လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Saturday, January 3, 2009

Tom Yam Soup


Tom Yam ဟင္းခ်ိဳကနာမည္ၾကီးဟင္းခ်ိဳပါ
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ၾကိဳက္သူေတြအတြက္အဆင္ေျပပါတယ္
ခ်က္ရတာသိပ္မခက္ခဲပါဘူးTomYamPasteရွိရင္
အဓိက Tom Yam Paste ပါသူပါလို႔ေကာင္းေနတာပါ
ကၽြန္ေတာ္တို႔ကေတာ့Homemade လုပ္ပါတယ္
Supermarkets ေတြမွာအလြယ္တကူ၀ယ္လို႔ရပါတယ္
လိုအပ္တာေတြက (၁ေယာက္ေသာက္စာပါ)
ပုဇြန္.........၄-၅ေကာင္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္.....အနည္းငယ္
စပါးလင္.....ပါးပါးလွီး အနည္းငယ္
ပဒဲေကာ(galangal) ပါးပါးလွီး အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္ ၂-၃ရြက္
ၾကက္သြန္နီအတံုးေသးေသးေလးမ်ားအနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအတံုးေလးမ်ားအနည္းငယ္
မွိဳ....အနည္းငယ္ ၂ျခမ္း(သို႔)၄ျခမ္းစိတ္
သံပုရာရည္၁လံုးစာ
TomYam Paste စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ငံျပာရည္စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
ငရုတ္သီး(ဒါးျပားရိုက္)အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု

အိုး၁လံုးတြင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါမီးေအးေအးသံုးပါ
အသီးအနွံမ်ားထည့္ပါ ပုဇြန္ကိုဟင္းခ်ိဳက်က္ခါနီးမွထည့္ပါ
TomYamPaste အရသာထည့္ပါ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
အရသာအေနေတာ္လ်င္ပုဇြန္ထည့္ပါ ပုဇြန္က်က္လ်င္သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
TomYamPaste Homemade လုပ္နည္းေနာက္မွာေရးေပးပါမယ္

1 အဲ့လိုေျပာထားတယ္:

Thinzar said...

ဒီတစ္ပုဒ္ကို ေက်ာ္သြားတယ္.. အခုမွ ဖတ္မိတယ္။ ဒါေပမယ့္ သံပုရာရည္က ဘယ္အခ်ိန္ထည့္ရမွာလဲဟင္။ ဟင္းရည္ပြက္လို႔ ခ်ခါနီးမွလား။ ဟင္းရည္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီးမွလား..