လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, October 3, 2008

မေလးရွားအုန္းထမင္း......














မေလးရွား

အုန္းထမင္းပါ....
ခ်က္ရတာလြယ္ကူပါတယ္......
လိုအပ္တာကေတာ့.....
၁.အုန္းနို႔ ၂ဗူး(၀.၅လီတာ)
၂.ၾကက္သြန္နီ ၅၀၀ ဂရမ္
၃.ေရွာက္ရြက္.. အနည္းငယ္
၄.ၾကက္သြန္ျဖဳ ၃၀၀ဂရမ္
၅.ဆီ ၁၀၀မီလီလီတာ
၆.ထိုင္းဆန္ ၇၀၀ဂရမ္
၇.ဆား..ၾကက္သားမွုန္႔ အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း...
ဆန္ကိုေရေဆးပါ....
ၾကက္သြန္နဲ႔ေရွာက္ရြက္ကိုဆီသတ္ပါ.......
အုန္းနို႔ထည့္ပါ...

မီးေအးေအးနဲ႔အုန္းနို႔ေမႊးလာသည္အထိေမႊေပးပါ..
အရသာထည္႔ပါ.....ျပီးလ်ွင္ဆန္ထဲကိုေရာပါ....

ေရလက္၂ဆစ္တိုင္းပါ....၄၅မိနစ္ၾကာခ်က္ပါ.....
က်က္လ်ွင္သံုးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ.....

(ေရွာက္ရြက္မ်ားက္ုဖယ္ရန္မေမ့ပါနွင့္)
တြဲဖက္စားသံုးရန္မ်ားေနာက္ေဖာ္ျပပါမည္.......

3 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

†ႀသဲ† said...

ဒီမွာေတာ့ အရင္ဆံုးဘဲ...my comment က :D မေလးရွားအုန္းထမင္းေတာ့သိ၀ူး...ရိုးရိုးအုန္းထမင္းေတာ့အေသၾကိဳက္တယ္ ;) မေလးရွားဒန္ေပါက္ေရာခ်က္တတ္လားဟင္...အေသၾကိဳက္တယ္...
သိရင္တင္ေပးဦး... heee :P

Battosai said...

ဟုတ္ကဲ့ၾကိဳးစားပါမယ္....

Peanut said...

ဆက္ေရးအုံးေလ ....