လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Tuesday, March 17, 2009

အသုတ္စံု


မေရးတာၾကာပါျပီ ဟုတ္ပါတယ္ ေမာင္ေ၀ယံပ်င္းေနတာပါ
ဘာမွမလုပ္ျဖစ္ပါဘူး စဥ္းစားေနတာပါ ျမန္မာဟင္းေတြခ်က္ခ်င္ပါတယ္
ခက္တာက ဓါတ္ပံုပါ ကၽြန္ေတာ္ က ကိုယ္ေရးတာေလးကို ပံုေလးေတြျပခ်င္ပါတယ္
presentation ေပါ့ဗ်ာ ျမန္မာအစားအစာက်ေတာ့ ရွာရတာခက္တယ္
အလုပ္မွာလည္း ၁ခါ၁ေလမွေရာင္းတာ ဒီေတာ့ေရးတာနည္းတယ္
အခုေတာ့ Chef နားတဲ့ေန႔ကို ခိုးခ်က္ထားျပီးဓါတ္ပံုရိုက္လိုက္တယ္ ေရးခ်င္လြန္းလို႔
အသုတ္စံုေလးပါ ျမန္မာ့ရိုးရာ အစာေလးေပါ့ ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳက္ပါတယ္
အသုတ္စံုအတြက္

  • ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး
  • ေခါက္ဆြဲ အနည္းငယ္
  • ၾကာဇံ အနည္းငယ္
  • ေဂၚဖီထုတ္ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး
  • အာလူး အနည္းငယ္ျပဳတ္၍ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီး(ၾကိဳက္လ်င္)
  • ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
  • ပဲျပား ၁တံုး ေၾကာ္၍ပါးပါးလွီး(သို႔)အတံုးငယ္ေလးမ်ား
  • ထမင္း အနည္းငယ္(ဆႏြင္းဆီသတ္၍နယ္ပါ အ၀ါေရာင္ရေစရန္)
အသုတ္မွာလိုတာ ဆီက်က္ပါ ဆီက်က္ေကာင္းမွ အသုတ္ေကာင္းတာပါ
ၾကက္သြန္နီ ဆီက်က္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္ ငရုတ္သီး ဆီက်က္ ၃မ်ိဳးလိုပါတယ္
ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးကို ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ပါ အနည္းငယ္အေရာင္ရလာလ်ွင္ ဖိုေပၚမွခ်ပါ
အေရာင္အနည္းငယ္တြင္ဖိုေပၚမွခ်မွသာ မတူးမည္ျဖစ္သည္ ငရုတ္သီးဆီသတ္ရတြင္လည္း
အစိမ္းမွဳန္႔(chili flakes)နွင့္အေရာင္တင္မွဳန္႔ေရာ၍ဆီသတ္ပါ ဆီက်က္မ်ားရလ်ွင္ စတင္သုတ္နိုင္ျပီျဖစ္ပါသည္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံု ၁လံုးတြင္ေရာထည့္ပါ ဆီက်က္မ်ားထည့္ပါ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္နွင့္နယ္၍သုတ္ပါ
သမေအာင္နယ္ပါ ျပီးလ်င္သံုးေဆာင္နိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္ ဟင္းခါးေလးပါရင္ပုိေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: