစားနိုင္ပါတယ္ကဲ အားရင္ ခ်က္စားနိဳင္ၾကပါေစဗ်ာ ပံုကေတာ့ကၽြန္ေတာ္တို႔ဆီမွာေရာင္းတဲ့ပံုေလး ျမန္မာျပည္အျပင္မွာျမန္မာစာေတြေရာင္းေနတယ္ ေၾကာ္ျငာတာ

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

စူးနွယ်လေး said...

မုန္႔ဟင္းခါးကိုယ္႔ဟာကုိယ္ စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္