လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Monday, October 26, 2009

ဖက္ထုတ္ဆီက်က္



တီတီဆိြေရ မအားလို႔ခုမွျပန္ေျဖတာ ခြင့္လြတ္ပါ
က်ေနာ္တို႔ကိုမီးဖိုေခ်ာင္ထဲ တေန႔ ၁၅နာရီေခၚထားလို႔
ဘေလာက္ကိုလွည့္မၾကည့္နိုင္ဘူးျဖစ္ေနလို႔
ဖက္ထုတ္ဆီက်က္ လုပ္ဖို႔ သိပ္မခက္ပါဘူး

  • ေခါက္ဆြဲ
  • ဖက္ထုတ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္(မႊမႊေလးေထာင္းထားပါ အေပၚကေနျဖဴးဖို႔)
  • ၾကက္သြန္ျမိန္ပါးပါးလွီး
  • မုန္ညွင္းစိမ္း(နွစ္သက္လွ်င္ထည့္ပါ)
  • နွမ္းဆီ
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည့္(Light Soya Sauce)
  • ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ (ABC Sweet Soya Sauce)အနည္းငယ္ခ်ိဳတာၾကိဳက္လွ်င္

ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပါ နဴးလာျပီဆို ဇကာထဲမွာေရစစ္ပါ နွမ္းဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းနဲ႔နယ္ပါ
သမေအာင္ေမႊေပးပါ ေခါက္ဆြဲမကပ္ေအာင္ အနံေမႊးေအာင္လို႔ပါ
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ အခ်ိဳ ဇြန္း၀က္ နဲ႔သမေအာင္နယ္ေပးပါ
ဖက္ထုတ္ျပဳတ္ မုန္ညွင္းရြက္ျပဳတ္ကိုေဘးကေနတြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္
အေပၚကေနၾကက္သြန္ျမိတ္ ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးျပီးရင္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
ဖက္ထုတ္ကို အိမ္မွာလုပ္မယ္ဆို အစာသြပ္ဖို႔ အခ်ိဳးေရးေပးပါမယ္
  • ပုဇြန္ ၁၂၀၀ဂရမ္ (အသားကုိနွစ္သက္ရာသံုးနိုင္ပါတယ္)
  • ဆား ၈ဂ၇မ္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ ၁၆ဂရမ္
  • သၾကား ၂၉ဂရမ္
  • ေကာ္မွဳန္႔ ၁၉ဂရမ္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ၁၀ဂရမ္
  • နွမ္းဆီ ၁၅ဂရမ္
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁ပင္(ပါးပါးလွီး)
  • နံနံပင္အျမစ္ အနည္းငယ္(နွစ္သက္လွ်င္)
  • ဖက္ထုတ္ဖက္ စတာေတြလိုပါတယ္
ပုဇြန္ နဲ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကိုေရာေမႊပါ ၾကိတ္စက္(Blender)
ဖက္ထုတ္ဖက္ကေတာ့ အလြယ္တကူ၀ယ္နုိင္ပါတယ္ ခဲထားျပီးသား အထုတ္ေလးေတြပါ
ထုတ္ပံုထုတ္နည္းကိုေတာ့ ေနာက္မွ ပံုနဲ႔တင္ေပးပါမယ္... ရျပီဆိုရင္ ဖက္ထုတ္ထုတ္ပါ
ျပဳတ္ဖို႔ေရေႏြး ၁အိုးတည္ထားပါ ဆူလာျပီဆို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ မကပ္ေအာင္လို႔
ဖက္ထုတ္ေတြကို ေရေႏြးထဲမွာျပဳတ္ပါ ပုဇြန္ဆို ၃မိနစ္ကေန ၅မိနစ္ဆိုက်က္ပါတယ္
အသားအနည္းအမ်ားေပၚမူတည္ပါတယ္ က်ေနာ္တို႔ဆိုင္မွာေတာ့ ၁ခုကို
လက္ဘက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ ၁ဇြန္းေကာ္ထည့္ပါတယ္

မွတ္ခ်က္ ပံုကို ဂူးဂဲလ္ကေနပဲရွာတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ က်ေနာ္ကိုယ္တိုင္မအားေသးလို႔မလုပ္နိုင္ေသးပါ update လုပ္ျပီးျပန္ျပင္ေပးပါမယ္ Credits To Original Photo Uploader

Monday, October 12, 2009

မဂၤလာပါ

မဂၤလာပါ သူငယ္ခ်င္း အစ္ကုိ အစ္မ ညီ ညီမမ်ား :P
က်ေနာ့္အိမ္ေလးကို ပစ္ထားတာ ၃လေက်ာ္သြားပါျပီ
ပစ္ခ်င္လို႔မဟုတ္ပါဘူး အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္ကိုေျပာင္း
မေျပာင္းခင္ေလးျမန္မာျပည္ျပန္...အရင္အလုပ္ကသယ္ရင္းေတြျပန္ေတြ႔
အလုပ္သစ္အတြက္ျပင္ဆင္ ရွုပ္ေနတာပဲေနာ္ :P
ဗရုတ္သုတ္ခ ေမာင္ေ၀ယံေလ အရာရာနဲ႔အေၾကာင္းေၾကာင္း
ျမန္မာျပည္မွာ ၂၁ရက္ေန ေနာက္ေတာ့ အာရပ္ျပည္ကိုျပန္လာ
က်ေနာ့္အလုပ္သစ္က က်ေနာ့္ကို စိန္ေခၚတာျပင္းတယ္
ဟုိတယ္က ေဆာက္လုပ္ဆဲ လုပ္ငန္းခြင္ပဲရွိေသးတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ထဲမွာဆိုလည္း ဘာမွမရွိဘူး စားေသာက္ဆိုင္၅ခု
ဘာဆိုဘာမွမရွိဘူး အဲ့တာကေနစ အခုေနာက္ ၅ရက္ဆို ဟိုတယ္ဖြင့္ပါျပီ
ေမာင္ေ၀ယံတို႔ အလုပ္ကအသစ္ နိုင္ငံကအသစ္ အင္တာနက္ကမရွိ
မ်က္စိသူငယ္ နားသူငယ္နဲ႔ ၃လေလာက္ ဘေလာက္ကိုပစ္ထားလိုက္ရတယ္
ျမန္မာျပည္မွာဆိုလည္း ဘမ္းထားေတာ့ ၀င္မၾကည့္နိုင္ဘူး
က်ေနာ့္ကိုလာနွတ္ဆက္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ေမးထားတာေတြကိုလည္း ေျဖပါမယ္ အားလံုးကိုနွတ္ဆက္ပါတယ္
မဂၤလာပါ မျမဴးတို႔ မမိုးေကာင္းသူတို႔ ကိုသီဟသစ္တို႔ ေမာင္ေ၀ယံ ျပန္လာပါပီ
ေပါက္ကရေတြေရး ေပါက္ကရေတြျပန္ခ်က္ပါေတာ့မယ္........
ခ်က္မယ္ဆိုေပ့မယ္ အခ်ိန္နည္းနည္းေတာ့ေပးပါ
ဟိုတယ္ဖြင့္ျပီး ၂ပတ္တိတိ နားရက္မရွိေသးပါဘူး
ဆိုင္ေတြအကုန္ အထိုင္က်မွ စနားရမွာပါ
အလုပ္မွာေန အလုပ္မွာစားတဲ့အခ်ိန္ကမ်ားပါတယ္
အခ်ိန္ရတာနဲ႔ေရးမွာပါ
စီပံုးက မလုလုနဲ႔ တယ္ရင္းေတြ ဘာခ်ားမလည္းေက်ာ အကုန္ခ်က္ေကၽြးမယ္
အားလံုးကိုေပါက္ကရေတြေျပာလိုက္ရလို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ဘာရယ္မဟုတ္ဘူး ဘေလာက္ကုိလြမ္းလြန္းလို႔ ၀င္ Post တာ.....
မၾကာမွီ လာမည္ ေမွ်ာ္...... :P :D :P