လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Wednesday, December 31, 2008

နွစ္သစ္မဂၤလာပါ

╔══╦══╦══╦══╗
  ╚═╗║╔╗║╔╗║╔╗║
  ╔═╝║║║║║║║╚╝║
  ║╔═╣║║║║║╠═╗║
  ║╚═╣╚╝║╚╝╠═╝║
  ╚══╩══╩══╩══╝
¤ø„¸¨°º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨¸„ø¤º°¨
¨°º¤ø„¸ HaPpY ¸„ø¤º°¨
¸„ø¤º°¨ NeW yEaR``°º¤ø„¸
¸„ø¤º ``°º¤ø„¸ ¤ø„¸¨°º¤ø„¸¸„
ဒီနွစ္ကေတာ့ေတာ္ေတာ္ပင္ပန္းပါတယ္
မနွစ္ကျမန္မာျပည္မွာဆိုေတာ့သိပ္အလုပ္မမ်ားဘူး
ဒီနွစ္ေတာ့၁၃နာရီဆက္တိုက္မတ္တပ္ရပ္ေနရတာ
ေတာ္ေတာ္ေညာင္းသြားတယ္
သူမ်ားေတြေအာ္ေနတဲ့အခ်ိန္ကိုယ္ကေၾကာ္ေလွာ္ေနရတာ
တခါတေလ စားဖိုမွဴးဘ၀က သနားဖို႔ေကာင္းပါတယ္
စားဖိုမွဴးမွမဟုတ္ပါဘူး Food & Beverage နယ္ပယ္ကလူေတြ
သူမ်ားေတြနဲ႔မတူပါဘူး
သူမ်ားစားဖို႔လုပ္ေပးေနရသူေတြေလ
သူမ်ားေတြစားေနတဲ့အခ်ိန္္ကိုယ္က စားဖို႔လုပ္ေပးေနရတာေလ
ေဖာင္စီးရင္းေရငတ္ဆိုတာေပါ့

Friday, December 26, 2008

DimSum လုပ္ပံုေလးေတြ

DimSumလုပ္တာကိုဓါတ္ပံုရိုက္ျပီးရွင္းျပထားပါတယ္
္ဗီဒီယိုကေတာ့ကြန္မေကာင္းလို႔ပါ မရွင္းရင္လည္းခံခြင့္လြတ္ပါ
ကၽြန္ေတာ့္ presentation မေကာင္းလို႔





Wednesday, December 24, 2008

MerryXmas

ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ခရစ္စမတ္ျဖစ္ၾကပါေစဗ်ာ
ဒီနွစ္ေတာ့အလုပ္မရွဳပ္ဘူးဗ်
စီးပြားေရးေတြက်လို႔လားမသိ
မနွစ္ကေတာ့ေတာ္ေတာ္အလုပ္ရွဳပ္တယ္
ေပ်ာ္ဘို႔လည္းေကာင္းတယ္
ဒီနွစ္ကေတာ့ပထမဆံုးအိမ္နဲ႔ခြဲတာပထမဆံုးပဲ
သယ္ရင္းေတြလည္းလြမ္းတယ္
ေနာက္နွစ္ေတာ့ဘယ္ေရာက္မလည္းမသိဘူး
ျဖစ္နိုင္ရင္သယ္ရင္းေတြနဲ႔ပဲေပ်ာ္ခ်င္တယ္
ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ေလေပ်ာ္ရႊင္ပါေစက်န္းမာပါေစ

Tuesday, December 23, 2008

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

ကၽြန္ေတာ္ဘေလာက္ကိုစေရးတာblogspotမွာပါ
ခက္တာကblogspot ကဗမာျပည္မွာbannedျဖစ္ေနတယ္ေလ
ဗမာျပည္ကသူငယ္ခ်င္းေတြကိုသိေစခ်င္တယ္
ကၽြန္ေတာ့္blogေလးကိုခက္တာကမသိဘူး
Domain ေျပာင္းတာကိုမသိတာ
ကၽြန္ေတာ္ကပိန္းတယ္ေလကြန္ပ်ဴတာဗဟုသုတမွမရွိ
ဦးရွင္ၾကီး(ကိုသံလြင္သား)ကကၽြန္ေတာ့္ကိုေျပာျပတာ
ဗမာျပည္မွာၾကည့္လို႔ရမယ္Domainကိုခုေတာ့ကၽြန္ေတာ့္blog
ဗမာျပည္မွာၾကည့္လို႔ရျပီ ဒီမွာပါ
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ကိုသံလြင္ေရ

Monday, December 22, 2008

စားခ်င္တာေလးေတြ





ဓါတ္ပံုမ်ားအတြက္ whiteghostlay@gmail.com ကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္

လြမ္းမိတာေတြ

ဒီေန႔အလုပ္မရွုပ္ဘူးေလ
Kitchen ထဲမွာရွမ္းေခါက္ဆြဲလုပ္စားတယ္
မစားတာၾကာေတာ့ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္
ေနာက္ျပီးေတာ့ေရွာက္ခ်ိဳသီးသုတ္စားၾကတယ္
ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူးဗမာျပည္ကိုလြမ္းတယ္
လွည္းကေလးနဲ႔ေရာင္းတဲ့ေရခဲစိမ္ေရွာက္ခ်ိဳသီး
သစ္ေတာ္သီးကိုလြမ္းတယ္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကိုလြမ္းတယ္
ဗမာရိဳးရာအစားအစာေတြလြမ္းတယ္
personnal ေတြပါလာတာခြင့္လႊတ္ပါ
blogspot ၂ခုခြဲမေရးနိုင္ေတာ့လို႔ပါ

Saturday, December 20, 2008

လုပ္မိလုပ္ရာ

ဒီေန႔အခ်ိန္ေတြပိုေနတာနဲ႔ Kitchen ထဲမွာ
Counter Scale ၁လံုးနဲ႔ေပါက္ကရေလ်ာက္လုပ္တာပဲ
အေလးခ်ိန္ေလးေတြေလ
စားပြဲဇြန္း,လက္ဘက္ရည္ဇြန္း,သူတို႔၁ဇြန္းကိုဘယ္ေလာက္ေလးလည္း
ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ကၽြန္ေတာ္ေရးလိုက္ရင္ဂရမ္ေတြနဲ႔ကိုး
ခ်ိန္ရခက္မွာစိုးတယ္ အဲ့တာေၾကာင့္
ပဲငံျပာရည္အေနာ္ကစားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းကို ၁၅ဂရမ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းကို ၁၀ဂရမ္
ခရုဆီစားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းကို၂၀ဂရမ္
Tomato ketchup စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းကို၂၀ဂရမ္
Sambal Chili စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းကို ၁၅ဂရမ္
ဆားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း ၅ဂရမ္
သၾကားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း၄ဂရမ္
MSGလက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း၃ဂရမ္
ထမင္းတရုတ္ပန္းကန္လံုးအနက္၁လံုး၃၅၀ဂရမ္
ခ်ိန္မိသမ်ွကေတာ့ဒါပါပဲ ေနာက္အားရင္ဆက္ခ်န္ဦးမယ္ :P

DimSum


DimSum ကနာမည္ၾကီးတရုတ္စာ၁မ်ိဳးပါခံတြင္းလိုက္စာစာရင္း၀င္
အမ်ိဳးေပါင္းေျမာက္ျမားစြာရွိပါတယ္ နာမည္ၾကီးတာကေတာ့
ေပါက္ဆီ အသားေပါင္း ေကာ္ျပန္႔ ဖက္ထုတ္ အမ်ားၾကီးပါ
ေကာ္ျပန္႔လည္း DimSum စာရင္း၀င္ပါ ခုေရးမွာလုပ္ရလြယ္တဲ့
အသားေပါင္းပါ ပုဇြန္,ၾကက္သား,ၾကိဳက္တာသံုးနိုင္ပါတယ္
ေရာသံုးလည္းရတယ္တရုတ္လို SiewMai လို႔ေခၚတယ္
Chicken and Prawn SiewMai

ၾကက္သား(ၾကိတ္ထားပါ)................၂၀၀ဂရမ္
Wanton Skin................................၁ထုတ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္(နုတ္နုတ္စဥ္း).........၂ပင္
ၾကက္ဥ...........................................၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ(နုတ္နုတ္စဥ္း).......စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းစီ
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.......................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
နွမ္းဆီ..........................................စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
ေကာ္မွုန္႔(corn flour)................စားပြဲဇြန္း၃ဇြန္း
ဆား,ငရုတ္ေကာင္း,အခ်ိဳမွုန္႔.......လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
အရသာကိုလိုသလိုျပင္ပါအေပါ့ၾကိဳက္ရင္အေနေတာ္ပါ
ျပဳလုပ္ပံု
ဇလံုအၾကီး၁လံုးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားေရာထည့္ပါ
သမေအာင္ေသခ်ာေမႊပါ ဖက္ထုတ္ဖတ္ ကို အနားမ်ားျဖတ္ပါ
ေလးေဒါင့္မွ ၈ေဒါင့္ျဖစ္လာမည္ အလယ္တြင္ အစာသြပ္ပါ
လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းအနားသားေလးမ်ားကိုလိုက္ပိတ္ပါ
လက္နွင့္အနည္းငယ္ညိွေပးပါ ၁၅မိနစ္ေပါင္းျပီးလ်င္စားသံုးနိုင္ပါျပီ
ဓါတ္ပံုမ်ားနဲ႔ထပ္ျပပါမယ္

Tuesday, December 16, 2008

ပုဇြန္ဆီျပန္


ပုဇြန္အခ်ိဳဆီျပန္ခ်က္ေလးပါ......ေရခ်ိဳပုဇြန္ဆိုေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္
ပုဇြန္ရယ္ ၾကက္သြန္နီရယ္နႏြင္းရယ္အခ်ိဳခ်က္တာပါ
လိုအပ္တာကေတာ့ေရခ်ိဳပုဇြန္(ၾကိဳက္ရာသံုးပါ)
ၾကက္သြန္နီ၂ဥ,ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္
နႏြင္းမွုန္႔,ဆီ,နံနံပင္(သို႔)ပင္စိမ္း,ဆား,အခ်ိဳမွုန္႔
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴကိုနွတ္နွတ္စဥ္းပါ
ပုဇြန္ကိုဆားဆႏြင္းနယ္ပါ
အိုး၁လံုးမွာဆီတည္ပါ ၾကက္သြန္ဆီသတ္ပါ
ပုဇြန္ထည့္ပါ လံုးေပးပါ အရသာထည့္ပါ
ေရေလးနည္းနည္း(ဇြန္းခြက္အေသး၁ခြက္)ထည့္ပါ
မီးေအးေအးနဲ႔တည္ပါ ေကြးရင္က်က္ပါျပီ နံနံပင္ သို႔ ပင္စိမ္းအုပ္ပါ
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ ဒါကအခ်ိဳၾကိဳက္သူေတြအတြက္ပါ
ခ်ဥ္စပ္ၾကိဳက္မယ္ဆိုခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္အေရာင္တင္မွုန္႔
ထည့္ခ်က္နိုင္ပါတယ္

ငါးဖယ္သုတ္


ငါးဖယ္သုတ္ေလးကေတာ္ေတာ္ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ
ခံတြင္းျမိန္တာေပါ့စားလို႔ေကာင္းမွာပါ လိုအပ္တာေတြက
ငါးဖယ္လံုး........အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ......အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီး)
ေဂၚဖီ................အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီး)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.....အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ဆီက်က္......၂ဇြန္း
ဆား,အခ်ိဳမွုန္႔.........အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးမွုန္႔..........အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္(ၾကိဳက္လ်င္)
နံနံပင္
ျပဳလုပ္ပံု
ဇလံု၁လံုးယူပါ,ငါးဖယ္လံုးကိုပါးပါးလွီးပါ
ငါးဖယ္နွင့္က်န္ေသာအရာမ်ားဇလံုထဲသို႔ထည့္ပါ
ဆီက်က္ အရသာ ငရုတ္သီးမွုန္႔ထည့္ပါ
အရသာနွံေအာင္နယ္ေပးပါ
အားလံုးျပီးရင္နံနံပင္ေလး,ၾကက္သြန္ေၾကာ္
အုပ္ျပီးစားလို႔ရပါျပီ
ဓါတ္ပံုကိုမက်ဴတီဆီကယူထားတာပါ

ဟင္းခ်က္သူရဲ့ခံစားခ်က္

ဟင္းခ်က္နည္းေတြပဲေလရွည္ေနရတာမေကာင္းပါဘူး
ခ်က္တဲ့စိတ္ေနစိတ္ထားေလးလည္းေျပာခ်င္ပါတယ္
လူတိုင္းနီးပါးဟင္းခ်က္ၾကပါတယ္ ဒါပမဲ့အရသာေတြမတူပါဘူး
ခ်က္နည္းတူတူပဲ ထည့္တဲ့ပစၥည္းခ်င္းလည္းတူတူပဲ
ဘာေတြကြာပါသလည္း......စိတ္ေနစိတ္ထားေလးပါ
ကၽြန္ေတာ္ေျပာတာစိတ္ထားမေကာင္းဘူးလို႔မဟုတ္ဘူးေနာ္
အေမေတြခ်က္တဲံဟင္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားစားဘူးမွာပါ
စားလို႔ေကာင္းၾကတယ္ဟုတ္........မစားရတာၾကာရင္လြမ္းၾကမွာပါ
ဘာလို႔လည္းဆိုေတာ့ အေမရဲ့ေမတၱာ ေစတနာက ဟင္းထဲမွာပါလို႔ပါ
သားသမီးေတြစားဖို႔ခ်က္တဲ့အေမရဲ့ေစတနာကစားေကာင္းတာပါ
ကၽြန္ေတာ္တို႔ဟင္းခ်က္ရင္ေစတနာမထည့္နိုင္ေတာင္မွေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္
ခ်က္မယ္ဆိုေတာ္ေတာ္စားေကာင္းမွာပါ
လူတိုင္းဟင္းကိုအခ်ိန္ေပးမခ်က္နိုင္ပါဘူး အလုပ္ကိုသြားဖို႔ေက်ာင္းသြားဖို႔
အမ်ားၾကီးရွိပါတယ္ ဒါေပမဲ့ခ်က္ခါနီးေလးမွာေပ်ာ္စရာေလးျဖစ္ျဖစ္ေတြးျပီး
ခ်က္ၾကည့္ပါ ပိုစားေကာင္းမွာပါ အၾကံေပးတာပါ ကၽြန္ေတာ္ကိုယ္တုိင္လည္း
အဲ့ဒီ့နည္းအတုိင္းပဲခ်က္ပါတယ္

Monday, December 15, 2008

ကင္ခ်ီလုပ္နည္း


Koreaကားေတြၾကိဳက္တဲ့လူေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္
ကင္ခ်ီကိုလည္းၾကိဳက္မ်ားၾကိဳက္မလားထင္ျပီးေရးတာပါ
ခံတြင္းျမိန္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ နဲနဲေတာ့အနံျပင္းတယ္
Korea Kimchi ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မုန္ညင္းရြက္(chinese cabbage)
  • မုံလာဥအေသးေလးမ်ား(Turnip)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္
  • ျငဳတ္သီးအနွစ္
  • သၾကား
  • ဆား
  • ဂ်င္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ
  • MSG
  • နွမ္းဆီ
  • နွမ္းေစ့
ျပင္ဆင္ပံု
မုန္ညင္းရြက္,မုန္လာဥေလးမ်ားကို ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္သန္း၁ေခ်ာင္းစာလွီးပါ
မုန္ညင္းရြက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးပါဆားနယ္ပါ သပ္သပ္ထားပါ
ဂ်င္းနွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအနွစ္ျဖစ္ေအာင္ သီးျခားစီေထာင္းပါ
ျပဳလုပ္ပံု

ဆားနယ္ထားေသာမုန္ညင္းရြက္ႏြမ္းအိပါကေရစင္ေအာင္ျပန္ေဆးပါ
ၾကက္သြန္နွင့္ဂ်င္းကို ငရုတ္သီးအနွစ္နွင့္ေရာနယ္ပါ,အရသာထည့္ပါ
မုန္ညင္းရြက္ကိုနယ္ပါ,မုန္လာဥ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ကိုလည္းေရာနယ္ပါ
ငရုတ္သီးအနွစ္ နွင့္ မုန္ညင္းရြက္ဆားနယ္မွ အရည္ရလာပါမယ္
အဖတ္ေတြအကုန္လံုးကို ရလာတဲ့အရည္ျမဳပ္ေအာင္စိမ္ထားေပးပါ
အရည္နည္းတယ္ဆို ဆားရည္ေဖ်ာ္ျပီးထည့္နိုင္ပါတယ္
မငံေစဖို႔ေတာ့သတိထားပါ (မေဆာင္းေျပာလို႔ က်န္ခဲ့တာ ျပန္ျဖည့္ထားတာပါ)
အရည္ကိုျမဳတ္ေအာင္ထားပါနွမ္းေစ့ေလးမ်ားအေပၚမွျဖဴးပါနွမ္းဆီထည့္ပါ
အခ်ဥ္ေပါက္လ်င္ပံုး၁ခုထဲထည့္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားတိုင္ပါျပီ

Friday, December 12, 2008

ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္

ဗမာျပည္ကထြက္လာရင္ဗမာစာေတာ့လြမ္းမွာပဲ
ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့လြမ္းတယ္
ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလည္းၾကိဳက္မယ္ထင္ပါတယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............၃,၄လံုး
မွ်င္ငပိ.......................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ...............၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ..............အနည္းငယ္
ပုဇြန္ေျခာက္..............အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း.............၂ေတာင့္
နံနံပင္........................အနည္းငယ္
နႏြင္းမွဳန္႔...................အနည္းငယ္
အခ်ိဳမွဳန္႔..................အနည္းငယ္
ဆီ........................စားပြဲဇြန္း၄ဇြန္း

ၾကက္သြန္နီ,ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို နွတ္နွတ္စင္းပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္းအတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးပါ
ပုဇြန္ေျခာက္ကိုေရစိမ္ပါ.ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ပါ
ဒယ္အိုး၁လံုးမွာၾကက္သြန္ျဖဴ,နီ ဆီသတ္ပါ
နႏြင္းမွဳန္႔ထည့္ပါၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငပိ,ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ အားလံုးႏြမ္းေအာင္ဆီသတ္ပါ
ျပီးရင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ျဖစ္ေအာင္တည္ပါ
မီးေအးေအးေလးနဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ဆိုရပါျပီ
က်က္ရင္ငရုတ္သီစိမ္းေလးဒါးရိုက္ျပီးထည့္ပါ
နံနံပင္အုပ္လိုက္ရင္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငပိခ်က္ရပါျပီ

Tuesday, December 9, 2008

ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္


ကုန္းေဘာင္ဆိုရင္လူေတြကကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္လို႔ေျပာၾကပါတယ္
ကုန္းေဘာင္ရဲ့သမိုင္းက Chef နာမည္ကေနစပါတယ္
Chef Gong Bao က ဒီေၾကာ္နည္းကိုထြင္ခဲ့တာပါ
တရုတ္လို က်ီး ကၾကက္ကိုအဓိပၸယ္ေဆာင္တာပါ
ကုန္းေဘာင္ၾကီးဆိုတာကကုန္းေဘာင္stlyeၾကက္ေၾကာ္ပါ
ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ဆိုတာမွားေနပါတယ္
ေလေက်ာေလးနည္းနည္းရွည္တာပါ
ဘာျဖစ္ျဖစ္စားၾကမွာပါပဲ....
ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္
ၾကက္သား............အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ား...၂၂၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ(အေနေတာ္အတုံးေလးမ်ား).............၅၀ဂရမ္
ငရုတ္သီးအနီအေျခာက္....................................၄ေတာင့္
ဆီ.................................................................အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္(အေနာက္)...........................၁ဇြန္း(စားပြဲဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္).............................၁ဇြန္း(စားပြဲဇြန္း)
ခရုဆီ....................................................၁ဇြန္း(စားပြဲဇြန္း)
ေကာ္မွုန္႔......................................................အနည္းငယ္
ဆား......................................၁ဇြန္း(လက္ဘက္ရည္ဇြန္း)
အခ်ိဳမွုန္႔(စားလ်င္).............ဇြန္း၀က္(လက္ဘက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ျမိတ္(လက္၂ဆစ္တိုင္ျဖတ္ထား)..အနည္းငယ္
ဂ်င္း(ပါးပါးလွီး)............................................အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ(ပါးပါးလွီး)...............................အနည္းငယ္
ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကိုေကာ္မွုန္႔နွင့္နယ္ပါ.....
ဆီအိုးတြင္ အေပၚရံတင္းရုံနွစ္ေၾကာ္ပါ,ျပီးလ်ွင္သပ္သပ္ထားပါ
ဒယ္အိုးတြင္ဆီပူေအာင္တည္ပါငရုတ္သီးအေျခာက္ကိုပြျပီး
ကၽြတ္လာေအာင္ေၾကာ္ပါျပီးလ်င္ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျမိတ္
ေရာထည့္ဆီသတ္ပါေမႊေပးပါ
ၾကက္သားနွင့္အရသာထည့္ျပီးအရသာနွံေအာင္ေမႊေပးပါ
အားလံုးနွံျပီဆိုရင္သံုးေဆာင္ပါေတာ့
့နွမ္းဆီၾကိဳက္ရင္နည္းနည္းျဖဴးနိုင္ပါတယ္
မဂစ္ဂဲလ္ရဲ့အာက်ဴပါ....... :peace:

Monday, December 8, 2008

ဆႏြင္းမကင္း


ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ
အဓိကဟင္းေတြေရးတာမ်ားေနျပီေလအခိ်ဳပြဲေလးေရးမလားလို႔
နည္းနည္းေတာ့အလုပ္ရွုပ္ပါတယ္
စိတ္မပူပါနဲ႔ Short cut နည္းေလးပါလြယ္မွလြယ္
ဆန္............၄လံုး
သၾကား......၈၀၀ဂရမ္
အုန္းနိဳ႔.......၃၀၀မီလီလီတာ
ဆီ............၃၀၀မီလီလီတာ
ဘိန္းေစ့(နွမ္းေစ့) အနည္းငယ္
ဆား,ဆႏြင္း....အနည္းငယ္
ဆန္ကိုမလုပ္ခင္၁ရက္ၾကိဳေရစိမ္ပါ
Blender တြင္ဆန္နွစ္ျဖစ္ေအာင္ၾကိတ္ပါ
အုန္းနို႔နွင့္ဆန္နွစ္သမေအာင္ေမႊေပးပါ
သၾကားထည့္ပါ,ဆားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းထည့္ပါ
အိုး၁လံုးတြင္ဆီထည့္ပါ,ဆႏြင္းဆီသတ္ပါ
မုန္႔နွစ္ထည့္ပါမီးေအးေအးနွင့္ၾကိဳပါမုန္႔နွစ္က်က္ျပီး
ေရခန္းလ်င္ဘန္း၁ဘန္းကိုဆီသုတ္မုန္႔နွစ္ထည့္္
နွမ္းေစ့(သို႔)ဘိန္းေစ့ျဖဴး
Ovenထဲထည့္ဖုတ္ပါ
၁၆၀C တြင္ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ဖုတ္ပါ
Oven မရွိသူမ်ားအေပၚမီးေအာက္မီးသံုးနိုင္ပါတယ္

Thai Fish Cake


ထိုင္းငါးဖယ္ဆုပ္ပါ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ခံတြင္းျမိန္တယ္
အားလံုးလုပ္နိုင္ေအာင္လို႔ေရးေပးလိုက္တယ္
ငါး(အတံုးေသးမ်ား)...............၃၀၀ဂရမ္(အရိုးလြတ္)
Red Curry Paste................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲသီး......................................၅၀ဂရမ္(နုတ္နုတ္စဥ္း)
ေရွာက္ရြက္(ပါးပါးလီွးပါ)........၃-၄ရြက္
ငရုတ္သီးနီ...............၂ေတာင့္(အေစ့ထုတ္နုတ္နုတ္စဥ္း)
ငံျပာရည္.................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္ဥ....................၁လံုး
ေျပာင္းဖူးေကာ္မွုန္႔....စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
သၾကား..........လက္ဘက္ရည္၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
ဇလံု၁ခုတြင္
ငါးနွင့္RedCurryPasteကိုေရာနယ္ပါျပီးလ်ွင္
Blender ထဲတြင္Paste ျဖစ္ေအာင္ၾကိတ္ပါ
ပဲသီးငရုတ္သီးနီေရွာက္ရြက္အရသာထည့္ပါ
သမေအာင္နွင့္က်စ္လစ္ေအာင္အနည္းငယ္အားသံုးျပီး
နယ္ေပးပါ သမလ်င္ လက္၁ဖက္တြင္ဆီသုတ္ျပီး
က်န္လက္၁ဖက္မွ အလံုးေလးမ်ားလံုးျပီး
ဆီသုတ္ထားေသာလက္မွ ညီညာေအာင္ဆုပ္ေပးပါ
ပန္းကန္တြင္ဆီသုတ္ျပီးငါးဆုပ္လံုးေလးမ်ားအားညီညီညာညာစီပါ
ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္၇မိနစ္ေပါင္းပါျပီးလ်င္ေၾကာ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါျပီ
ေၾကာ္ရန္
ဆီအိုးတည္ပါ..ၾကက္ဥေခါက္ထားပါ,ေကာ္မွုန္႔အနည္းငယ္လိုပါသည္
ငါးဆုပ္မ်ားကိုၾကက္ဥတြင္နွစ္ပါျပီးလ်င္ေကာင္မွုန္႔ကပ္ပါ..
ဆီပူလ်င္ေၾကာ္နိုင္ပါျပီ
Sweet Chilli Sauce နွင့္တြဲဘက္စားနိုင္ပါတယ္
*Red Curry Paste နွင့္ Sweet Chilli Sauce
Super Markets မ်ားတြင္၀ယ္နိုင္ပါသည္

Saturday, December 6, 2008

ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲ


ဒါကစီဗံုးက အာက်ဴပါ
ကိုရီးယားေခါက္ဆဲြက ခ်ိဳပါတယ္
လူေတြၾကိဳက္ၾကမယ္လို႔ထင္ပါတယ္
ကၽြန္ေတာ္ေတာ့၁ခါ၁ေလစားပါတယ္
ၾကိဳက္လည္းၾကိဳက္ပါတယ္
ကိုရီးယာပဲေခါက္ဆြဲ
၁.Udon Noodle ..................၁၅၀ဂရမ္
၂.Black Bean(ပဲငပိ)..............၃၀ဂရမ္
၃.သၾကား.....................စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း
၄.ၾကက္သြန္ဆီက်က္........အနည္းငယ္
၅.နွမ္းဆီ..........................အနည္းငယ္
Udon noodle ကိုျပဳတ္ပါ ေပ်ာ့ေအာင္ Udon
မရွိရင္လည္းအဆင္ေျပတဲ့ေခါက္ဆြဲသံုးပါ
ျပီးရင္သပ္သပ္ထားပါ
ဒယ္အိုး၁လံုးမွာပဲငပိရယ္သၾကားရယ္မီးေအးေအးသံုးျပီး
သမေအာင္ေမႊေပးပါ ပဲငပိေက်ရင္ရပါျပီ
ေခါက္ဆြဲရယ္ဆီက်က္ေတြရယ္ပဲငပိကိုေမႊပါ
ျပီးရင္နွမ္းေစ့ေလးေတြျဖဴးျပီးစားလို႔ရပါျပီ
စီေဘာက္ကလိေမၼာ္သီးေက်းဇူးတင္ပါတယ္
အခုလိုေတာင္းတဲ့အတြက္
အာလံုးစားခ်င္တာရွိရင္စီေဘာက္မွာေတာင္းနိုင္ပါတယ္

ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးပါ


အမ်ားစုၾကိဳက္ၾကတဲ့ဟင္းေလးပါစားလို႔လည္းေကာင္းပါတယ္
ေနာက္ျပီးအေရးၾကီးပုဂၢဳိလ္ကေတာင္းတာလည္းပါပါတယ္ :D
စာေရးမေကာင္းေတာ့သည္းခံဖတ္ၾကပါေနာ္
ခိ်ဳခ်ဥ္ေၾကာ္ ကနာမည္ၾကီးဟင္းလ်ာ၁မ်ိဳးပါ ဒါေပမဲ့
ပံုစံေတြကေနရာေဒသကိုလိုက္ျပီးကြာပါတယ္
ကဲ..ကဲ..ေရးပါမယ္.ၾကက္သားကိုနမူနာျပပါတယ္
ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္...
လိုအပ္သည္မ်ား
၁.အသား(မိမိနွစ္သက္..........၄၅၀ဂရမ္)
၂.ေကာ္မွုန္႔. .........................၁၀၀ဂရမ္
၃.Tomato Kechep..........စားပြဲဇြန္း၃ဇြန္း
၄.ဆီ....................(deep fry ေၾကာ္ရန္)
၅.ရွာလကာရည္.............စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
၆.ေျပာင္းေကာ္မွုန္႔..........စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
၇.သၾကား......................စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
၈.ပဲငံျပာရည္အၾကည္....စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း
၉.ၾကက္ျပဳတ္ရည္........၂၅၀မီလီလီတာ
၁၀.ဆား............လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၀က္
၁၁.ၾကက္ဥ...................၁လံုး(ေခါက္ျပီး)
၁၂.ပန္းငရုတ္ပြ(အနီနွင့္အစိမ္း)၁ပြင့္ဆီနွစ္သက္သလိုခုတ္ပါ
၁၃.နာနတ္သီးအတုံးေလးမ်ားအနည္းငယ္
၁၄.ခရမ္းခ်ဥ္သီးအတံုးေလးမ်ားအနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
အသားကိုဆားၾကက္ဥေကာ္မွုန္႔ပဲငံျပာရည္နဲ႔နယ္ပါ
ဆီအိုးတည္ပါပူလာလ်င္နယ္ထားေသာအသားမ်ား
ေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ပါျပီးလ်င္ကၽြတ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ
ေနာက္ဒယ္၁လံုးမွာဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြဆီသတ္ပါ
ေျပာင္းေကာ္မွုန္႔မွလြဲျပီးအားလံုးထည့္ပါဆီသတ္ပါ
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါျပီးလ်ွင္ ပစ္လာေအာ္ေျပာင္ေကာ္
ကိုအရည္ေဖ်ာ္ျပီးေျဖးေျဖးေလာင္းထည့္ျပီးေမႊပါ
ဒါကခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရပါျပီ
ေၾကာ္ထားတဲ့အသားကိုခိ်ဳခ်ဥ္ေဆာစ့္နဲ႔ေမႊေၾကာ္လိုက္ပါ
သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ
နွမ္းေစ့,ၾကက္သြန္ျမိတ္,နံနံပင္ေလးေတြ
အေပၚကေနအလွဆင္လို႔ရပါတယ္

Thursday, December 4, 2008

Peanut Sauce


ေျမပဲေဆာ့စ္ေလးကေတာ္ေတာ္စားေကာင္းပါတယ္
ဆာေတးဆိုသူပါမွ..ရွယ္တာစားေစခ်င္လို႔
ေျမပဲေဆာစ့္(Peanut Sauce)
ေျမပဲ...................................၅၀၀ဂရမ္
ငရုတ္သီး(အစို,အနီ)............၃၀ဂရမ္
ငရုတ္သီး(အေျခာက္)..........၂၀ဂရမ္
စပါးလင္...............................၁ေခ်ာင္း
ဂ်င္း.....................................၅ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ.........................၃၀ဂရမ္
သၾကား...............................၇၅ဂရမ္
ဆား......................လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ဆီ....................................၁၀၀မီလီလီတာ
ေျမပဲကိုၾကိတ္ပါ,က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းေတြလဲၾကိတ္ပါ
ေျမပဲကလြဲလို႔က်န္တာေတြဆီသတ္ပါမီးေအးေအးနဲ႔အနံေပ်ာက္ရင္
ေျမပဲထည့္ပါေနာ္ကဆံုးအရသာထည့္ပါေျမပဲမတူးေအာင္သတိထားပါ
ခဏေမႊျပီးလိုု႔ေျမပဲႏြမ္းရင္သံုးေဆာင္ပါ ၁ပတ္ေလာက္အထားခံပါတယ္
ဆီအုပ္ျပီးchiller ထဲထည့္ထားရင္...၀ယ္စားလို႔လည္းရပါတယ္အလုပ္မရွုပ္ခ်င္ရင္
အသင့္စားအထုပ္ေလးေတြရွိပါတယ္

Satay ေလးစားပါဦး


အားလပ္ရက္ေတြမွာဆာေတးစားခ်င္သူေတြစားနိုင္ေအာင္ပါ
ထိုင္းstyle အရင္ေရးပါမယ္
စပါးလင္၃ေခ်ာင္း,ၾကက္သြန္နီ၁ဥ,နႏြင္းမွုန္႔,
နံနံမွုန္႔,သၾကား,ငံျပာရည္,ဆီ,၀ါးေခ်ာင္း
အစရွိတာေတြလိုပါတယ္..အနည္းငယ္ဆီေပါ့
စပါးလင္ရယ္ၾကက္သြန္နီရယ္ကနွတ္နွတ္စင္းပါ
ဆီထဲမွာအားလံုးအနွစ္ျဖစ္ေအာင္နယ္ပါခရုဆီ
ထည္႔ရင္ပိုစားေကာင္းပါတယ္..
ၾကက္သားနဲ႔စားမယ္ဆိုရင္ၾကက္သား
အမဲသားဆိုအမဲသားေပါ့
အေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုးပါ..
အနွစ္ထဲထည္႔နယ္ပါ မိနစ္၃၀ၾကာေအာင္နွပ္ပါ
တုတ္ထိုးျပီရင္ကင္စားလို႔ရပါျပီ..ကင္မစားခ်င္ရင္ Omelet Pan
မွာဆီပါးပါးသုတ္ျပီးShallowFryလို႔ရပါတယ္မီးအေနေတာ္နဲ႔

အင္ဒီုနီးရွားထမင္းေၾကာ္


အစကေတာ့ဆာေတးေရးမလို႔ပဲ ဆာေတးဆိုမွ ဆာေတးနဲ႔စားတဲ့အင္ဒိုနီးရွားထမင္းေၾကာ္ကိုသတိရတယ္
Nasi Goreng ပါ Nasi က ထမင္း Goreng ကေၾကာ္တာ.အင္ဒိုလိုပါ နည္းနည္း ေစးကပ္ကပ္နဲ႔
ခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္ လြယ္လည္းလြယ္ပါတယ္ ထမင္းရယ္ မုန္လာဥနီရယ္ ပဲသီးရယ္
ၾကက္သားရယ္ ပုဇြန္ရယ္ ေၾကာ္တာပါ...သူကငရုတ္သီးငပိခ်က္ (အေရွ႔ကပိုစ့္မွာေရးထားတယ္)ပါထည့္ေၾကာ္တာ
အင္ဒိုနီးရွားထမင္းေၾကာ္
ထမင္း......................ပန္းကန္လံုး၁လံုး.
မုန္လာဥနီ,ပဲသီး........အနည္းငယ္(အတံုးေသးေလးမ်ား)
ၾကက္သား.................အနည္းငယ္(အတံုးေသးေလးမ်ား)
ပုဇြန္..........................အနည္းငယ္(အတံုးေသးေလးမ်ား)
ငရုတ္သီးငပိခ်က္.......၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား..........................လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ.........၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္....၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
TomatoKetchep.....၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
OysterSauce...........၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
အခ်ိဳမွုန္႔......................လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ.......................၂လံုး(ေခါက္ျပီး)
ဆီ.............................၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ဒယ္အိုးမွာဆီပူေအာင္တည္ပါ...ဆီပူလာရင္ၾကက္ဥကိုေၾကာ္ပါ
ေမႊေၾကာ္ေပါ့ထမင္းမကပ္ေအာင္ပါ ျပီၚရင္ အသားေတြထည့္ပါ
အရသာရယ္က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းေတြထည့္ပါ
နွံ႔ေအာင္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ..မီးအေနေတာ္နဲ႔
ျပီးရင္ ၾကက္ဥ sunny sideup ရယ္
ဆာေတးရယ္ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ရယ္
အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..သခြားသီးရယ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးက
အလွဆင္တာပါၾကိဳက္ရင္ထည့္စားပါ
ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္

Monday, December 1, 2008

မေလးရွားအုန္းထမင္းနွင့္တြဲဘက္စားသံုးရန္..

ဒါကိုေရးမယ္ေရးမယ္နဲ႔မေရးျဖစ္တာၾကာပါျပီ......
ေတာင္းပန္ပါတယ္...
အလုပ္သမားေလးမို႔ခြင့္လြတ္ၾကပါ
(လာၾကည္႔တဲ့လူကျဖင့္မရွိ)
ခုတကယ္ေရးပါျပီ...လာၾကည္႔သူရွိရွိမရွိရွိေရးမွာပဲ.....
မေလးလို Samble လို႔ေခၚပါတယ္..
.အင္ဒိုနီးရွားကဆင္းသက္လာတာပါ..
အားလံုးကေတာ့ Samble Chilliလို႔ပဲေခၚၾကပါတယ္..
အမွန္ကေတာ့ Samble ဆိုတာငရုတ္သီးကိုေျပာတာပါ.
.Samble chilli ဆိုေတာ့ တူတူပဲေပါ့
ထားပါလ်ာရွည္တာပါ...
အုန္းထမင္းကိုငရုတ္သီးငပိခ်က္နဲ႔စားရတာအလြန္လိုက္ပါတယ္..
ခုေပးမွာ ၁ခါခ်က္စာနည္းနည္းေလးရဲ့အခ်ိဳးပါ
အင္ဒို/မေလးငရုတ္သီးငပိခ်က္
ၾကက္သြန္နီ......................၅၀ဂရမ္္
ၾကက္သြန္ျဖဴ....................၃၀
ဂရမ္
မ်ွင္ငပိ.............................၁၀
ဂရမ္
ပုဇြန္ေျခာက္(ေရစိမ္).......၁၀
ဂရမ္
ငရုတ္သီးေျခာက္(ျပဳတ္)..၃၀
ဂရမ္
ဆီ...................................၅၀၀လီတာ
သၾကား...........................၇ဇြန္း(လက္ဘက္ရည္ဇြန္း)
အခ်ိဳမွုန္႔ .........................၃ဇြန္း(လက္ဘက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား...အခ်ိဳမွုန္႔....ငပိ...ဆီ..ကလြဲလို႔ က်န္တာအားလံုးၾကိတ္ပါ
ျပီးရင္ဆီသတ္ပါ..
မီးေအးေအးနဲ႔ ဆီမေပါက္ေအာင္သတိထားပါ.
အားလံုးႏြမ္းျပီဆိုအရသာထည္႔ပါ..
ဆီမ်ားေနရင္ဖယ္ထားပါ..
အုန္းထမင္းရယ္ ငရုတ္သီးငပိခ်က္ရယ္..ၾကက္သားေၾကာ္ေလးရယ္
သံုးေဆာင္ၾကပါ.
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္....