လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, October 3, 2008

စကၤာပူၾကက္ဆီထမင္း......

ဒါကေတာ့စကၤာပူၾကက္ဆီထမင္းပါ......ခ်က္ပံုခ်က္နည္းကေတာ့......
ပါဝင္တဲ့အရာေတြက....
၁.ၾကက္အေရခြံ...(အဆီထုတ္ရန္) ၅၀၀ဂရမ္
၂.ၾကက္သြန္နီ..(ေလးျခမ္းစိတ္) ၁၀၀ဂရမ္
၃.ၾကက္သြန္ျဖဴ..(အခြံခြာ) ၁၀၀ဂရမ္
၄.ဆြမ္းေမႊးရြက္(အထံုးထံုးပါ) ၁၀၀ဂရမ္
၅.ဂ်င္း..(ဒါးျပားရုိက္) ၇၀ဂရမ္
၆.ေထာပတ္... ၅၀ဂရမ္
၇.ရွမ္းဆန္.. ၂၅၀ဂရမ္
၈.ဆီ ၀.၅လီတာ
၉.ၾကက္အေကာင္လံုး..၁ေကာင္..
၁၀.ဆား။ၾကက္သားမွုန္႔....အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း.........
၁.အဆီထုတ္ရန္
ၾကက္အေရခြံ နွင္႔ပါဝင္အရာအားလံုး..
ဆန္မွအပ အိုးတစ္လံုးတြင္ဆီသတ္ပါ....
မီးေအးေအးနွင့္
နာရီဝက္ခန္႔ၾကာလ်ွင္ ၾကက္ဆီရပါမယ္....
.သတ္သတ္ထားထားပါ....
၂.ထမင္းခ်က္ရန္..
ရွမ္းဆန္ကိုေရေသခ်ာေဆးပါ..
ျပီးရင္ၾကက္ဆီထည္႔ပါ
အဖတ္ေတြမပါဘူးေနာ္
ေရကိုဆန္အေပၚလက္၂ဆစ္ခ်ိန္ပါ..
ျပီးထာနဲ႔ထမင္းစခ်က္လို႔ရပါျပီ.....
၄၅မိနစ္ဆိုက်က္ပါျပီ.....
၃.ၾကက္ျပဳတ္ရန္...
အရည္ေသာက္ရန္နဲ႔တြဲဖက္စားရန္ၾကက္အေကာင္လံုးကိုျပဳတ္ပါ....
နာရီဝက္ၾကာလ်ွင္ၾကက္ကိုဆယ္ပါ....အရိုးႏႊင္ပါ...
ဟင္းခ်ဳိကို ဆား ၾကက္သားမွုန္႔ နွင္႔အရသာသြင္းပါ.....
အထက္ပါပံုအတိုင္းျပင္ဆင္၍စားသံုးနိုင္ပါျပီ.....
တြဲဖက္စားသံုးရန္ေဆာစ္႔မ်ားကိုဆက္လက္ေဖာ္ျပပါမယ္.....
လြဲတာေလးေတြရွိရင္ခြင့္လႊတ္ပါ........
ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.....
ကၽြန္ေတာ္႔ကိုသင္ေပးတဲ့ဆရာက
CHEF DENNIS LIAM ပါ..သူကSINGAPORE ကပါ...

3 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Unknown said...

very nice web page..
thanks for ur cooking methods..
i want to know more...

†ႀသဲ† said...

good :D
စားခ်င္စရာေလး... သေရေတာင္က်လာပီ... :P
ေနာက္ထပ္ေကာင္းေကာင္းေလးေတြလည္းထပ္တင္ပါဦး 8->

comment လာေပးဆိုလို့ေပးျပီးပီေနာ္ heee

broken-hearted-girl said...

ေျပာထားတဲ႔အတုိင္းလုပ္ျကည့္မယ္
မရလုိ့ကေတာ့ နင္ေသဖုိ႔ျပင္ :s02:
:kwikwi: