လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Sunday, March 8, 2009

ပီကင္းဘဲကင္


လုပ္ရတာခက္တာေတြေရးလိုက္ဦးမယ္ :D လာဖတ္သူေတြ ခ်က္လို႔မရတာေလး
စားေကာင္းတယ္ေလ လူတိုင္းနီးနီးၾကိဳက္ၾကပါတယ္ ဘဲကင္ဆို ကၽြန္ေတာ္ဆို အရမ္းၾကိဳက္ :P
လုပ္ရတာမခက္ပါဘူး ကရိယာေတြပဲလိုတာ Roaster ေတြ ဒယ္ေတြ လိုတာကၽြန္ေတာ္ အလြယ္နည္းေပးပါမယ္
လုပ္ကြက္ေလးေတြေပါ့ အိမ္မွာလုပ္လို႔ရတယ္ ပီကင္းစတိုင္စစ္စစ္ၾကီးေတာ့မဟုတ္ဘူးေပါ့ ဘာျဖစ္ျဖစ္လုပ္စားခ်င္စားလို႔ရေအာင္ပါ ဘဲ၁ေကာင္ ရယ္ေနာက္ျပီးေတာ့ တရုတ္ဟင္းခတ္မွုန္႔(chines five spices) သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ နာနတ္ပြင့္ နံနံေစ့ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ပဒဲေကာ(Glangar) ၾကက္သြန္ျမိတ္
ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ(စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း) အဲ့တာေတြလိုပါတယ္
အိုးတစ္လံုးမွာေရေႏြးတည္ပါ ဟင္းခတ္အေမြးအၾကိဳက္ေတြထည့္ပါ ဘဲကိုထည့္ပါ မီးေျဖးေျဖးေလးနဲ႔ျပဳတ္ပါ ဘဲက အေရာင္ညိဳလာပါမယ္ အနံလည္းေမြးလာပါမယ္ ၄၅မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ နူးလာပါမယ္ နဴးလာရင္မီးဖိုေပၚကေနခ်ပါ ဘဲကိုဆယ္လိုက္ပါ ရင္ဘတ္ကေန ၂ျခမ္းခြဲလိုက္ပါ ေကာ္မွုန္႔ေတြကပ္ပါ ဆီပူပူတစ္အိုးတည္ျပီး ဘဲကိုနွစ္ေၾကာ္ပါ သတိထားရမွာ ဆီေပါက္တာပါ ၾကြပ္သြားျပီဆို သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ
ဒါက အလြယ္နည္းပါ အိမ္မွာလုပ္စားလို႔ရတယ္ တကယ္ကင္မယ္ဆို အဆင့္ဆင့္အလုပ္အရမ္းမ်ားပါတယ္
ၾကိဳးစားျပီးခ်က္ၾကည့္ပါ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းလို႔ညႊန္းတာပါ သူနဲ႔တြဲစားတာ ဂ်ဳံျပားေလးေတြပါ Pancake ပါ
အေပၚကပံုကေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔ေရာင္းတဲ့ဘဲကင္ပံုပါ စားခ်င္ရင္လာခဲ့ပါ ေစ်းေလ်ာ့ေပးပါမယ္ :P အေသးစိတ္ကိုသိခ်င္ရင္ e mail ေပးပါ ပို႔ေပးပါမယ္ Inbox ထဲအေရာက္ :P ဒါပါပဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

2 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

ဘာေတြတုန္း said...

ပီကင္းဘဲကင္ဆို ဒီကရွယ္ၾကိဳက္။ ေက်းဇူးပါ။ လုပ္နည္းေလးေပးထားလို႔။

sophie said...

I want to know details. Pl send to me.My mail is mm.sweet.sophie@gmail.com