လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Tuesday, October 26, 2010

Salad အေၾကာင္းေလေပါမယ္

အရင္ပိုစ့္ေလးက ဆလပ္အေၾကာင္းပါ
Salad ၁ခု သုတ္ေတာ့မယ္ဆို ၄မ်ိဳးစဥ္းစားရပါမယ္
၁ က Base ပါ အခံ ဆလပ္ရြက္
၂ က Body ပါ အဓိက ပါ၀င္ပစၥည္းကိုဘာသံုးမလည္းဆိုတာပါ
၃ က Dressing ပါ လြယ္လြယ္ေျပာရရင္ Sauce ေပါ့ဗ်ာ
၄ က Garnish အဓိက က်ပါတယ္ အလွဆင္တာပါ

ဆလပ္အေျခခံ ၄မ်ိဳးျပီးတဲ့အခါ
Type ၂မ်ိဳးရွိပါတယ္
၁ Simple
၂ Complex
ွSimple စကားက ဆိုတဲ့အတိုင္းပါပဲ
အင္မတန္ရိုးရွင္းပါတယ္
Body (ပါ၀င္ပစၥည္း) ၁ခုထဲသံုးတာပါ
Body (ပါ၀င္ပစၥည္း) ၂ခု အထက္ကိုေတာ့ Complex လို႔ေခၚပါတယ္

Dressing ကိုလည္း ၂မ်ိဳးပိုင္းျခားနိုင္ပါတယ္
က်ေနာ္ေျပာဖူးတဲ့ Vinaigrette နဲ႔ Mayonnaise ဆိုျပီး ၂မ်ိဳးရွိပါတယ္
Vinaigrette က Vinegar ကို အေျခခံတာပါ ဆီ၃ဆ ရွာလကာရည္ ၁ဆ
သခြားသီး ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဳတ္နဳတ္စဥ္းထည့္နိုင္ပါတယ္
ဆား နည္းနည္း ငရုတ္ေကာင္းနည္းနည္းထည့္နိုင္ပါတယ္

Mayonnaise ကေတာ့ ကိုလက္စထေရာမ်ားပါတယ္
ၾကက္ဥအႏွစ္ ရွာလကာရည္
ဆီ ဆား ငရုတ္ေကာင္း မုန္ညွင္းနွစ္တို႔လိုပါတယ္
ၾကက္ဥအနွစ္ထဲကို ဆီရိုက္ထည့္ရတာပါ
ၾကက္ဥအနွစ္လည္းမကြဲ ဆီကလည္း ၾကက္ဥထဲမွာျပည့္
အနွစ္ကပြားလာပါမယ္ ကြဲလို႔မရပါဘူး
ပညာပါပါတယ္ လက္ေညာင္းပါတယ္
လယ္ဒီမိတ္ရွိပါတယ္ ၀ယ္သံုးပါ
ဆလပ္ေတြက အမ်ိဳးေပါင္းေထာင္ခ်ီရွိပါတယ္
ေနာက္မွ ေျဖးေျဖးခ်င္းေရးပါမယ္

2 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

leo said...

ေ၀းးးးး
မသိတာေတြ အမ်ားၾကီးပဲ...မွတ္သားသြားပါတယ္ဗ်ာ။

Maribel Artaste said...

Hi!Great and interesting blog you have:) Come and visit my site too. http://motors.com.mm/?utm_campaign=mot_mm_lb_blog_martaste&utm_source=mot_lb_blog&utm_medium=lb_blog