လက္တေလာေမာင္ေ၀ယံ၁ေယာက္

ေသေလာက္ေအာင္ အလုပ္မ်ားေနပါတယ္
အလုပ္သစ္ ေနရာသစ္မွာ ဟိုတယ္အသစ္၁လံုးမွာလုပ္ေနပါတယ္
ဟိုတယ္ကအခုမွစဖြင့္မွာပါ လူေရာ ဦးေနွာက္ပါေခ်ာင္က်ေနပါတယ္
မီးဖုိေခ်ာင္ကိုေဆာက္လက္စကေနစျပီး ဟင္းခ်က္လို႔ရေအာင္အထိ
သုညကေနစျပီးလုပ္ေနရတာပါ က်ေနာ့္ရဲ့ ပထမဆံုးအေတြ႔အၾကံဳပါ
ဘေလာက္ေတြလည္း မဖတ္နိုင္ပါဘူး တေန႔ ၁၅နာရီ အလုပ္ထဲမွာပါ
အားရင္အားသလိုေရးသြားပါ့မယ္ အင္တာနက္ရတာမၾကာေသးပါဘူး
လာလည္တာေက်းဇူးတင္ပါတယ္....အိမ္မလည္ျဖစ္တာကိုလည္းခြင့္လႊတ္ပါ
တကယ့္တကယ္မအားလို႔ပါ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......

Wednesday, October 29, 2008

ၾကက္ဆီထမင္းနွင္႔တြဲဘက္စားသံုးရန္...




ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔တြဲစားရမယ့္Saucesေလးေတြပါ....
ထမင္းၾကီးပဲဆိုအီေနမွာေပါ့....
ခက္တာက.ကၽြန္ေတာ္ကပ်င္းေနလို႔...
မအားတာလဲပါပါတယ္...ခုစေရးပါျပီ..
၁..ငရုတ္သီးအခ်ဥ္..
လြယ္ပါတယ္...ငရုတ္သီးအနီ..အေတာင္႔ရွည္..၂၀၀ဂရမ္..
အေစ့ထုတ္(စပ္လို႔)ျပီးရင္..
ၾကက္သြန္ျဖဴ..၂၅ဂရမ္နဲ႔ေရာၾကိတ္ပါ...
သၾကားစားပြဲဇြန္း၂ဇြန္း...ဆားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္းခြဲ..
သံပုရာရည္လက္ဘက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း..
ထည္႔ျပီးသမေအာင္ေမႊလိုက္ပါ...စားလို႔ရပါျပီ....
၂.ဂ်င္းအခ်ဥ္..
ဂ်င္း..၂၀၀ဂရမ္...သၾကားစားပြဲစားဇြန္း၃ဇြန္း...
ၾကက္သြန္ျဖဴ..၂၅ဂရမ္နဲ႔ေရာၾကိတ္ပါ..
အဆင္သင့္စားနိဳင္ပါျပီ...
၃.ၾကက္သားေပၚေလာင္းရန္
နွမ္းဆီ..စားပြဲတင္ဇြန္း..၂ဇြန္း...
ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ...စားပြဲတင္ဇြန္း..၁ဇြန္း...
ပဲငံျပာရည္အငံ....စားပြဲတင္ဇြန္း
၁ဝက္...မီးေအးေအးနွင္႔ဆူေအာင္ၾကိဳပါ..
ျပီးလွ်င္စားသံုးနိုင္ပါျပီ...
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္.....
လာလည္သူေတြေရာလာမလည္သူေတြေရာ

Friday, October 3, 2008

မေလးရွားအုန္းထမင္း......














မေလးရွား

အုန္းထမင္းပါ....
ခ်က္ရတာလြယ္ကူပါတယ္......
လိုအပ္တာကေတာ့.....
၁.အုန္းနို႔ ၂ဗူး(၀.၅လီတာ)
၂.ၾကက္သြန္နီ ၅၀၀ ဂရမ္
၃.ေရွာက္ရြက္.. အနည္းငယ္
၄.ၾကက္သြန္ျဖဳ ၃၀၀ဂရမ္
၅.ဆီ ၁၀၀မီလီလီတာ
၆.ထိုင္းဆန္ ၇၀၀ဂရမ္
၇.ဆား..ၾကက္သားမွုန္႔ အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း...
ဆန္ကိုေရေဆးပါ....
ၾကက္သြန္နဲ႔ေရွာက္ရြက္ကိုဆီသတ္ပါ.......
အုန္းနို႔ထည့္ပါ...

မီးေအးေအးနဲ႔အုန္းနို႔ေမႊးလာသည္အထိေမႊေပးပါ..
အရသာထည္႔ပါ.....ျပီးလ်ွင္ဆန္ထဲကိုေရာပါ....

ေရလက္၂ဆစ္တိုင္းပါ....၄၅မိနစ္ၾကာခ်က္ပါ.....
က်က္လ်ွင္သံုးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ.....

(ေရွာက္ရြက္မ်ားက္ုဖယ္ရန္မေမ့ပါနွင့္)
တြဲဖက္စားသံုးရန္မ်ားေနာက္ေဖာ္ျပပါမည္.......

စကၤာပူၾကက္ဆီထမင္း......

ဒါကေတာ့စကၤာပူၾကက္ဆီထမင္းပါ......ခ်က္ပံုခ်က္နည္းကေတာ့......
ပါဝင္တဲ့အရာေတြက....
၁.ၾကက္အေရခြံ...(အဆီထုတ္ရန္) ၅၀၀ဂရမ္
၂.ၾကက္သြန္နီ..(ေလးျခမ္းစိတ္) ၁၀၀ဂရမ္
၃.ၾကက္သြန္ျဖဴ..(အခြံခြာ) ၁၀၀ဂရမ္
၄.ဆြမ္းေမႊးရြက္(အထံုးထံုးပါ) ၁၀၀ဂရမ္
၅.ဂ်င္း..(ဒါးျပားရုိက္) ၇၀ဂရမ္
၆.ေထာပတ္... ၅၀ဂရမ္
၇.ရွမ္းဆန္.. ၂၅၀ဂရမ္
၈.ဆီ ၀.၅လီတာ
၉.ၾကက္အေကာင္လံုး..၁ေကာင္..
၁၀.ဆား။ၾကက္သားမွုန္႔....အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း.........
၁.အဆီထုတ္ရန္
ၾကက္အေရခြံ နွင္႔ပါဝင္အရာအားလံုး..
ဆန္မွအပ အိုးတစ္လံုးတြင္ဆီသတ္ပါ....
မီးေအးေအးနွင့္
နာရီဝက္ခန္႔ၾကာလ်ွင္ ၾကက္ဆီရပါမယ္....
.သတ္သတ္ထားထားပါ....
၂.ထမင္းခ်က္ရန္..
ရွမ္းဆန္ကိုေရေသခ်ာေဆးပါ..
ျပီးရင္ၾကက္ဆီထည္႔ပါ
အဖတ္ေတြမပါဘူးေနာ္
ေရကိုဆန္အေပၚလက္၂ဆစ္ခ်ိန္ပါ..
ျပီးထာနဲ႔ထမင္းစခ်က္လို႔ရပါျပီ.....
၄၅မိနစ္ဆိုက်က္ပါျပီ.....
၃.ၾကက္ျပဳတ္ရန္...
အရည္ေသာက္ရန္နဲ႔တြဲဖက္စားရန္ၾကက္အေကာင္လံုးကိုျပဳတ္ပါ....
နာရီဝက္ၾကာလ်ွင္ၾကက္ကိုဆယ္ပါ....အရိုးႏႊင္ပါ...
ဟင္းခ်ဳိကို ဆား ၾကက္သားမွုန္႔ နွင္႔အရသာသြင္းပါ.....
အထက္ပါပံုအတိုင္းျပင္ဆင္၍စားသံုးနိုင္ပါျပီ.....
တြဲဖက္စားသံုးရန္ေဆာစ္႔မ်ားကိုဆက္လက္ေဖာ္ျပပါမယ္.....
လြဲတာေလးေတြရွိရင္ခြင့္လႊတ္ပါ........
ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.....
ကၽြန္ေတာ္႔ကိုသင္ေပးတဲ့ဆရာက
CHEF DENNIS LIAM ပါ..သူကSINGAPORE ကပါ...

အခ်စ္ဆံုးတြက္ဟင္းတစ္ခြက္

မင္းအတြက္လို႔...နာမည္ေပးထားတာက.....
အခ်စ္ဆံုးအတြက္ပါ...
ကၽြန္ေတာ္ကစားဖိုမွုးတစ္ေယာက္ပါ...
.ထမင္းခ်က္ေပါ့ဗ်ာ......
ကၽြန္ေတာ္ဟင္းခ်က္ရတာကိုဝါႆနာပါတယ္.....
ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့..ကၽြန္ေတာ္ခ်စ္တဲ့သူကိုခ်က္ေကၽြးခ်င္လို့ပါ.....
ဝါႆနာတူေတြခ်စ္သူကိုခ်က္ေကၽြးလို့ရေအာင္
ဟင္းခ်က္နည္းေတြကၽြန္ေတာ့္စာမ်က္နွာမွာတင္ခ်င္လို႔ပါ...
ကၽြမ္းက်င္စာဖိုမွုးေတာ့မဟုတ္ပါဘူး......
တက္သေလာက္မွတ္ေလာက္ေရးသြားမွာပါ....
သည္းခံျပီးဖတ္ေပးၾကပါ
ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္.......
လာလည္သူေတြကိုေကာလာမလည္သူေတြကိုေကာ....

Battosai.....-_-