လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Sunday, October 24, 2010

Greek Salad


က်ေနာ့္ဘေလာက္မွာ အာရွ အစားအစာေရးတာမ်ားပါတယ္
အခု ဥေရာပ အစားအစာ ေလးနည္းနည္းပါးပါးေရးခ်င္ပါတယ္
ဥေရာပ သားေတြ အစားမ်ားတဲ့ ဂရိ ဆလပ္ေလးအေၾကာင္းပါ
ဟိုတယ္တုိင္းနီးနီးလိုလိုေရာင္းပါတယ္
လြယ္လည္း လြယ္ကူပါတယ္

စံခ်ိန္မွီ ဂရိ ဆလပ္ ၁ခုမွာ

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြက

  • Feta Cheese အတံုးငယ္ေလးေတြ
  • ၾကက္သြန္နီ အတံုးငယ္ေလးေတြ
  • ပန္းငရုတ္ပြ အတံုးငယ္ေလးေတြ
  • သခြားသီး အတံုးငယ္ေလးေတြ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အတံုးငယ္ေလးေတြ
  • သံလြင္သီး အလံုးလိုက္အနည္းငယ္
  • ဆား ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
  • သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္
  • ရွာလကာရည္ အနည္းငယ္
  • Oregano အနံေမႊးေစရန္ အလွဆင္ရန္
  • ဆလပ္ရြက္ အနည္းငယ္ အပိုင္းငယ္ေလးမ်ားျဖစ္ေစရန္ျဖတ္ထားပါ
ျပဳလုပ္ပံု နွင့္ရွင္းလင္းခ်က္

ဆလပ္ သုတ္ရာမွာ အင္မတန္လြယ္ကူပါတယ္ ပထမဦးဆံုး
ရွာလကာရည္ ၁ဆ သံလြင္ဆီ ၃ဆ ကို ပန္းကန္လံုးအလြတ္ထဲထည့္ပါ
Dressing လို႔ေခၚပါတယ္ အရသာပိုေပၚေစခ်င္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ နွတ္နွတ္စဥ္းထည့္ပါ
အေျခခံ ရွာလကာရည္ ေဆာ့စ္ရပါျပီ
သုတ္မယ့္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို ဇလံုၾကီးၾကီးထဲထည့္ပါ
ရွာလကာရည္ေဆာ့စ္ Dressing ေလးဆမ္းျပီး ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ
ယင္းဂလိပ္လို႔ Toast လို႔ေခၚပါတယ္
ဥေရာပ ဆလပ္ေတြက အာရွေတြလို ပယ္ပယ္နယ္နယ္ မနယ္ပါဘူး
ဖြဖြေလးပဲနယ္ပါတယ္
Feta Cheese ဆိုတာကေတာ့ ဂရိမွာရွိတဲ့ ျပည္နယ္အခ်ိဳ႔မွာ
သိုးနဲ႔ဆိတ္တို႔ကေနရတဲ့နို႔ကေနျပဳလုပ္ထားတဲ့ ဒိန္ခဲ၁မ်ိဳးပါ
ငံပါတယ္ ဂရိအသုတ္ သုတ္မယ္ဆို ဆားေလ်ာ့ထည့္ပါ
အနံေမႊးခ်င္ရင္ ပူစီနံ နည္းနည္းျဖဴးေပးပါ
လိုအပ္သလို ပုဇြန္ ၾကက္သားျပဳတ္ျပီးသားထည့္သုတ္နိုင္ပါတယ္
ေနာက္ပိုစ့္ေတြမွာ အသုတ္အေၾကာင္းရွင္းျပပါမယ္ အခုေတာ့
ဒါေလးနဲ႔ပဲေက်နပ္ပါ

0 အဲ့လိုေျပာထားတယ္: