လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Friday, May 29, 2009

Post ၁၀၀ ေျမာက္ အေကၽြးအေမြး

အခု Post ေလးက ၁၀၀ေျမာက္ Post ေလးပါ
လာလည္တဲ့လူေတြကို ရွယ္ေကၽြးမယ္ အ၀စားေနာ္ :D
အမ်ိဳးစံုလင္ ရသာေပါင္းစံု ရွယ္ အီသြားေစရမယ္
ေမာင္ေ၀ယံ ဟင္းေတြျပင္ေနတုန္း အခ်ိန္ျဖဳန္းဖို႔
အေပါ့စား စားစရာေလးေတြ အဆာေျပစားထားနွင့္ေနာ္



ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ေလးရယ္ ပုဇြန္လံုးေလးေတြရယ္ ပီကင္းဘဲကင္ရယ္
သံုးမ်ိဳးေပါင္းထားတာပါ Chef ' Special Combo ေပါ့ဗ်ာ :D

ၾကက္သားလံုးေၾကာ္လည္းရွိတယ္ အားမနာနဲ႔ စားသာစား
ဒါက ဘဲဆီဖတ္ေၾကာ္ ေကာ္မွဳန္႔ကပ္ျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာ သတ္သတ္လြတ္သမားေတြကေတာ့ ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္႔စားသြား
သတ္သတ္လြတ္ သခြားသီး မုန္လာဥနီ ပူစီနံ ၾကာဇံ ဆလပ္ရြက္ အစာသြပ္ထားတယ္
ဟင္းခ်ိဳမတိုက္ေတာ့ဘူး တစ္ခါတည္း အရည္ပါပါတယ္ Hot Pot (Steam Boat) ေကၽြးမယ္ဗ်ာ
စိတ္ဆိုးမလားမသိဘူး :Dအမဲသား ဘဲသား ၾကက္သား ငါး ပုဇြန္ ျပည္ၾကီးငါး ဟင္းသီးဟင္းရြက္စံုစံုလင္လင္ျပင္ထားတယ္
အ၀စား မ၀ရင္လည္းထပ္မေတာင္းနဲ႔ေနာ္ :D စတာ
သတ္သတ္လြတ္စားမယ္ဆိုရင္ ပဲျပားေၾကာ္မုန္ညွင္းရိုးေပါင္းကို မွုိနဲ႔ ေကာ္ရည္ေလာင္းထားတယ္

ထမင္းမပါမျပီးဆိုသူေတြ ထမင္းေၾကာ္စား


အခ်ိဳပြဲက မပါမျပီး ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ကိုနွမ္းေစ့ကပ္ထားတယ္ စားေကာင္းတယ္ ေရခဲမုန္႔ကလက္ေဆာင္

သီးစံု ဆူရွီး Fruit Nigiri ေပါ့ ဆူရွီးထမင္းကို သၾကားမ်ားမ်ားထည့္ျပီးနယ္ထားတယ္
ခ်ိဳခ်ဥ္ေလး အအီေျပတယ္


အားလံုးျပီးလို႔ ေရမတိုက္ေတာ့ဘူးဆို က်ေနာ့္ကိုစိတ္ဆိုးမွာေပါ့ေနာ္
ေရရွိပါတယ္ ေရက်က္ေအးပါ စပါးလင္ေလးနဲ႔ သၾကားနည္းနည္းေလးထည့္က်ိဳထားတယ္
ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလး အဆင္ေျပမယ္ထင္ပါတယ္
အားလုံး စားျပီးလို႔ ဗိုက္တင္းျပီး မျပန္နိုင္ရင္ တာ၀န္မယူဘူးေနာ္ :D
ေမာင္ေ၀ယံ ခဏနွတ္ဆက္ပါတယ္ အြန္လိုင္းကို မတတ္နိုင္ေသးပါဘူး
အိမ္လည္မလာနိုင္ရင္ခြင့္လြတ္ပါ ဒီဟင္းပြဲေတြျပင္တာ အၾကံခဏကုန္သြားပါတယ္
နားရက္ယူသြားပါတယ္ ျပန္လာရင္ျပန္ေတြ႔ပါမယ္ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ

Tuesday, May 26, 2009

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ











ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲေကၽြးခ်င္ပါတယ္ နည္းနည္းေတာ့အလုပ္ရွုပ္ပါတယ္
မိသားစုနဲ႔ ဒါမွမဟုတ္ သယ္ရင္းေတြစံုခ်ိန္ခ်က္စားရင္ေကာင္းပါတယ္
Horfan လို႔ေခၚတယ္ Kwat-Teow ေခါက္ဆြဲဖတ္သံုးတာ ဒီမွာ မသံုးလို႔
အေသးနဲ႔ပဲေရးလိုက္တယ္ ေခါက္ဆြဲကိုဒယ္အိုးမွာ ဆီနည္းနည္းနဲ႔ လွိမ့္ပါ
ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳ နည္းနည္းထည့္ပါ ပံုမွာျပသလိုမ်ိဳးရလာပါမယ္
ေခါက္ဆြဲက နည္းနည္း မာလာမယ္ တူးလာမယ္ တူးေအာင္ေတာ့မေၾကာ္ပါနဲ႔
ေခါက္ဆြဲေတြလံုးသြားရင္ရပါျပီ အသီးအရြက္ေတြျပင္ထားပါ ပံုမွာျပထားတဲ့အရြက္ေတြပါ
စာနဲ႔ဆိုရွုပ္လို႔ က်ေနာ္ပံုနဲ႔ျပတာပါ အိုး၁လံုးမွာ အသီးအရြက္ေတြကိျပဳတ္ပါ အသားက ၾကက္သား
ၾကိဳက္တာသံုးပါ က်ေနာ္က ၾကက္သားနဲ႔နမူနာျပတာပါ Seafood လည္းသံုးနိုင္ပါတယ္
ျပီးရင္ ပန္းကန္မွာစီထည့္ပါ မစီခ်င္လည္းရပါတယ္ ဆိုင္မွာဆုိေတာ့ လွေအာင္စီတာေပါ့ :D
ေကာ္ရည္ၾကိဳပါမယ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္မွာ ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳ ၁ဇြန္းခြဲ အၾကည္ ၁ဇြန္း ခရုဆီ ၂ဇြန္း
ဆား သၾကား အခ်ိဳမွုန္႔က လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၀က္စီေလာက္ထည့္ေပးပါ နွမ္းဆီ နည္းနည္း
ျပီးရင္ဆူေအာင္တည္ပါ ဆူလာရင္ ေကာ္မွုန္႔ကိုေရေဖ်ာ္တာထည့္ ေကာ္ဆြဲပါ ပ်စ္လာေအာင္ဆြဲပါ
ေကာ္မွဳန္႔ေရေဖ်ာ္ကိုေလာင္းထည့္ေနတဲ့အခ်ိန္ ေယာက္မနဲ႔ေမႊေပးပါ ၁ေနရာထဲမပ်စ္ေနေအာင္
ေကာ္မွုန္႔ငိုလည္းဘာသံုးရမယ္ဆိုတာျပထားပါတယ္ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္ ခက္ေနရင္လည္းခြင့္လႊတ္
စာေရးမေကာင္းတဲ့ေမာင္ေ၀ယံေလးကို :D

အုန္းနို႔ေက်ာက္ေက်ာ




မေရးတာၾကာလို႔ အုန္းနို႔ေက်ာက္ေက်ာေကၽြးမယ္ေနာ္
:D နွစ္လႊာ ထိုးထားတာ ၾကိဳက္မယ္ထင္ပါတယ္
လိုတာေတြ
အုန္းနို႔ ၁လီတာ(၆၅က်ပ္သား)
ေရ ၁လီတာ
သၾကား ၃၅၀ဂရမ္(အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ ၄၀၀ထည့္ပါ)
ေက်ာက္ေက်ာ ၅၀ဂရမ္
ျပဳလုပ္ပံု
ေက်ာက္ေက်ာကိုေရစိမ္ထားပါ
က်ေနာ္ေျပာတာ အေခ်ာင္းေလးေတြ အမွဳန္႔ဆို လြယ္ပါတယ္
ေက်ာက္ေက်ာေရစိမ္ထားတဲ့အခ်ိန္ အုန္းနို႔ ေရ သၾကားကုိ က်ိဳထားပါ
ေက်ာက္ေက်ာ ေပ်ာ့လာျပီဆိုေရထဲကေနဆယ္ပါ
အုန္းနို႔နဲ႔ ေရာက်ိဳပါ ျပီးရင္ ဘန္းထဲကိုထည့္ပါ အေအးထားလိုက္ပါ
နည္းနည္းေအးျပီဆို ေနာက္၁လႊာထပ္ထည့္လို႔ရပါျပီ
အေရာင္ကို က်ေနာ္က ဆြမ္းေမႊးရြက္ထည့္ပါတယ္
ဆြမ္းေမႊးရြက္ ကိုၾကိဳက္ပါ အဖတ္ေတြ စစ္လိုက္ပါ ရတဲ့အရည္ကိုေရာၾကဳိပါ
ပထမအလႊာနည္းနည္းတင္းလာမွ ဒုတိယအလႊာထည့္ပါ သံုးေဆာင္ၾကပါေနာ္ :D

ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး

ဘာရယ္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး
ဒီတစ္ခါ ဘေလာက္ကိုခြဲတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါတယ္
ဘယ္မွမသြားဖတ္ ကုိယ္ကိုတိုင္လည္း ဘာမွမေရး ေတာ္ေတာ္ အပ်င္းတစ္ေနတယ္
မထင္ပါနဲ႔ အဲ့လိုမထင္ပါနဲ႔
အဲ့ဒီ့ထက္ကို ပ်င္းေနတာပါ :D
က်ေနာ္ မေပ်ာ္လို႔ မေရးတာပါ
စိတ္လည္းမၾကည္ဘူး ဘာမွမလုပ္ခ်င္ဘူး
ျပန္ေရာက္တာနဲ႔ေခြေနတာ(ေျမြမဟုတ္ ေခြအိပ္ေနျခင္း စကားခ်ပ္)
အခု က်ေနာ့္ဆရာ လုပ္ထားတဲ့ပန္းေလးေတြ လွလားၾကည့္ ၾကပါဦး
ၾကာပါျပီ အခုမွတင္ျဖစ္တာပါ စိတ္မဆိုးၾကနဲ႔ေနာ္










Monday, May 18, 2009

ေပါက္ကရစာမ်ား-၆

ဒီေပါက္ကရစာေတြ မေရးတာၾကာပါျပီ
ခုေရးမွာ ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး က်ေနာ္ေၾကာက္တာေတြပါ
က်ေနာ္ ၁ေယာက္တည္းေနရမွာေၾကာက္ပါတယ္
ပတ္၀န္းက်င္နဲ႔ အဆက္အသြယ္ဖ်က္ျပီး ၁၉နွစ္ေလာက္ေနရမွာေၾကာက္ပါတယ္
အိမ္၁လံုးထဲမွာပဲ ျငိမ္ျငိမ္ေလးေနရမွာေၾကာက္ပါတယ္
လုပ္ခ်င္တာေတြ မလုပ္ရမွာေၾကာက္ပါတယ္
တာလေပါ့ဟင္း ခဲစိမ္ေရ ေသာက္ရမွာေၾကာက္ပါတယ္
ကိုယ့္ကို အနိုင္က်င့္တာကိုေၾကာက္ပါတယ္
မဟုတ္မဟတ္ လုပ္ဇာတ္ေတြနဲ႔ လူေတြအေျပာခံရမွာေၾကာက္ပါတယ္
ေၾကာက္တာေတြအမ်ားၾကီးပါ အဲ့လိုကိစၥေတြကိုမေၾကာက္တဲ့လူကို
က်ေနာ္ အရမ္းေလးစားတာပဲ စိတ္ဓါတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ ၾကံခိုင္မွဳ
ရုပ္ပိုင္းဆိုင္ရာၾကံခိုင္မွဳ အဲ့တာေတြကို ေလးစားပါတယ္
ေမာင္ေ၀ယံက ေၾကာက္တတ္ပါတယ္ အင္မတန္ကိုေၾကာက္တတ္တာပါ
:D က်ေနာ္ေပါက္ကရေတြေရးတာ ခြင့္လြတ္ပါ
ဒီစာ က က်ေနာ္ေပါက္ကရေရးထားတာပါ
နားလည္ေပးပါေနာ္ :D တလက္စတည္း
အကိုအမေတြ လာမလည္နိုင္ေသးတာခြင့္လြတ္ပါ
မနက္ျဖန္မွ ေကာင္းေကာင္းလာလည္ျပီး အတိုးခ်ဖတ္ေတာ့မယ္ေနာ္
တာ့တာ ဒီေန႔ေတာ့ ကြန္က စုတ္ေနတယ္ သံုးလို႔မေကာင္းဘူး

Tag

ပါးလံုးက တက္ပါတယ္ ခက္ပါတယ္
ေမာင္ေ၀ယံက ဟင္းခ်က္တာကလြဲလို႔ က်န္တာ မေရးတတ္ပါဘူး
က်ေနာ္ခ်စ္တာ ၁ေယာက္တည္းပါ ထားခဲ့ဖူးေသာရည္းစားမရွိပါဘူး
ပါးလံုးလိုလည္း စာေရးမေကာင္း မေရးတတ္ပါဘူး
ပါးလံုးေရ ေတာင္းပန္ပါတယ္ Tag တာကို မေရးတတ္ပါ
ခ်စ္တာ ေတာ့ တစ္ေယာက္တည္းရွိ၏ မေတြ႔တာလည္း အေတာ္္ၾကာျပီျဖစ္၏
နွစ္ေတာ္ေတာ္ၾကာေနျပီျဖစ္၏ မၾကာမွီျပန္ဆံုမည္ဟု ေမ်ွာ္လင့္မိ၏
ေက်းဇူးတင္ပါ၏ :D

Sauce


အခ်ဥ္ေလးပါ အမဲသားနဲ႔တြဲစားလို႔ရပါတယ္ က်ေနာ္ေျပာတဲ့ ပုဇြန္ေပါင္းနဲ႔လည္းစားနိုင္ပါတယ္
မခက္ပါဘူူး အမဲသားကိုေလာင္းတဲ့အခ်ဥ္ပါပဲ ေနာက္၁မ်ိဳးက ပဲငံျပာရည္(Shoyu) ပါ
စိတ္ကူးေပါက္လို႔တင္လိုက္တာပါ

အမဲသား ငရုတ္ခ်ဥ္ေလာင္း



အမဲသား ငရုတ္ခ်ဥ္ေလာင္းဆိုတာ ျမန္မာလိုေခၚလိုက္တာပါ
Kitchen ထဲမွာ Hong Kong Beef လို႔ပဲေခၚပါတယ္
အစပ္ၾကိဳက္သူေတြ အဆင္ေျပမယ္လို႔ထင္ပါတယ္
ေတာ္ေတာလူၾကိဳက္မ်ားလို႔ညႊန္းတာပါ
Chilly Beef လို႔ေခၚလည္းရပါတယ္ Hong Kong ဆိုေတာ့ နာမည္လွလို႔ေပးတာပါ
လိုအပ္တာက

  • အမဲသား မိုးခိုသား ပါးပါး(အင္မတန္ပါးေအာင္လွီးပါ) ၂၀၀ ဂရမ္
  • ငရုတ္သီးအနီ အေျခာက္ေတာင့္ ၂၀ဂရမ္ခန္႔(ေရစိမ္ထားပါ )
  • ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာခန္႔(နုတ္နုတ္စဥ္း)
  • နံနံပင္ အနည္းငယ္ နွတ္နွတ္စဥ္း
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
  • ၾကက္သားမွုန္႔ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္
  • ခရုဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • Custard Powder လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • Corn Flour လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ ၁လံုး
ျပဳလုပ္ပံု
အမဲသားပါးပါးလွီးထားတာကို Custard Powder Corn Flour ဆီ ၾကက္ဥ စတာေတြနဲ႔ အရင္နယ္ပါ
ခဏထားပါ Sauce စပ္ပါမယ္ ငရုတ္သီးေရစိမ္ထားတာကို ၾကိတ္ပါ မညက္တညက္ေလးၾကိတ္ပါ
အိုးတစ္လံုးမွာ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ နွမ္းဆီ ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္ ၾကက္သားမွဳန္႔ စတာေတြကို ထည့္ပါ
သမေအာင္ေမႊေပးပါ နည္းနည္း ဆူလာျပီဆိုရပါျပီ အရသာျမည္းျပီး ခ်လိုက္ပါ
ေရေႏြးျပန္တည္ပါ ဆူလာရင္ ပဲပင္ေပါကိ ထည့္ပါ ၃မိနစ္ေလာက္ဆို ျပန္ဆယ္ပါ
အမဲသားနယ္ထားတာကိုျပဳတ္ပါ အက်က္စားခ်င္ရင္ ၅မိနစ္ေလာက္
Medium ဆို ၃မိနစ္ေလာက္ဆိုရပါတယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္မွာျပင္ပါ
အလွဆင္တာ ဘာဘာညာညာက က်ေနာ္ ဓါတ္ပံုရိုက္မွာ မို႔လို႔ပါ

ပုဇြန္ေပါင္း


ေမာင္ေ၀ယံ နိုးဆာ ျပီးကတည္းက ေပ်ာက္သြားတာပါ
က်ေနာ္ ခါးနာေနလို႔ပါ ထိုင္မရပါဘူး ခါးနာေနေတာ့ ဘာမွမလုပ္ခ်င္ဘူးေလ
မီးဖိုထဲမွာ ဒယ္အိုးၾကီး မတာ ဟန္ခ်က္မညီေတာ့ နာသြားတယ္
အဲ့တာေၾကာင့္ အြန္လိုင္းေတာင္မ၀င္နိုင္ပါဘူး :(
ခုျပန္ေရးပါမယ္ အိမ္လည္လည္း မသြားနိုင္ပါဘူး :(
ပုဇြန္ေပါင္းေလးပါ ဘာမွမခက္ပါဘူး
ပုဇြန္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးနဲ႔ေပါင္းထားတာပါ
ပထမဆံုး ေရခ်ိဳပုဇြန္ေတြယူလာပါ
ေက်ာကေန မခြဲပါနဲ႔ ဗိုက္ကေနခြဲပါ ေျပာင္းျပန္ေပါ့
ပံုထဲက ျပထားသလိုေလး စီ ၾကည့္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ နုတ္နုတ္စဥ္းေလး ျဖဴလိုက္ပါ
ဆား ငရုတ္ေကာင္း ျဖဴးပါ
အိမ္မွာ ဆို ထမင္းေပါင္းအိုး အေပၚက ဇကာနဲ႔ေပါင္းနိုင္ပါတယ္
က်ေနာ္တို႔ကေတာ့ steamer နဲ႔ေပါင္းတာ
၁၅မိနစ္ေလာက္ဆိုက်က္ပါတယ္
နွစ္သက္ရာ Sauce ၁မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔တြဲစားနိုင္ပါတယ္
Sauce ေတြကို ေနာက္မွာ ေရးေပးပါမယ္
က်က္သြားရင္ ဒီလုိမ်ိဳးရတယ္ဗ် ပံုက ေသခ်ာမရိုက္လိုက္ရဘူး
ဧည့္သည္က ဗိုက္ဆာတယ္ဆိုျပီး ေလာေလာ ေလာေလာနဲ႔ မသြားတယ္ေလ

ၾကိဳက္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္ စားေကာင္းပါတယ္ စားသြားၾကပါ

Thursday, May 14, 2009

နိဳးဆာဟင္း

နိုးဆာ ဟင္းဆိုတာ ေတာ္ေတာ္ထူးဆန္းပါတယ္
ေမာင္ေ၀ယံ ဖန္ထားတဲ့အၾကံအဖန္ပါ နည္းနည္းရွင္းျပမယ္ေနာ္
တေန႔က ေမာင္ေကာင္းထုိက္စာအုပ္ဖတ္ပါတယ္
ဟာသတပုဒ္ သေဘာက်လို႔မွတ္ထားတယ္ ခ်ဴခ်ာဟာသပါ
အတိုခ်ဳံးျပီးပဲေျပာျပပါ့မယ္ မူရင္းကေတာ့ ေမာင္ေကာင္းထိုက္ ၁၃ မွာရိွပါတယ္
မုဆိုးေတြေတာလိုက္ျပိဳင္ပါတယ္ အာဖရိကမွာပါ ရုရွားက ကိုခ်ဴခ်ာကိုလြတ္ပါတယ္
ဒိုင္လူၾကီးေတြက ေရျမင္းနဲ႔ေရၾကံ့ကလြဲလို႔က်န္တာပစ္နိုင္ပါတယ္လို႔စည္းကမ္းထုတ္ပါတယ္
မုဆိုးေတြ သားေကာင္ပစ္ထြက္ၾကပါတယ္ ၁ေနကုန္သြားတယ္
ျပန္လာေတာ့ သူတို႔မိတာေတြေျပာၾကတာေပါ ဘာ ဘယ္နွစ္ေကာင္ပစ္နိုင္တယ္
ခ်ဴခ်ာကေျပာပါတယ္ က်ေနာ္ နိဳးဆာ ၇ ေကာင္တိတိ ပစ္နိုင္ခဲ့တယ္တဲ့
ဒိုင္လူၾကီးေတြ ဦးေနွာက္ေျခာက္သြားပါတယ္ သူတို႔ နိဳးဆာ ဆိုတာ မၾကားဖူးပါဘူး
ဘာေကာင္လည္းသိရေအာင္ ေနာက္၁ေန႔မွာ ခ်ဴခ်ာေနာက္တိတ္တိတ္ေလးလိုက္ၾကည့္ပါတယ္
ခ်ဴခ်ာေတာထဲ၀င္ပါတယ္ ေတာထဲမွာ သားေကာင္ရွာေနတုန္း
ေတာထဲက ျခံဳပုတ္ထဲကေန ကပၸလီ နီဂရိုး၁ေယာက္ ထြက္လာပါတယ္
ခ်ဴခ်ာကေမးပါတယ္
မင္း ေရျမင္းလားကြ
နီဂရိုးက
No Sir
ခ်ဴခ်ာကေမးျပန္ပါတယ္
ဒါဆုိ ေရၾကံလားကြ
ကိုနီဂရိုးက
No Sir
ခ်ဴခ်ာက ဘာမွမေျပာပါဘူး ဒိုင္းခနဲ ပစ္ထည့္လိုက္ပါတယ္ :D
အဲ့တာ နိဳးဆာ ေကာင္ပါပဲ က်ေနာ္ခ်က္မွာ လူသားဟင္းေတာ့မဟုတ္ပါဘူး
လက္တေလာ အလုပ္အသစ္ ကိစၥ နည္းနည္ရွဳပ္ေနလို႔ No Sir ဆိုတာေလးနဲ႔ေတာင္းပန္တာပါ
ေမာင္ေ၀ယံ နည္းနည္း အလုပ္ရွဴပ္ေနျပန္ပါတယ္ :D တစ္လမွာ ရက္ ၂၀ က အလုပ္ပိေနတာပါ
ေတာင္းပန္ပါတယ္ ခြင့္လြတ္ပါ ေလာေလာဆယ္ နိဳးဆာဟင္းေလးပဲစားသြားပါ
မူရင္းဖတ္ခ်င္ရင္ ေမာင္ေကာင္းထိုက္ ဟာသပေဒသာအမွတ္ ၁၃ စာမ်က္နွာ ၃၁၁
အဲ့ဒီ့မွာဖတ္နိုင္ပါတယ္

ဘိုစာ


ပါးလံုးက က်ေနာ့္ကိုအပ်င္းၾကီးတယ္တဲ့
အဟီး ဟုတ္ပါတယ္ ခုတေလာပ်င္းတာပါပါတယ္
ပါးလံုးေမြးေန႔အတြက္ေနာက္က်မွေရးေပးတဲ့
ေမြးေန႔လက္ေဆာင္ post ေလးပါ ေနာက္က်မွဆုေတာင္းေပးတာခြင့္လြတ္ပါ
Happy Birthday ပါ ပါးလံုး ေမြးေန႔အတြက္ ဘိုစာခ်က္ထားတယ္
Lamb Chop ပါ သိုးနံရိုးကင္ထားတာ
သိုးနံရိုးကေတာ့ Food Center ဒါမွမဟုတ္ butchery ေတြမွာ၀ယ္လို႔ရပါတယ္
Rosemary Herb ကိုသံုးပါတယ္ သိုးသားအတြက္
သိုးသားကို ဆား ငရုတ္ေကာင္း Rosemary နဲ႔နယ္ပါ paprika ရွိရင္ ထည့္နယ္ပါ
ခဏထားပါ အရသာ၀င္ေအာင္ ျပီးရင္ ဒယ္ျပားမွာ ဆီပါးပါးနဲ႔ Pan Fry ပါ
Griller ရွိရင္ Griller နဲ႔ကင္နိုင္ပါတယ္
၁၅မိနစ္ေလာက္မီးေအးေအးနဲ႔ကင္ထားရင္က်က္ပါတယ္
အသားကင္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ Blanching လုပ္ပါ
Blanching ဆိုတာ ေရေႏြးေဖ်ာတာပါ Kitchen အေခၚေပါ့
က်ေနာ္သံုးတာ
မုန္လာဥနီ(Carrot)
ဂ်ပန္သခြား (Zucchini)
ကညြတ္ (Asparagus)
ဘိုစားပဲ(French Bean) အဲ့တာေတြသံုးတာပါ ေနာက္ Grilled Tomato ေလးပါ
သိုုးသားက အီတယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးကင္ထားတာနဲ႔တြဲစားရင္ေကာင္းပါတယ္
လိုက္ဖက္တဲ့ Sauce ကေတာ့ Mint Sauce ပါ ပူစီနံ နံ႔ေလးေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေရေႏြးမွာေဖ်ာပါ မုန္လာဥနီကိုအရင္ထည့္ပါ ေရမဆူခင္
ေရဆူလာရင္က်န္တဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ပါ ၂မိနစ္ေလာက္ထားပါ
ပိုက်က္ေစခ်င္ရင္ ၃မိနစ္ထားပါ ဆယ္ထားလိုက္ပါ
က်ေနာ့္ပံုထဲမွာ ထမင္းဆုပ္ေလးေတြထည့္ထားပါတယ္
ဥေရာပသားေတြကေတာ့ အာလူး၁မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔တြဲစားပါတယ္
ၾကိဳက္သလိုစားပါ အသားက်က္ခါနီးရင္ Juice ေတြထြက္လာပါတယ္
အဲ့တာကို Gravy အေနနဲ႔ဆမ္းစားနိုင္ပါတယ္
ကဲ ပါးလံုးေရ ေမြးေန႔အတြက္ ခ်က္ေပးလိုက္ပါတယ္ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ပါးလံုးမွမဟုတ္ပါဘူး အကိုအမေတြအားလံုး သံုးေဆာင္ပါေနာ္
ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ

Tuesday, May 12, 2009

ထမင္းေပါင္း



ဆိုင္မွာမေရာင္းပါဘူး လာဖတ္တဲ့လူေတြ စားခ်င္ေအာင္လို႔
မဲဆြယ္တာပါ ထမင္းေပါင္းၾကိဳက္တဲ့လူ ရွိမလား မသိဘူး
က်ေနာ္ကေတာ့ၾကိဳက္ပါတယ္ စားၾကေနာ္ အားမနာနဲ႔

လိုအပ္တာက

  • ထမင္း ပန္းကန္လံုးတစ္လံုး(၁ေယာက္စာ)
  • Bok Choy အနည္းငယ္
  • မုန္ညွင္းျဖဴ အနည္းငယ္
  • မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး
  • မွဳိ အနည္းငယ္
  • Chives အနည္းငယ္
  • ပဲသီး အနည္းငယ္
  • ေကာ္မွုန္႔ စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း(အၾကည္)
  • ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ဇြန္း၀က္(အေနာက္)
  • ခရုဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ အနည္းငယ္
  • ဆီ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္(ျဖဴ ၊ နီ) အနည္းငယ္ ဒါးျပားရုိက္
  • တရုတ္နံနံ ၃ပင္ခန္႔(celery သံုးလည္းရပါတယ္ အတူတူပါပဲ)
  • အသား မိမိလိုသေလာက္
  • ေရ ေယာက္ခ်ိဳ ၁ဇြန္းခြဲခန္႔
စတာေတြလိုပါတယ္
အရသာေလးေလးၾကိဳက္မယ္ဆို ဆား အခ်ိဳမွဳန္႔ ထပ္ထည့္နိုင္ပါတယ္
ထမင္းကို အပူေပးထားပါ ပန္းကန္လံုးမွာ ပံုစံရုိက္ထားပါ
ပန္းကန္လံုးကိုအုပ္ထားျပီး ခဏထားပါ
ဟင္းအနွစ္ခ်က္ပါမယ္
ဒယ္အိုးတစ္လံုးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နီ ဆီသတ္ပါ
တရုတ္နံနံထည့္ဆီသတ္ပါ အသားထည့္ပါ(အသားကင္ရွိမယ္ဆို အင္မတန္ေကာင္း)
ေမႊေပးပါ အသား အေပၚေက်ာ အေရာင္ရလာရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ပါ
ေမႊေၾကာ္ေပးပါ ဟင္းရြက္နည္းနည္း ႏြမ္းလာရင္ ေရ(ၾကက္ျပဳတ္ရည္)ထည့္ပါ
အရသာေတြထည့္ပါ ဆူလာေအာင္ေစာင့္ေပးပါ ေကာ္မွုန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ထားပါ
ဆူလာျပီဆိုရင္ ေရေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္မွဳန္႔ကိုေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းျပီးေကာ္ဆြဲေပးပါ
ေကာ္ဆြဲတာသတိထားပါ လက္ျမန္ရင္ ေကာ္ေတြလံုးပါတယ္ ေကာ္ရည္ကိုေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္း
ေယာက္ခ်ဳိက ေမႊေပး အဆက္မျပန္ေစနဲ႔ ေကာ္ပ်စ္လာျပီဆို ထမင္းေပါင္းအေပၚကေလာင္းဖို႔
ေကာ္ရည္ရပါျပီ က်ေနာ္ျပထားတဲ့ျပင္ဆင္ပံုက က်ေနာ့္စိတ္ကူးပါ ၾကိဳက္သလိုျပင္ပါ
ျပီးရင္ ေကာင္းေကာင္း က်က် နန သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီဗ်ာ

Saturday, May 9, 2009

Buffet



ေမာင္ေ၀ယံက Buffet ခ်က္ရပါတယ္ အရင္ကတည္းကခ်က္တာပါ
ဘာရယ္မဟုတ္ဘူး စိတ္ကူးေပၚလာလို႔တင္လိုက္တာ
က်ေနာ္တို႔ဘယ္လိုခ်က္လည္းသိေစခ်င္လို႔ပါ
ၾကည့္ၾကည့္ေနာ္ ေ၀ဖန္ၾကည့္ အေပၚက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္
ေအာက္က Sziechum Beef နည္းနည္းခ်ဥ္စပ္ေလး
အျမဲတမ္း ဒီလို ဒယ္အိုးေတြနဲ႔ခ်က္တာပါ ပင္ပန္းတယ္
A La Carte ေလာက္ပဲ ဒယ္ အေသးေလးနဲ႔ ေၾကာ္တာပါ
Buffet ကေတာ့ ဒီဒယ္နဲ႔ပဲသံုးတယ္ ထမင္းဆိုလည္းဒါနဲ႔ေၾကာ္တယ္
ဘယ္လိုေနလည္း က်ေနာ့္ဘေလာက္လာဖတ္တဲ့ အစ္ကို အစ္မေတြ
အကုန္လံုးကို ဒီဒယ္နဲ႔ခ်က္ေကၽြးရင္ေလာက္မယ္ထင္တယ္ေနာ္ :D
ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစဗ်ာ

အေမမ်ားေန႔

ဒီေန႔ စာေတြလိုက္ဖတ္ပါတယ္ နည္းနည္း အခ်ိန္ရလို႔
အကိုေတြ အစ္မေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား မာတာ မိခင္ မားသား ေမေမ
post ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေရးတာေတြ႔ပါတယ္ ေမာင္ေ၀ယံလည္းေရးခ်င္တာေပါ့
ေမာင္ေ၀ယံက တစ္ဦးတည္းေသာ သားေလး ပါ (ၾကြားတာ)
အိမ္ကိုခြဲ ျပီး စီးပြားရွာေနရတာ ေမေမ့ကိုလြမ္းပါတယ္
မၾကာခင္လည္း အမား(အေမ) ဆီ ျပန္ျဖစ္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္
ဒီေန႔ခ်က္ရတာမ်ားတယ္ ဧည့္သည္မ်ားလို႔
ဟင္းေတြခ်က္ရင္း အေမ့ကိုသတိရေသးတယ္
အေမဘာေတြလုပ္ေနမလည္း သားကိုေရာ သတိရရဲ့လား
ဘယ္ေတာ့မွ အေဖ အေမ သား သံုးေယာက္ ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္းေနနိုင္မလည္း
ေတြးရင္းေတြးရင္း ေမာလာပါတယ္ စီးပြားရွာရတာလည္း ပင္ပန္းပါတယ္
မိေ၀း ဖေ၀း အကုန္ခြဲျပီး လာစြန္႔ရတာပါ
စြန္႔မွ စားရမွာေလ
ျဖစ္နိုင္ရင္ေတာ့ မိသားစုေလး
ေအးေအးေဆးေဆးေနခ်င္တာေပါ့ေနာ္
( ညည္းတာလည္း ခိုရွဳံးေလာက္ပါတယ္)
အစ္ကို အစ္မမ်ား အေမမ်ားေန႔မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ကိုယ္ခ်စ္ေသာ ေမေမ နဲ႔ ေန႔ရက္ေတြကိုေပ်ာ္ရႊင္စြာ ျဖတ္သန္းနိုင္ၾကပါေစ
က်ေနာ့္အနားမွာ မရွိတဲ့ေမေမလည္း က်န္းမာပါေစ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ

ၾကက္သားၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္ေကာင္းေၾကာ္


ဆိုင္မွာဒီေန႔ေရာင္းမယ့္ဟင္းေလးပါ
ရိုးရိုးေလးပါပဲ ၾကက္သားေၾကာ္ေလးပါ
ၾကက္သားကို ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္နဲ႔နယ္ ေၾကာ္တာပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ သံုးျပီးေၾကာ္တာပါ
စားေကာင္းပါတယ္ ၾကက္သြန္နီတို႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ မၾကိဳက္ရင္ေတာင္းပန္ပါတယ္
ေမာင္ေ၀ယံ အခုလုပ္ေနတာ Asian Kitchen မွာပါ မပါမျဖစ္ပါရတဲ့ဇတ္ေကာင္ေတြေလ
ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဂ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ :D
လိုအပ္တာေတြ

ၾကက္သား အတံုးငယ္ေလးေတြ
ခရုဆီ
ဂ်င္း ဒါးျပားရိုက္ နွတ္နွတ္စဥ္း
နံနံပင္အရိုးေလးမ်ား နွတ္နွတ္စဥ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွတ္နွတ္စဥ္း (၁၀က္ကိုၾကက္သြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္)
ဆီ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆီ ေၾကာ္ရန္ အနည္းငယ္ လီတာ၀က္ခန္႔
ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္း လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၀က္
ျပဳလုပ္ပံု
ၾကက္သားကို ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္(အခ်ိဳမဟုတ္) နဲ႔နယ္ပါ ခဏထား ထားပါ အရသာစိမ့္၀င္ေအာင္
ဒယ္အိုး ၁လံုးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနွတ္နွတ္စဥ္းထားတာေလးကို ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေၾကာ္ပါ
မတူးေအာင္သတိထားပါ နည္းနည္းအေရာင္ရလာရင္ခ်ထားပါ ၀ါရံုေလး၀ါလာျပီဆို ဆယ္လိုက္ပါ
ေရႊေရာင္ရမွဆို တူးပါျပီ ဆယ္လိုက္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ဆီစစ္ထားလိုက္ပါ
ၾကက္သားနယ္ထားတာကို ဆီအိုးထဲမွာ ခဏေၾကာ္လိုက္ပါ
အေပၚေၾကာတင္းျပီး အရသာေတြ အဟာရေတြ အျပင္မထြက္ေတာ့ေအာင္ပါ
ျပီးျပီဆို ဆီအိုးကိုဖယ္ထားလိုက္ပါ ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ အိုးတစ္လံုးယူပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း နံနံပင္ နွတ္နွတ္စဥ္း ကိုဆီသတ္လိုက္ပါ
ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ အရသာထည့္ပါ ေမႊေပးပါ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ပါ
ၾကက္သားက်က္ရင္ရပါျပီ မီးဖိုေပၚကခ်လိုက္ပါ
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလး ျဖဴးျပီး ပန္းကန္ေလးနဲ႔ျပင္ သံုးေဆာင္ပါ

Friday, May 8, 2009

ထမင္း၀ိုင္းေလး


ဟင္းခ်က္နည္းေတြပဲေရးေနတာ ပ်င္းပါတယ္
မမိုးေကာင္းသူတို႔ မျမဴးတို႔လို ထမင္း၀ိုင္းေလးေတြေရးခ်င္ပါတယ္
စမ္းေရးၾကည့္မယ္ :D ဒီေန႔ခ်က္စားတာေလးပါ
ဘဲသား ခရမ္းကၽြတ္သီး ဆီျပန္
ကင္ခ်ီ
ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းခ်ိဳ
ပဲပင္ေပါက၊္ၾကက္သား၊မွိဳ ဟင္းရြက္စံုေၾကာ္
ဒါေတြစားပါတယ္ ဘဲသားက အီပါတယ္
ကင္ခ်ီလိုမ်ိဳး အခ်ဥ္ေလးနဲ႔မွလိုက္တာပါ
ဟင္းခ်ိဳက်ေတာ့ စပ္စပ္ေလး ေသာက္ခ်င္တာ စြမ္းထန္း လိုမ်ိဳးေပါ့
ပဲပင္ေပါက္ ၾကက္သားမွိဳ ဟင္းရြက္စံုကေတာ့ ေပါက္ကရေၾကာ္လိုက္တာ
တစ္ခါတစ္ေလ ေပါက္ကရေၾကာ္တာစားေကာင္းတယ္ေလ
ဘဲသားဆီျပန္ကို
ဘဲသား အရိုးလြတ္(အရိုးပါလည္းရပါတယ္ က်က္တာျမန္ေအာင္ပါ အရိုးလြတ္က)
ခိုးစားတာေလ သိတယ္မဟုတ္လား :D ၾကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုတ္သီးစိမ္းဒါးျပာရိုက္ နံနံပင္ စပါးလင္ ဂ်င္း
နႏြင္းမွဳန္႔ အေရာင္တင္မွဳန္႔ ငံျပာရည္ အခ်ိဳမွဳန္႔တို႔နဲ႔ခ်က္ထားတာပါ
ဘဲသားကိုေတာ့ အရသာနယ္ပါ ခရုဆီနည္းနည္းထည့္နယ္ရင္ပိုစားေကာင္းပါတယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကို Blender နဲ႔ မညက္တညက္ၾကိတ္လိုက္တယ္ ဆီသတ္တယ္
အနံေပ်ာက္ျပီးဆီျပန္လာေအာင္ မီးအေနေတာ္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္ ဘဲသားကိုပါေရာလိွမ့္ပါတယ္
က်က္ခါနီးမွ ခရမ္းကၽြတ္သီး ေလးျခမ္းစိတ္ထည့္လိုက္တယ္ စပါးလင္ဒါးျပာရိုက္ထည့္တယ္
က်က္ရင္ ေဘးမွာခဏထားပါ
ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳ
လြယ္တာမွ လြယ္လြယ္ေလး သူ႔ထက္လြယ္တာမရွိပါဘူး
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ဂ်င္း ငရုတ္သီး နံနံပင္ ဂ်င္း ၾကက္ျပဳတ္ရည္
ဒါေတြလိုပါတယ္ ၾကက္သြန္နီကို ေလးျခမ္းစိတ္ပါ
ငရုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာေလးေတြကိုလည္း ဒါးျပားရိုက္ပါ
ဂ်င္း လည္း ပါးပါးလွီး ဒါးျပားရိုက္ နံနံပင္ကေတာ့အပင္လိုက္ထည့္လိုက္တယ္
အျမစ္ေတြေတာ့မပါဘူးေပါ့ေနာ္ :D စြမ္ထန္ အဖတ္ရွိရင္ ထည့္နိုင္ပါတယ္
အတူတူပဲ ပိုေကာင္းပါတယ္ က်ေနာ္တို႔ေတာ့မရွိလို႔ မထည့္ေတာ့ဘူး
သံပုရာရည္ ဆား အခ်ိဳမွဳန္႔ သံုးျပီး အရသာထည့္ပါတယ္ အရသာကေတာ့ လိုသလိုခ်ိန္ပါ
မီးေရာင္ရယ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္က အဆီရယ္ေရာျပီး ပံုက ျဖဴသြားတယ္ သည္းခံပါ
ကင္ခ်ီ လုပ္နည္းေရးျပီးသားပါ ညွပ္ျပီး စားရုံပါပဲေပါက္ကရေၾကာ္ထားတဲ့ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္ကေတာ့မတင္ေတာ့ဘူး
ၾကည့္မေကာင္းလို႔
ဒီpost က မေန႔ကတည္းကတင္မလို႔ပါ ၾကာဇံသုတ္ျပီးတာနဲ႔ DNS ဆိုလား ဘာလား
က်သြားတယ္ ဘယ္မွလည္းမသြားလိုက္ရဘူး ဘာမွလည္းမလုပ္လိုက္ရဘူး
အကိုေတြ အမေတြဆီ မလည္လိုက္ရဘူး :(
ျပီးေတာ့ ဒီဟင္းေတြက မီးဖိုေခ်ာင္ထဲက စားဖိုမွဳးေတြ ခိုးစားတဲ့ဟင္းေတြပါ
ျဖစ္သလိုခ်က္ထားတာပါ မျမဴးတို႔ မမိုးေကာင္းသူတို႔လို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ စားခ်င္စရာ မရွိရင္
ေမာင္ေ၀ယံ ကိုသည္းခံေပးၾကပါ ေဖာင္စီးရင္းေရငတ္ေနလို႔ပါ :D ခိုးခ်က္တာေတြေလ
မိရင္ warning ပဲ တိုးတိုးေနာ္ ေတာ္ၾကာ Chef ၾကီးၾကားသြားမယ္

ၾကာဇံသုတ္မယ္


မေရးတာေတာ္ေတာ္ၾကာသြားပါတယ္
အကိုေတြ အမေတြဆီလည္း မလည္တာၾကာပါျပီ
ေမာင္ေ၀ယံတစ္ေယာက္ ဘာေတြျဖစ္ေနမွန္းမသိပါဘူး
ရွဳပ္ေနတာပါပဲ အခုျပန္ေရးပါေတာ့မယ္ ၾကာဇံသုတ္ေလး
ၾကာဇံကို ပင္လယ္စာနဲ႔သုတ္တာပါ ထိုင္း style လို႔ေျပာတာပဲ
စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္ဗ် စားခ်င္စားနိုင္ေအာင္လို႔
လိုအပ္တာကေတာ့

  • ၾကာဇံ အနည္းငယ္
  • ပင္လယ္စာမ်ား အနည္းငယ္(ျပဳတ္ျပီး အတံုးေလးေတြတံုးထားပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး အေစ့ထုတ္ ပါးပါးလွီး
  • ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး ပါးပါးလွီး
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁ပင္ လက္နွစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ပါ
  • ငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
  • သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သံပုရာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
လြယ္ပါတယ္ ၾကာဇံကို ျပဳတ္ပါ ကတ္ေၾကးေလးနဲ႔ ျဖတ္ေပးပါ
ရွည္ေနရင္သုတ္လို႔မေကာင္းပါဘူး က်န္တာအားလံုးကိုေရာျပီး
ဇလံု တလံုးမွာ နယ္ေပးပါ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္ဆီထည့္ပါ
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကိုဒါးျပားရိုက္ျပီး ပါးပါးလွီးထည့္လိုက္ပါ
ရိုးရိုးရွင္းရွင္းေလးပါပဲ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ အသားနွစ္သက္ရာသံုးပါ
သတ္သတ္လြတ္စားမယ္ဆို အသားမပါဘဲ ပဲငံျပာရည္နဲ႔သုတ္ပါ
ပဲငံျပာရည္ကေတာင္ပိုေကာင္းပါတယ္ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ