အသုတ္စံု
မေရးတာၾကာပါျပီ ဟုတ္ပါတယ္ ေမာင္ေ၀ယံပ်င္းေနတာပါ
ဘာမွမလုပ္ျဖစ္ပါဘူး စဥ္းစားေနတာပါ ျမန္မာဟင္းေတြခ်က္ခ်င္ပါတယ္
ခက္တာက ဓါတ္ပံုပါ ကၽြန္ေတာ္ က ကိုယ္ေရးတာေလးကို ပံုေလးေတြျပခ်င္ပါတယ္
presentation ေပါ့ဗ်ာ ျမန္မာအစားအစာက်ေတာ့ ရွာရတာခက္တယ္
အလုပ္မွာလည္း ၁ခါ၁ေလမွေရာင္းတာ ဒီေတာ့ေရးတာနည္းတယ္
အခုေတာ့ Chef နားတဲ့ေန႔ကို ခိုးခ်က္ထားျပီးဓါတ္ပံုရိုက္လိုက္တယ္ ေရးခ်င္လြန္းလို႔
အသုတ္စံုေလးပါ ျမန္မာ့ရိုးရာ အစာေလးေပါ့ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳက္ပါတယ္
အသုတ္စံုအတြက္
- ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး
- ေခါက္ဆြဲ အနည္းငယ္
- ၾကာဇံ အနည္းငယ္
- ေဂၚဖီထုတ္ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး
- အာလူး အနည္းငယ္ျပဳတ္၍ပါးပါးလွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီး(ၾကိဳက္လ်င္)
- ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
- ပဲျပား ၁တံုး ေၾကာ္၍ပါးပါးလွီး(သို႔)အတံုးငယ္ေလးမ်ား
- ထမင္း အနည္းငယ္(ဆႏြင္းဆီသတ္၍နယ္ပါ အ၀ါေရာင္ရေစရန္)
ၾကက္သြန္နီ ဆီက်က္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္ ငရုတ္သီး ဆီက်က္ ၃မ်ိဳးလိုပါတယ္
ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးကို ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ပါ အနည္းငယ္အေရာင္ရလာလ်ွင္ ဖိုေပၚမွခ်ပါ
အေရာင္အနည္းငယ္တြင္ဖိုေပၚမွခ်မွသာ မတူးမည္ျဖစ္သည္ ငရုတ္သီးဆီသတ္ရတြင္လည္း
အစိမ္းမွဳန္႔(chili flakes)နွင့္အေရာင္တင္မွဳန္႔ေရာ၍ဆီသတ္ပါ ဆီက်က္မ်ားရလ်ွင္ စတင္သုတ္နိုင္ျပီျဖစ္ပါသည္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံု ၁လံုးတြင္ေရာထည့္ပါ ဆီက်က္မ်ားထည့္ပါ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္နွင့္နယ္၍သုတ္ပါ
သမေအာင္နယ္ပါ ျပီးလ်င္သံုးေဆာင္နိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္ ဟင္းခါးေလးပါရင္ပုိေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ
0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
Post a Comment