မေလးရွားဒန္ေပါက္
မေလးရွားဒန္ေပါက္ပါ....
သယ္ရင္း၁ေယာက္စားခ်င္လို႔ေရးတာပါ...
သူကအစားပုတ္ပါတယ္...:D....
ဒန္ေပါက္ခ်က္တာဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ကအေရးၾကီးပါတယ္
ေနာက္ျပီးအသားနူးညံဖို႔လိုအပ္ပါတယ္....
ထမင္းအက်က္ညီျပီးအသားနူးညံမ
ွေကာင္းမြန္တဲ့ဒန္ေပါက္ရမွာပါ
ကဲ...ကၽြန္ေတာ္တို႔စခ်က္လိုက္ရေအာင္.....
ဒန္ေပါက္မွာဆန္ကအေရးၾကီးပါတယ္...
ရိုးရိုးဆန္မရပါဘူး..Long Grain Riceသံုးရပါတယ္..
အသားကေတာ့နွစ္သက္ရာအသားသံုးနိုင္ပါတယ္
ခ်က္ပံုခ်က္နည္းကိုေတာ့အလြယ္ခ်က္နည္းပဲေပးပါမယ္
Long Grain Rice လို႔ေခၚတဲ့ဆန္ကိုသံုးရင္အေကာင္းဆံုးပါ....
ဘာစမာတီဆန္လည္းေကာင္းပါတယ္....
ဆန္ကိုနာရီဝက္ၾကာေရစိမ္ထားပါ..
ခ်က္ရင္အနပ္ျမန္ေအာင္လို႔.....
ျပီးရင္လိုအပ္တဲ့ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြျပင္ထားပါ..
မာဆလာ,ဖာလာ,နံနံေစ့,ဟင္းခတ္မွုန္႔(Curry Powder),
ကရေဝးရြက္,ဇီယာ,
အစရွိတဲ့ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြလိုပါတယ္...
တကယ့္ခ်က္နည္းကခက္ပါတယ္..
ကၽြန္ေတာ္အလြယ္နည္းေပးပါမယ္..ဒန္ေပါက္တကယ္ခ်က္မယ္ဆို
အေပၚမီးေအာက္မီးသံုးရပါတယ္...
အသားေရာထမင္းေရာတျပိဳင္ထဲက်က္ရပါတယ္...
.ခုေပးမယ့္နည္းကအိမ္မွာခ်က္နည္းပါ..
ထမင္းသတ္သတ္..အသားသတ္သတ္ခ်က္ရတာပါ..
.ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြဆီသတ္ပါ...
ထမင္းထဲကိုတ၀က္ထည္႔ပါ...
သီဟို႒္ေစ့,စပ်စ္ေျခာက္,ပဲလံုးစိမ္း,အရသာ(ဆားအခ်ိဳမွုန္႔)
စတာေတြကိုထမင္းနဲ႔ေရာပါ...ထမင္းကိုေပါင္းအိုးနဲ႔ခ်က္ပါ.
.ျပီးရင္အသားကိုက်န္တဲ့ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြနဲ႔ခ်က္ပါ.
.ထမင္းက်က္ရင္အေရာင္ထည္႔ပါ(saffron power)
သံုးရပါတယ္...ဆီနဲ႔အေရာင္မွုန္႔နဲ႔ေရာပါ..
.ထမင္းကိုဖြျပီးနယ္ေပးပါ...
အားလံုးျပီးရင္ေတာ့အသားဟင္းအနွစ္ရယ္ထမင္းရယ္ကိုသမေအာင္ေမႊလိုက္ပါ...
စားသံုးလို႔ရပါျပီ..အေရးၾကီးတာမီးေအးေအးသံုးဖို႔ပါပဲ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစဗ်ာ....
1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:
;-? လြယ္လိုက္တာ :P
လုပ္တတ္ဘူး :lol
လုပ္ပီးသား ပုိ႔လိုက္ေအ :now:
Post a Comment