ထိုင္းလယ္သမားခ်က္
ထိုင္းလယ္သမားခ်က္ေလးပါ အုန္းနို႔နဲ႔ခ်က္တာကိုေရးခ်င္ပါတယ္ အုန္းနို႔မပါပဲခ်က္ခ်င္ခ်က္ပါ
တခ်ိဳ႔က အုန္းနို႔မၾကိဳက္ဘူးေလ ကၽြန္ေတာ္တို႔ဆီမွာေရာင္းေနတာကေတာ့ အုန္းနို႔နဲ႔ခ်က္တာပါ
လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ၾကလို႔ေရးၾကည့္တာပါ ထုိင္းလယ္သမားခ်က္ကို ၾကက္သား နဲ႔ေရးခ်င္ပါတယ္
အသားအေနနဲ႔ကေတာ့ ၾကိဳက္တာသံုးပါ curry ဟင္းအနွစ္ပဲအေရးၾကီးတာပါ လယ္သမားခ်က္ဆိုတာ ကၽြန္ေတာ္ေခၚတာပါ မူရင္းေခၚၾကတာ Thai Green Curry ပါ ေလရွည္တာရပ္ျပီးေရးပါျပီ
Thai Green Curry အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့
- ၾကက္သား(ရင္ပံုသားဆိုပိုေကာင္းပါတယ္) အေနေတာ္ေလးေတြတံုးထားပါ
- Thai Green Curry Paste စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
- ခရမ္းသီး အတံုးငယ္ေလးမ်ား အနည္းငယ္
- ခရမ္းၾကြပ္သီး ၄ျခမ္းစိပ္ အနည္းငယ္
- ေျမပံုခရမ္း(ခရမ္းသီးအလံုးေသးေသးေလးမ်ား) အနည္းငယ္
- ပဲေတာင့္ရွည္(လက္၂ဆစ္အရြယ္ျဖတ္ထားပါ) အနည္းငယ္
- ေရွာက္ရြက္ ၃-၄ ရြက္
- အုန္းနို႔ (can ဗူး သံုးပါက ဗူးတ၀က္)
- ပင္စိမ္း ရြက္ အနည္းငယ္
- ငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႔ အနည္းငယ္(အခ်ိဳမွုန္႔ ၊ ၾကက္သားမွဳန္႔ နွစ္သက္ရာ)
ဒယ္အိုးတစ္လံုးမွာ Green Curry Paste ကိုဆီသတ္ပါ ေရွာက္ရြက္ နဲ႔အတူ အနည္းငယ္ေမႊေပးပါ
ျပီးလ်င္အုန္းနို႔ထည့္ပါ (အုန္းနို႔မၾကိဳက္လ်ွင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္သံုးပါ)ဟင္းသီးဟင္းရြက္(အကယ္၍နွစ္သက္လ်င္ မိမိနွစ္သက္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ပါ)ၾကက္သား အတုံးေတြထည့္ပါ မီးကိုအေနေတာ္ေလးနဲ႔တည္ထားပါ တအားမဆူပါေစနဲ႔ မီးပ်င္းရင္ တူးျပီး မက်က္ေတာ့ပါဘူး
မီးနည္းျပန္ရင္လည္း စားမေကာင္းပါဘူး ၾကက္သား အနည္းငယ္အေရာင္ရလာရင္ အရသာျမည္းၾကည့္ပါ
မီးအေနအထားမွန္ရင္ နာရီ၀က္ မိနစ္ ၃၀ ဆိုရပါျပီ က်က္ပါျပီ Green Curry Paste ကို Super Market ေတြမွာ အလြယ္တကူ၀ယ္နိုင္ပါတယ္ အိမ္မွာလုပ္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ နည္းနည္းရွုပ္ပါတယ္ ေနာက္တစ္ပိုစ့္နဲ႔တင္ပါမယ္
0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
Post a Comment