လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Saturday, June 6, 2009

နွတ္ဆက္ Post

ေလာေလာဆယ္ ဘာမွမေရးျဖစ္ပါဘူး
ေနာက္လကုန္ ရန္ကုန္ျပန္ဖို႔ ျပင္ဆင္ေနပါတယ္
အလုပ္ကေနထြက္စာတင္ဖို႔ ေလယာဥ္လက္မွတ္၀ယ္ဖို႔
ရန္ကုန္ ျပန္ေရာက္ရင္လုပ္ရမယ့္အလုပ္ေတြအတြက္ျပင္ဆင္
ေနာက္ျပီး ဘာေတြလည္းမသိေတာ့ပါဘူး
သိတာတစ္ခုက က်ေနာ္ ေနာက္လဆို ရန္ကုန္ျပန္ပါျပီ
လိုအပ္တဲ့ သင္တန္းေတြတတ္ ျပီး ေနာက္ဟိုတယ္တစ္လံုးကိုေျပာင္းပါမယ္
အခ်ိန္ေတာ့ေပးရမွာေပါ ျမန္မာျပည္ေရာက္ရင္ အိမ္လည္လာနိုင္ေတာ့မွာမဟုတ္ပါဘူး
ေစာေတာ့ေစာေသးပါတယ္ ဒါေပမယ့္ အခုကတည္းက ၾကိဳနဳတ္ဆက္ထားတာပါ
အနားနီးမွဆို အခ်ိန္မေလာက္မွာေၾကာက္လို႔
အခ်ိန္ရရင္ ရသလို ေရးပါမယ္ လာမလည္နိုင္တာကိုလည္းခြင့္လြတ္ပါ
တာ့တာ့ ခင္မင္ရေသာ အစ္ကို အစ္မမ်ား
က်ေနာ့္ Post ၁၀၀ ေျမာက္ေလးကို အားေပးတာေက်းဇူးပါ
က်ေနာ္ မရပ္ပါဘူး ဆက္ေရးမွာပါ
အလုပ္ကိစၥေတြစီစဥ္ျပီးရင္ ျပန္ေရးပါမယ္

Tuesday, June 2, 2009

ပုဇြန္ ငရုတ္သီးေထာင္း


က်ေနာ္မေရးတာၾကာပါျပီ ဘေလာက္ဖက္ကိုမလွည့္နိုင္ပါဘူး
အၾကံကလည္းကုန္ ဆိုင္မွာကလည္း Menu အသစ္တြက္ျပင္ဆင္
အလုပ္ေဖာ္ ထိုင္းက လူၾကီးက သူတို႔ အိမ္ခ်က္ဟင္းေလးေျပာျပတယ္
ခ်က္ေကၽြးတယ္ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္ဗ် ရွယ္ပဲ
တကယ္ေကာင္းလို႔ညႊန္းတာ ေရးရင္း စားခ်င္လာျပီ
ငရုတ္သီေထာင္း ပါ ဒါေပမယ့္ ဟင္းလိုမ်ိဳးစားလို႔ရတယ္
အရုံဟင္းေပါ့ဗ်ာ ငရုတ္သီးနဲ႔ ပုဇြန္ ဒါမွမဟုတ္ ငါး ၾကက္သား ၁ခုခုေပါ့
ေရာေထာင္းတာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သူတို႔အေခၚ နမ့္ဖစ္ ပုဇြန္ဆို ဂြန္း(Goong)
ၾကက္သားဆို ဂိုင္(Gai) ပင္လယ္စာဆို တေလ(Talae) ရွည္ကုန္ပါျပီ
လိုရင္းတိုရွင္းေျပာပါ့မယ္ ငပိေထာင္း လိုပါပဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နီ ဂ်င္း စပါးလင္ ပဒဲေကာ ငရုတ္သီး အစိမ္း အနီ ေရွာက္ရြက္ နံနံပင္ အကုန္လံုးကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းခုတ္လိုက္ပါ
ပုဇြန္ဆိုရင္အစိမ္းသံုးပါ ၾကက္သား တို႔ ငါးတို႔ဆိုရင္ ျပဳတ္ျပီး မွ နုတ္နုတ္စဥ္းထားပါ
အခုလိုမ်ိဳးေပါ့ဗ်ာ က်ေနာ္ကေတာ့ ဒီလိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးခုတ္ထားတယ္
ျပီးရင္ ဆီသတ္ေပါ့
ဒီလိုမ်ိဳးေလး ဆီသတ္ နည္းနည္းႏြမ္းလာျပီဆိုမွ အသားထည့္ မက်ည္းရည္
ငံျပာရည္ အခ်ိဳမွဳန္႔နည္းနည္းထည့္ ေမႊေပးပါ မက်ည္းရည္ကို က်ေနာ္က ဒါသံုးတယ္
အားလံုးျပီးရင္ အရသာျမည္းၾကည့္ပါ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ အေနေတာ္ရင္ ေထာင္းလို႔ရပါျပီ
Blender နဲ႔ၾကိတ္ခ်င္ၾကိတ္ ေထာင္းခ်င္ေထာင္း ၾကိဳက္သလို လုပ္ပါ က်ေနာ္ကေတာ့
Blender နဲ႔ၾကိတ္ပါတယ္ ဒီလိုေလးရတယ္
ဒီလိုေလးရပါတယ္ ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းလုိ႔ညႊန္းတာပါ ေပါက္ကရဆိုလည္း
က်ေနာ္ ညံ့လို႔ပါ ခြင့္လြတ္ျပီးဖတ္ၾကပါ မေရးတာေတာ္ေတာ္ၾကာျပီ :D